5 найсвіжіших детективних серіалів, що мають високий рейтинг і глядацьку любов

кіно
Обожнюєте детективні серіали і шукаєте щось новеньке? Читайте нашу добірку свіженьких кримінальних проєктів і обирайте будь-який з них.

Тут є все – складна інтрига, харизматичні герої, моторошні злочини і безжальні вбивці. Чи вдасться детективам спіймати злодіїв та яку ціну доведеться сплатити?

  • Справжній детектив: Нічна країна (True Detective: Night Country), 2024

Напередодні різдвяних свят з дослідницької станції на Алясці загадково зникають усі вчені. Керівниця поліцейського відділку Ліз Денверс знаходить моторошний доказ, що пов’язує зникнення вчених з давнім вбивством молодої жінки.

Аляска поринає у темряву полярної ночі, мешканці бачать привидів і того, чого не може бути. Ліз, тверезо оцінивши ситуацію, звертається до своєї колишньої напарниці Еванджелін Наварро: жінки відкривають полювання на злочинця. У ролі Ліз – Джоді Фостер, Наварро втілила боксерка й акторка Кайлі Рейс.

Шоуренерка і режисерка Іса Лопез зізналась, що новий 4-й сезон культового детектива – про «холод, темряву і жінок». І хоча спочатку здається, що сезон має багато збігів з першим, насправді він зовсім інший. Стильний, страшний, цікавий.

Читайте також

Топ-5 детективних серіалів, від яких неможливо відірватися

Топ-5 детективних серіалів, від яких неможливо відірватися

ТОП-5 улюблених фільмів і серіалів Володимира Дантеса

ТОП-5 улюблених фільмів і серіалів Володимира Дантеса

  • Розтин покаже 3, 2024

Новий сезон розповідає про роботу слідчого відділку, де працює геніальна судмедекспертка Яна Гончар та слідчий Олег Гончар. Яким би заплутаним не був злочин, Яна обов’язково знайде зачіпку в тілі жертви, завдяки чому Олег вийде на вбивць. Кожна серія – нове моторошне вбивство, але для двох талановитий героїв немає нічого неможливого. От тільки у власних стосунках вони ніяк не можуть поставити крапку.

Цей сезон – ще актуальнішій, бо дії відбуваються в наші часи в Україні. І персонажам не тільки доводиться шукати вбивць, але протистояти більш глобальному ворогу, що загрожує країні. Як герої впораються з викликами війни, що їм допоможе вистояти – про все це в нових епізодах «Розтин покаже 3». У головних ролях – Ольга Гришина, Артемій Єгоров, Тарас Цимбалюк, Ольга Атанасова та ін. Прем’єрні епізоди «Розтин покаже 3» вже в ефірі каналу ICTV2.

  • Карен Пірі (Karen Pirie), 2022

Молода детективка Карен Пірі потрапляє у відділок нерозкритих справ і починає працювати над вбивством дівчини, що було скоєне 25 років тому. Перше розслідування зайшло у глухий кут, підозрювалися троє хлопців, які знайшли тіло Роузі. Зараз молода і розумна Карен Пірі зустрічається вже з постарілими людьми і розуміє, що кожен з них щось приховує. А потім свідки тих подій починають вмирати один за одним…

Серіал точно вартий уваги усіх прихильників детективів, адже знятий за романами відомої шотландської письменниці Вел Макдермід. І всі відгадки – в останній серії.

Читайте також

Переглянути за вечір: 5 міні-серіалів від Netflix на будь-який смак

Переглянути за вечір: 5 міні-серіалів від Netflix на будь-який смак

Захопили з першої серії: топ-5 серіалів від акторки Віталіни Біблів

Захопили з першої серії: топ-5 серіалів від акторки Віталіни Біблів

  • Портрет вбивці (Portrait-Robot), 2021-2023

Проєкт розповідає про незалежний відділок, що розкриває складні справи і «висяки». Тут працюють дуже талановиті співробітники: художниця Ев, що допомагає жертвам згадати, як виглядав злочинець, слідчий Бернар, який знайде будь-що, новий експерт Антуан, а керує відділком Маріз Феррон. У кожного з них – своя історія і своя мотивація працювати тут 24/7. З’явився вже новий другий сезон, де злочини ще більш темні та заплутані.

  • Кримінальне минуле/Судимість (Criminal Record), 2024

Джун Ленкер робить свої перші кроки у поліцейському відділку. На гарячу лінію телефонує жінка і розповідає про свого чоловіка-тирана, а також дає інформацію про вбивство, за яке відбуває термін невинна людина. Ленкер аналізує інформацію, дізнається ім’я невинної людини і зустрічається з інспектором Деніелом Гегарті, що вів ту справу. Але несподівано інспектор пручається розслідуванню Джун і застосовує увесь свій вплив, щоб поліцейська Ленкер припинила цікавиться тим злочином. Когось він прикриває, але чому? Цікавий проєкт, в якому також розкриваються проблеми корупції, сексизму і расизму в поліції.

Читайте також

Про кохання та пристрасті: 5 найяскравіших фільмів 2023 року

Про кохання та пристрасті: 5 найяскравіших фільмів 2023 року

Що подарувати на 8 Березня у 2024 році: 10 ідей подарунків

Що подарувати на 8 Березня у 2024 році: 10 ідей подарунків

Дюна: Частина друга
Попередній матеріал

Міфічна подорож Пола Атріда та фременів: премʼєра фільму «Дюна. Частина друга» відбулася у Києві

Джамала
Наступний матеріал

Прем'єра фільму «Смак Свободи»: вагітна Джамала, Ірма Вітовська, Ірина Кудашова та інші гості

Новини партнерів