У головній ролі – ти. Топ-6 найкращих фільмів для жінок і про жінок

Найкращі фільми про сильних жінок у головних ролях
Топ-6 фільмів для жінок, які надихають та мотивують.

Часто головні героїні фільмів і серіалів відходять на другий план, поступаючись місцем сильним і хоробрим чоловікам. Однак кожна дівчина, навіть якщо вона не демонструє цього, є сильною, і сучасний кінематограф почав приділяти дедалі більше уваги темі фемінізму. У нашій добірці ви знайдете фільми про найсильніших жінок зі всього світу, які попри свою нібито "слабку" стать довели власну міць і велич.

Читайте також

Топ-5 фільмів для романтичних побачень

Топ-5 фільмів для романтичних побачень

ТОП-7 найкращих фільмів останніх років для чудових вихідних

ТОП-7 найкращих фільмів останніх років для чудових вихідних

ТОП-6: найкращі фільми для жінок та про жінок

  • Марія – королева Шотландії (Дві королеви)

Історична драма 2018 року розповідає про боротьбу за трон двох королів: Марії Стюарт та Єлизавети. Після смерті короля Франції Франциска II Марія Стюарт повертається до Шотландії, де їй доведеться боротися за трон з її кузиною, яка готова на все заради влади. Випробування та двірцеві інтриги належить пройти королеві, щоб стати на чолі держави та правити народом. Але насамперед потрібно вирішити серйозний конфлікт, який виник між двома великими королевами.

  • Я не знаю, як вона це робить

Сара Джессіка Паркер у своїй звичній манері показує життя жінки, яка одночасно може займатися сотнею справ. Головна героїня Кейт — мати, дружина, господиня і, до того ж, перспективна працівниця. Комедія покаже життя таких супержінок зсередини. Коли Кейт підвищують на роботі, а вдома на неї також чекає чоловік і дві дитини, вона буквально розривається на дві частини.

  • Маленькі жінки

Екранізація однойменного роману Луїзи Мей Олкотт розкриває долю чотирьох сестер, які живуть в Англії у 1860-х роках. Кожна з дівчат має свій талант та покликання, але через становище жінок у світі не може здійснити свої мрії. Середня дочка Джо — найсміливіша і найтвердіша з сестер. Вона має намір відстоювати жіночі права у суспільстві і не може змиритися, що через свою стать має вийти заміж, а не займатися улюбленою справою. У глибині візуально прекрасних «Маленьких жінок» приховано багато важливих речей, про які варто задуматися.

Читайте також

Повеселимося! Топ-10 найкращих комедій останніх років

Повеселимося! Топ-10 найкращих комедій останніх років

Переглянути за вечір: 5 міні-серіалів від Netflix на будь-який смак

Переглянути за вечір: 5 міні-серіалів від Netflix на будь-який смак

  • Джекі

Американська драма 2016 року в головній ролі з Наталі Портман показує інший бік життя Жаклін Кеннеді після вбивства її чоловіка. Хаотична картина з уривками із життя колишньої першої леді створена на основі інтерв'ю з Жаклін. Глядачі показують картини з буднів головної героїні, включаючи смерть Джона Кеннеді та церемонію прощання. Найсильніша перша леді розповідає про свої почуття і перші дні після вбивства.

  • Гравітація

Науково-фантастичний трилер розповідає історію першого польоту в космос доктора Райан Стоун. Опинившись у космосі, молода дівчина опиняється в центрі катастрофи. Після втрати зв'язку із Землею, вона і командир корабля — єдині, хто вижив та намагаються повернутися на планету. Проте в ході випробувань і нових пошкоджень Райан, яка вперше опинилася в космосі, має на самоті боротися і врятувати себе.

  • Жінка у золотому

Дівчата не звикли боротися проти чоловіків, але Марія Альтман готова на битву з цілою країною. Історична драма покаже життя єврейської біженки, яка в минулому втекла з Відня після появи нацистів. Внаслідок міграції було втрачено багато сімейних реліквій, проте за одну з них жінка готова боротися до кінця. Разом із адвокатом Марія готова встати проти Австрії, щоб отримати портрет, на якому зображено її тітку.

Читайте також

Про кохання та пристрасті: 5 найяскравіших фільмів 2023 року

Про кохання та пристрасті: 5 найяскравіших фільмів 2023 року

5 найсвіжіших детективних серіалів, що мають високий рейтинг і глядацьку любов

5 найсвіжіших детективних серіалів, що мають високий рейтинг і глядацьку любов

Олександра Павленко
Попередній матеріал

Трансформація життя через організм: як допомогти собі?

Вухастик
Наступний матеріал

Купання малюка: поради щасливим матусям від дитячої лікарки та улюбленого Вухастика

Новини партнерів