Що читають зірки: список книг, від яких неможливо відірватися

зірки про книги
Володимир Дантес, Фіма Константиновський, Назар Задніпровський, Віталіна Біблів та Аліна Кошарна поділилися улюбленими книжками.

Книга, від якої неможливо відірватися навіть попри сильне бажання спати. Разом з її головними героями ми плачемо, сміємося, розчаровуємося, тішимося. І не хочеться, аби вона закінчувалося. У цей момент кожен подумав про свого книжкового фаворита. До Всесвітнього дня письменника, який відзначали 3 березня, ми розпитали ведучих та акторів проєктів Нового каналу про книгу, яку вони час від часу перечитують і радять вам.

Читайте також

Що подарувати на 8 Березня у 2024 році: 10 ідей подарунків

Що подарувати на 8 Березня у 2024 році: 10 ідей подарунків

5 найсвіжіших детективних серіалів, що мають високий рейтинг і глядацьку любов

5 найсвіжіших детективних серіалів, що мають високий рейтинг і глядацьку любов

  • Володимир Дантес

– Я завжди раджу «Маленького принца» Антуана де Сент-Екзюпері. Дуже класно перечитувати його щонайменше раз на два роки. Мій улюблений вислів з цієї книги: «Встав вранці, вмився, привів себе до ладу – одразу ж приведи до ладу свою планету». А нещодавно додав до списку рекомендацій «Вибір» Едіт Еґер.

  • Віталіна Біблів

– Мій фаворит за останній час – «Запитайте Мієчку» Євгенії Кузнєцової. Зараз, до речі, дочитую інший її твір, «Драбина». В авторки неймовірно легка манера написання. Ти ніби розчиняєшся в історії та сам стаєш головним героєм. Складно повірити, але ти наче справді відчуваєш повітря та атмосферу в кімнаті, смак їжі, про які написано. Це стовідсоткове потрапляння в мене! Я б хотіла перечитати все, що написала Євгенія. А ще мені дуже подобаються вірші Ліни Костенко та Олени Теліги. Тут, думаю, не потрібно нічого пояснювати. Просто ще раз вчитайтеся та дослухайтеся до того, що говорять ці жінки-пророчиці.

  • Фіма Константиновський

– Книга, яку я постійно рекомендую, «Колгосп тварин» Джорджа Орвелла. Ця сатирична новела точно змусить замислитися про важливе і вплине на ваш світогляд, як це було в мене. А ще є книга, яка дуже запала в душу, – «Хлопчик у смугастій піжамі» Джона Бойна.

  • Аліна Кошарна

– Якось на день народження колега подарував мені книгу «Спершу скажи «Ні». Автор – Джим Кемп. Вона довго чекала свого часу (усміхається). Можу сміливо рекомендувати її тим, хто хоче навчитися вести будь-який діалог виграшно для себе. Також книга допоможе відійти від почуття, яке іноді накриває кожного: якщо у вас бувало так, що ви знову погодилися на менше й забили на свої почуття і бажання, тоді точно прочитайте «Спершу скажи «Ні»! А ще пригадалася книга «Якби» Ірен Роздобудько. Вона дуже легка й водночас цікава. Прочитала її ще в університеті, але досі памʼятаю рядки: «Якби ж то вміти, якби могти, якби, якби, якби…»

  • Назар Задніпровський

– Хочу порадити роман «Кар'єра Никодима Дзими». Автор – Тадеуш Доленга-Мостович, один з найвидатніших польських письменників 30-х років ХХ століття. Ще за життя поляки поставили йому пам'ятник! Будучи справжнім патріотом, у 1939 році він пішов на війну проти радянських військ, де загинув у перші дні. А цей його роман, на мою думку, – фантастика. Твір про маленьку сіру людину, яка завдяки випадку та примітивному й балуваному вищому світу Польщі досягає фантастичних висот. Почитайте! А ще сходіть на виставу «Авантюрист» у театр імені Івана Франка. Там я виконую роль Дзими.

Читайте також

Топ-8 книг від Наді Дорофєєвої: про життя, кохання, натхнення і розвиток

Топ-8 книг від Наді Дорофєєвої: про життя, кохання, натхнення і розвиток

Топ-3 книги української прози від Ірми Вітовської

Топ-3 книги української прози від Ірми Вітовської

алко
Попередній матеріал

Таємничий світ Jägermeister: секрети виробництва та унікальний смак

Євген Кот і Наталія Татарінцева
Наступний матеріал

Євген Кот і Наталія Татарінцева розсекретили стать майбутньої дитини

Новини партнерів