Топ-8 книг від Наді Дорофєєвої: про життя, кохання, натхнення і розвиток

DOROFEEVA
DOROFEEVA зібрала власну поличку особливих книжок. Це книжки, які її зачепили або дали поштовх до нових звершень, змусили плакати чи голосно сміятись, вдосконалювати себе або мотивувати на зміни інших.

Зараз вся Україна вивчає та переосмислює себе, занурюється у найважливіше, віднаходить втрачене та здобуває нове. А книжки дають поштовх для цього. Читаючи, ми відкриваємо для себе те, що формує, надихає та вдосконалює нас. Ми збагачуємо власне світосприйняття новими образами, історіями, досвідом. У прочитаних книжках ми знаходимо сенси, які роблять нас наповненими і справжніми. Роблять нас тими, ким ми є.

DOROFEEVA захоплюється читанням і саме тому вирішила закохати в книжки якомога більше молодих українців. Національна книжкова платформа Yakaboo популяризує читання і українську книжку та хоче зробити Україну найбільш читаючою країною Європи. У поєднанні цих прагнень народився спільний проєкт зі співачкою Надею Дорофєєвою, який стартує напередодні Дня книголюба.

Читайте також

Дитячі аудіоказки в Telegram: читають Андрій Хливнюк, Сергій Жадан, Христина Соловій, Майкл Щур

Дитячі аудіоказки в Telegram: читають Андрій Хливнюк, Сергій Жадан, Христина Соловій, Майкл Щур

Злата Огнєвіч порадила, яку книгу варто почитати під час війни

Злата Огнєвіч порадила, яку книгу варто почитати під час війни

Надя Дорофєєва: “Напевно, кожному зустрічались книжки, що не чіпляли, не зацікавлювали. Тому цінно, коли хтось вчасно порекомендує гарну книжку, яку не захочеться відкласти до останньої сторінки. Саме такі я намагалась підібрати – вийшов мікс із книжок про життя, кохання і натхнення, про розвиток, мотивацію і підтримку себе у найважчі моменти, про Україну і українців, про минуле і сучасність. Я не є ментором або професійною читачкою, я просто люблю книжки. А ще хочу не тільки створювати популярну українську музику, але й зробити читання популярним трендом, донести, що читати – це цікаво та модно”.

Надя Дорофєєва

ТОП-8 книг від Наді Дорофєєвої

Зелене світло — Меттью Макконахі

Книга кінозірки й оскароносного актора Метью Макконагі очолила книжкові топи ще до свого виходу у світ. У ній він пропонує читачам ознайомитися з уроками, які дало йому життя, й переконатися, що справа — не в перемозі чи успіху, а в тому, як ви сприймаєте ці уроки. В основу книги лягли щоденникові записи Макконагі, які він вів протягом понад 30 років. Актор занотовував успіхи й невдачі, а ще — речі, які змушували дивуватися й сміятися. Його книга про те, як насолоджуватися життям й усім, що воно пропонує. Як замість стресу отримувати задоволення. Як більше веселитися й менше страждати. Як любити людей і бути справедливим.

Читайте також

Тепер офіційно: Надя Дорофєєва показала свого нового хлопця після розставання з Дантесом

Тепер офіційно: Надя Дорофєєва показала свого нового хлопця після розставання з Дантесом

Усі пісні будуть українською мовою: Надя Дорофєєва випустила перший трек з нового альбому

Усі пісні будуть українською мовою: Надя Дорофєєва випустила перший трек з нового альбому

Чоловік на ім’я Уве — Фредрік Бакман

Уве — старий буркотливий цинік і невиправний зануда, який, здається, терпіти не може нікого і нічого в цілому світі. Він живе сам-один у своєму будинку, день за днем дотримуючись чітких правил та принципів, а на інших людей дивиться так, ніби вони тільки те й роблять, що намагаються зіпсувати йому життя. Та одного листопадового ранку в Уве з’являються нові сусіди — жвава й говірка сімейка, яка перевертає його світ з ніг на голову. Нові пригоди, кумедні й сумні ситуації і несподівана дружба — все це покаже, що за маскою роздратованого й злого буркотуна ховається справжній Уве, який береже у серці зворушливу й щемку життєву історію

Netflix і культура інновацій

До Netflix щороку хоче долучитися безліч фахівців, а вже сформована команда — лояльна, щаслива та ефективна. У Netflix немає чітких правил, проте кожен виконує завдання максимально якісно. Рід Гастінгс та Ерін Маєр проаналізували історію успіху цієї компанії й визначили, чому бізнесів багато, але інноваційними та прогресивними серед них стають одиниці.

Секрет Netflix — у людях: уся команда працює злагоджено тільки тоді, коли кожен її учасник почувається комфортно і знає, що він — важливий елемент системи, а не абстрактна робоча одиниця. У цій книжці ви знайдете поради, як створити компанію, у якій хочеться працювати та впроваджувати інновації. Крім того, ви дізнаєтеся про залаштунки роботи в найбільшому стримінговому сервісі, який досягнув неабияких успіхів завдяки унікальній корпоративній культурі.

Колгосп тварин — Джордж Орвелл

У казковій повісті "Колгосп тварин" в алегоричній формі розповідається про часи становлення СРСР. Зокрема, тут ідеться про революцію 1917 року, про брехливі обіцянки, що "земля - селянам, а заводи - робітникам", розповідається про розкуркулення, примусові переселення, репресії, розстріли і про мільйони замордованих у сталінських концтаборах. От лише замість людей герої цієї повісті - тварини. Але чи так вже вони різняться між собою?

