Про кохання та пристрасті: 5 найяскравіших фільмів 2023 року

5 найяскравіших стрічок цього сезону
Пропонуємо декілька гарячих кіноісторій про любов і пристрасті. Героям доведеться закохуватися, робити непростий вибір і відстоювати свої почуття.

У нашій добірці – фільми на будь-який смак: ромкоми, лавсторі з додаванням екшена, трилера та класичної мелодрами.

Найкращі фільми про любов і сильні почуття, які вийшли у 2023 році

  • Нестримне весілля/Shotgun Wedding

Комедія, екшн

США

Дарсі і Том спланували ідеальне весілля на тропічному острові, запросивши своїх родичів. Але красиву церемонію зірвали… сучасні пірати! Усі гості потрапили в полон, вдалось втекти тільки нареченим. І от серед тропіків Дарсі в шикарній сукні, а її майбутній чоловік Том у смокінгу розмірковують: як визволити родичів і покарати тих, хто зірвав весілля?

У ролі Дарсі – головна екранна наречена Дженніфер Лопес, яка сама нещодавно вийшла заміж. Її екранним коханим став актор Джош Дюамель, відомий глядачам за стрічками «Життя як воно є», «Трансформери», «Тиха гавань».

Спочатку творці комедії в ролі Тома бачили Райана Рейнольдса, але той не зміг зніматися через щільний робочий графік. Потім роль була запропонована Армі Хаммеру, але його звільнили через скандал навколо особистого життя. Та Дюамель опинився на своєму місці – він фактично врятував на зйомках Дженніфер Лопес, яка в одній сцені ледь не зірвалася зі скелі. Джош був поруч і допоміг їй втриматись.

Також у комедії «Нестримне весілля» задіяні Ленні Кравіц, Дженніфер Кулідж, Соня Брага, Чіч Марін та інші. Зняв стрічку Джейсон Мур, серед робіт якого – комедія «Ідеальний голос», а також шоу «Затока Доусона», «Любов вдівця», фільми «Трофейна дружина», «Сестри».

На глядачів чекають дві години пригод і купа трюків. Ця бойовита комедія сподобається тим, хто любить щось гарячіше.

Трейлер фільму «Нестримне весілля»: 

  • До чого тут кохання? /What’s love got to do with it?

Романтична комедія

Велика Британія

Фільм для справжніх романтиків. Головна героїня, режисерка документального кіно Зої отримує нове завдання – зняти фільм про життя звичайних людей. Несподівано вона дізнається, що її приятель Каз планує одружитися за домовленістю або, як кажуть, «за сприянням» – це коли майбутню дружину обирають батьки, за традиціями предків-пакистанців. Невже таке ще існує? – дивується Зої і хоче зафільмувати все: від моменту знайомства Каза з нареченою по скайпу до весілля. Але дівчина не збагне: як успішний хірург Каз може одружуватися без кохання? Зі свого боку Каз дивиться на батьків, що побралися за домовленістю та щасливі. Він не хоче шукати пару в додатках для знайомств, як це робить Зої.

І хто з них правий? Спойлер: головні герої змінять свої думки щодо шлюбу, дехто – навіть дуже кардинально.

Головні ролі в комедії від студії, що подарувала нам «Реальне кохання» та «Щоденник Бріджит Джонс» грають Лілі Джеймс та Шазад Латіф, які в реальному житті товаришують десяток років. Також у фільмі знялась суперзірка британського кіно, володарка двох «Оскарів», «Золотих глобусів» та інших престижних нагород – Емма Томпсон. Режисером виступив Шекхар Капур, номінант на «Золотий глобус» та BAFTA, відомий глядачам за історичними драмами «Єлизавета» та «Єлизавета: Золотий вік».

Трейлер фільму «До чого тут кохання?»: 

  • В тебе або в мене?/ Your Place or Mine

Романтична комедія

США

І знову в кадрі – пара найкращих друзів, Деббі та Пітер. Вона сама виховує сина, він – керівник відділу маркетинга у великій компанії. Пітер хоче допомогти подрузі, і вони міняються домівками на тиждень: він їде в Лос-Анджелес, вона – в Нью-Йорк. Здається, щось схоже ми вже бачили у комедії «Відпустка за обміном», але не поспішайте! Бо переїзд Деббі та Пітера допоможе їм зрозуміти одну важливу річ… Яку саме – невдовзі дізнаєтесь.

