Топ-3 книги української прози від Ірми Вітовської

Ірма Вітовська
Акторка порадила, що почитати для душі та професійного розвитку.

Глядачі Нового каналу вже побачили фінальні епізоди серіалу «Молода», сюжет якого розгортається навколо видавництва. Легкий ситком, який можна також подивитися на YouTube, занурює у світ української літератури. Знятий до великої війни, серіал навіював на акторів згадки про улюблених письменників.

Зірка «Молодої» Ірма Вітовська розповіла про її улюблені прозові твори.

  • «Амадока», Софія Андрухович

– З української прози можу порадити «Амадоку» Софії Андрухович. Я поступово підходжу до неї. Коли в мене починаються сесії, ставлю її на паузу. Але все одно повертаюся до цієї книги і продовжую читати, – каже Ірма Вітовська.

Про що книга?

Герой роману «Амадока» дивом залишився живим після того, як побував в одній з гарячих точок на сході України. Але важкі травми призвели до повної втрати пам’яті. Чоловік не пригадує ані свого імені, ані походження, ані жодної близької людини. У такому стані його знаходить жінка, любов і терпіння якої здатні творити дива.

  • «Філософія театру», Лесь Курбас

– З професійних раджу «Філософію театру» Леся Курбаса. Маю студентів, тому ця книга – справжня знахідка для навчання, – зазначає акторка.

Про що книга?

Збірник, підготовлений за редакцією Миколи Лабинського та Михайла Москаленка, містить матеріали з теоретичної та педагогічної спадщини режисера, театрального мислителя й фундатора модерного українського театру ХХ століття Леся Курбаса. У книзі є найповніша на сьогодні збірка його текстів: лекцій з режисури та практики сцени, театрознавчих статей тощо.

  • «Війни художників», Станіслав Стеценко

– Прочитала цей роман буквально напередодні повномасштабного вторгнення. Якщо хочеться саме художньої літератури, то раджу «Війни художників», – пояснює Ірма Вітовська.

Про що книга?

Дії роману розгортаються навколо українського художника й розвідника-нелегала Миколи Глущенка, якого автор назвав Миколою Гущенком. За основу книги взяті реальні факти його біографії. Влітку 1940 року він отримує розвідувальне завдання від радянської влади й вирушає до Берліна. Але Гестапо здогадується про його спеціальну місію і починає на Гущенка полювання.

Читайте також

Злата Огнєвіч порадила, яку книгу варто почитати під час війни

Злата Огнєвіч порадила, яку книгу варто почитати під час війни

Топ-8 книг від Наді Дорофєєвої: про життя, кохання, натхнення і розвиток

Топ-8 книг від Наді Дорофєєвої: про життя, кохання, натхнення і розвиток

ТОП-7 подарунків до Дня матері
Попередній матеріал

ТОП-7 подарунків до Дня матері, які можна замовити онлайн прямо зараз

ДІЛА та iHerb
Наступний матеріал

З турботою про здоров’я: ДІЛА та iHerb оголосили святкову знижку 25% на лабораторні дослідження

Новини партнерів