Читайте також

Стало відомо, коли насправді розійшлися Дантес і Дорофєєва

Стало відомо, коли насправді розійшлися Дантес і Дорофєєва

Позитив розповів про стосунки з танцівницею Юлією Сахневич

Позитив розповів про стосунки з танцівницею Юлією Сахневич

Кузьма Скрябін. Поезія

Кузьма Скрябін (справжнє ім’я Андрій Кузьменко) народився в місті Самбір Львівської області 17 серпня 1968 року. Закінчив музичну школу за класом фортепіано. 1989 року записав першу пісню у складі музичної групи «Скрябін». З того часу став відомим як співак, автор музики і текстів багатьох десятків пісень, а також ще і як талановитий письменник. У видавництві «Фоліо» вийшли друком його книжки «Я, “Побєда” і Берлін» (українською та російською), «Я, Паштєт і Армія», та "Я, Шонік і Шпіцберген". У поезіях, що увійшли до видання, якнайкраще розкривається яскравий талант Кузьми з його іскрометним гумором, тонким ліризмом, чіткою громадянською позицією.

Ukraїner. Країна зсередини

«Ukraїner. Країна зсередини» — книга за мотивами першого кола масштабної експедиції Украї­ною, яка тривала з літа 2016-го до зими 2018-го року й охопила всі історичні регіони — від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії. У книзі зібрано найяскравіші моменти з манд­рівок унікальними куточками країни: історії людей та місць, що надихають, зворушують і дивують, а також вражаючі фото, які показують Україну справжньою, несподіваною, цікавою та автентичною.

Читайте також

З голлівудським розмахом: топ-6 українських фільмів від Олександра Педана

З голлівудським розмахом: топ-6 українських фільмів від Олександра Педана

Топ-4 серіали Netflix від Вадима Карп’яка: тіндер, криваві правителі та йогурт, що захопив світ

Топ-4 серіали Netflix від Вадима Карп’яка: тіндер, криваві правителі та йогурт, що захопив світ

Збірка поезій Love

Книга Love» – це вірші про кохання 46 українських поетів та поеток – і класиків, і сучасних. Це спроба відтворити багатоголосся української любовної лірики й показати його одночасну розмаїтість та схожість. Це любов як вона є – непередбачувана і вразлива, чесна і відверта, відчута й зігріта душею, дотиком, думкою – та перевтілена у вірші, кожен із яких здатен знайти своє особливе місце у чиємусь серці. Поети та поетки, чиї твори увійшли до збірки: Андрій Любка, Анна Малігон, Богдан-Ігор Антонич, Богдан Лепкий, Богдана Матіяш, Борис Грінченко, Василь Махно, Василь Стус, Галина Крук, Галина Петросаняк, Григорій Семенчук, Грицько Чубай, Денис Мандзюк, Дмитро Лазуткін, Євген Плужник, Іван Франко, Ірина Цілик, Ірина Шувалова, Катерина Бабкіна, Катерина Міхаліцина, Костянтин Москалець, Леся Українка, Ліна Костенко, Любов Якимчук, Маріанна Кіяновська, Мар’яна Савка, Микола Кулінич, Мирослав Лаюк, Оксана Забужко, Оксана Луцишина, Оксана Пахльовська, Олег Романенко, Олександр Олесь, Олена Теліга, Олеся Мамчич, Остап Сливинський, Павло Коробчук, Сергій Жадан, Сергій Осока, Сергій Татчин, Степан Руданський, Таня-Марія Литвинюк, Уляна Галич, Юлія Мусаковська, Юрій Андрухович, Юрій Іздрик.

65 українських шедеврів. Визнані й неявні — Діана Клочко

Проєкт працює на створення альтернативної історії українського мистецтва, доповненої творами, які у ХХ столітті не вважались ''канонічними'' або ''вартими уваги'' з ідеологічних причин, представляючи суб'єктивний погляд на окремі твори, що зберігаються у музеях і приватних колекціях України. Саме тому і вибір, і опис, й інтерпретації включатимуть не стільки ''лінійне'' уявлення про те, як створювались 65 шедеврів скульптури, графіки й живопису, скільки широке поле європейських асоціацій. Мистецтвознавиця і лекторка, Діана Клочко представить свій канон і пояснення, чому саме ці твори мають таке значення для наших сучасників, чому усі вони — не сироти в стильовому розмаїтті, а свідки великих (хоч і не завжди відомих) інтелектуальних історій. 65 творів — як фундамент для першої півсотні есеїв, літературного жанру, що поки що не є добре представленим в українській арт-критиці.

Купуючи книжки з добірки, кожен долучається до благодійної справи – частину коштів від замовлень спрямують на проєкт “Діти переможців” від благодійного фонду “Соборна” – на допомогу дітям, у яких один або обоє батьків загинули на війні, захищаючи Україну. Читати можна не лише паперові книжки, але й  електронні чи слухати їх аудіоверсії в мобільному додатку Yakaboo.

Читайте також

Топ-5 фільмів про подорожі, які змінюють життя

Топ-5 фільмів про подорожі, які змінюють життя

Українська акторка зіграла головну роль у серіалі Netflix «Любов, смерть і роботи»

Українська акторка зіграла головну роль у серіалі Netflix «Любов, смерть і роботи»

Фото: соцмережі, Yakaboo

борщ
Попередній матеріал

Борщ як спадщина ЮНЕСКО: секретний інгредієнт за рецептом Олени Фроляк

Тарас Тополя
Наступний матеріал

Зірки проти фейків: 5 правил поведінки в інтернеті від Тараса Тополі

Новини партнерів