Головний подарунок – актори фільму: в ролі Деббі знялась володарка «Оскара», видатна акторка та продюсерка Різ Уізерспун («Ранкове шоу», «Велике маленька брехня» – її останні гучні проєкти), компанію їй склав Ештон Кутчер. Критики вже пишуть, що ця роль – повернення актора у жанр після тривалої перерви. У ромкомі також зіграли Зої Чао, Тіг Нотаро, Гриффін Метьюз, Рейчел Блум, Ширі Эпплбі, Велла Ловелл, Стів Зан.

Фільм став режисерським дебютом відомої сценаристки Алін Брош МакКенна, з-під пера якої з’явилися «Диявол носить Prada», «27 весіль», «Закони привабливості» та ін.

Трейлер фільму «В тебе або в мене?»: 

Читайте також

Найкращі новорічні фільми, які допоможуть у вивченні англійської

Найкращі новорічні фільми, які допоможуть у вивченні англійської

Топ-5 детективних серіалів, від яких неможливо відірватися

Топ-5 детективних серіалів, від яких неможливо відірватися

  • Маскарад/Mascarade

Комедія, трилер, драма

Франція

Лазурне узбережжя притягує романтиків та… шахраїв! Головний герой – танцівник Антуан –  розважає колишню зірку кіно Марту. Але коли на його обрії з’являється красуня Марго, він втрачає розум. Хто така Марго насправді? Молода жінка, що прагне кохання і просто хоче бути щасливою, або авантюристка, яка використовує багатіїв? А може, Марго та Антуан – талановиті маніпулятори, що шукають легких грошей? Однак і аферисти іноді закохуються…

На глядачів чекають дві години елегантної, легковажної, гламурної комедії з елементами трилера. Справжній подарунок для кіногурманів – Ізабель Аджані в ролі зірки кіно минулого. Окрім неї в фільмі взяли участь відомий актор Франсуа Клюзе і молоді зірки французького екрану Марина Вакт та П’єр Ніне.

Додайте до цього краєвиди Лазурного узбережжя – ви цього року вже відвідували Французьку Рив’єру? То це ваш шанс, не пропустіть!

Сценаристом та режисером виступив автор культової стрічки «Кафе бажань» Ніколя Бедос, натякаючи у розмовах з французькою пресою, що його «Маскарад» у багатьох деталях – автобіографічний фільм.

Останній аргумент на користь гламурної стрічки – прем’єра «Маскараду» відбулася на тогорічному Каннському кінофестивалі.

Трейлер фільму «Маскарад»: 

  • Моє прекрасне нещастя /Beautiful Disaster

Лавсторі, романтична комедія, екранізація

США

Фільм ще не вийшов, але в нього вже з’явилася армія шанувальників, бо над ним працювали творці франшизи «Після» та режисер «Жорстоких ігор» і «Після сварки».

Головні герої – хороша дівчинка Еббі і поганий хлопець Тревіс. Вона багато чого приховує зі свого минулого, він – популярний хлопець і ловелас, який бере участь у боях без правил, щоб оплатити коледж. Між ними відразу спалахує іскра, але Тревіс не вірить у кохання, а Еббі не цікавить лише секс… Парочка складає парі: якщо хлопець виграє важливій бій – на місяць Еббі переїде до нього. Вони навіть не здогадуються, чим обернеться для них ця історія!

Стрічку за однойменним бестселером Джеймі Макгвайр зняв режисер Роджер Камбл, саме він свого часу працював над другим фільмом франшизи «Після», а також зняв культову стрічку «Жорсткі ігри» з юними Різ Уізерспун та Райаном Філіпом.

Головні ролі в «Моєму прекрасному нещасті» виконують Ділан Спроус (відомий за ролями в серіалах «Ханна Монтана», «Все тіп-топ, або Життя на борту», фільмі «Після сварки» та ін.) та Вірджинія Гарднер («Геловін», «Падіння», серіал «Американська історія жахів» та ін.).

Трейлер фільму «Моє прекрасне нещастя»: 

Читайте також

Топ-5 фільмів про подорожі, які змінюють життя

Топ-5 фільмів про подорожі, які змінюють життя

З голлівудським розмахом: топ-6 українських фільмів від Олександра Педана

З голлівудським розмахом: топ-6 українських фільмів від Олександра Педана

Ольга Сумська
Попередній матеріал

Ольга Сумська розповіла про спілкування з донькою, яка живе в росії: Це страшний материнський біль

Бахмут
Наступний матеріал

Нове відео від гурту «Антитіла», зняте прямо на передовій у Бахмуті

Новини партнерів