ТОП-7 найкращих фільмів останніх років для чудових вихідних

кіно
У нашій добірці – нові рейтингові стрічки, що сподобалися глядачам і навіть кінокритикам.

Тут ви знайдете комедії, романтичні картини, фільми про перемогу світла і добра й просто тепле цікаве кіно на вечір. Головні герої попри негаразди мріють, йдуть до своєї мети, перемагають і кохають! У такій компанії вихідні пролетять чудово й насичено.

Що подивитись: найкращі фільми на вихідні

  • Новорічна зміна

Комедійний детектив, 2023

Святкова історія розповість про пригоди героїв-поліцейських у новорічну ніч, злочинців, що намагаються зруйнувати свято, та пухнастого пса на імʼя Щедрик, який допомагатиме знешкодити поганих хлопців.

Україна. Наші часи. Поліцейський Остап Мазур перед новорічними святами виходить на чергування разом зі своїм майбутнім тестем Юрієм Богдановичем Коваленком. Їм непросто, бо Богданич не хоче, щоб його донька, красуня Лана, виходила заміж за поліцейського. Але дівчина з іншими людьми потрапляє у заручники до диверсантів. Остапу і Богданичу доводиться примиритися і діяти швидко та злагоджено, щоб врятувати Лану, людей і новорічні свята. Чудова історія про дива, кохання і магію свят. Прем’єра фільму «Новорічна зміна» відбулась 7 січня на каналі ICTV2.

  • Залишені (The Holdovers)

Комедія, мелодрама, 2023

Події відбуваються в елітному коледжі на Різдво десь у 70-х роках. Усі їдуть до рідних, окрім декількох учнів, серед яких – проблемний студент Ангус. За ними залишається доглядати викладач стародавньої історії Пол Ханем, якого учні терпіти не можуть, і одна весела кухарка Мері. Насправді в кожного з них – своя історія життя, не завше весела. Проте фільм – про мрії, добрі вчинки, спогади про близьких, помилки і любов.

«Залишені» – це глибока історія з гумором і сарказмом, що розчулить і розсмішить до сліз. До речі, режисер стрічки Олександр Пейн має багато нагород, серед яких «Оскар», «Золотий глобус» та ін.

  • Родинний обмін (Family Switch)

Комедія, 2023

А чи знаєте ви, що на Різдво деякі мрії збуваються? Батьки і діти родини Вокерів заздрили одне одному, на кшталт: от, якби тебе на моє місце?! І одного ранку вони таки прокидаються в чужих тілах: батьки «переходять» в тіла дітей, а діти переселяються в тіла дорослих. З цього вийде безліч безглуздих і кумедних ситуацій, проте батьки і діти точно дізнаються все про життя своїх рідних.

Чим завершиться ця дивна історія? Звісно, порозумінням і повагою до всіх членів родини, попри їхній вік. І хоча сюжет не новий, дивитися походеньки дорослих і дітей весело і цікаво. В головних ролях – Дженніфер Гарнер та Ед Хелмс.

  • Без образ (No Hard Feelings)

Романтична комедія, 2023

Медді загрожують серйозні фінансові збитки, якщо вона швидко не знайде роботу на чималі гроші. І дівчина знаходить таку роботу: багаті батьки просять, щоб вона ввела їхнього 19-річного Персі у доросле життя. Тобто Медді має навчити хлопця випивати, займатися сексом і все таке. Буквально на першому ж побаченні Медді намагається затягнути його у ліжко, але їм весь час щось заважає. Медді та Персі доведеться багато чого пережити разом: скупатися голяком в океані, сходити на шкільну вечірку тощо. У підсумку він таки дізнається про її справжні наміри, але при цьому вони стануть справжніми друзями.

У ролі пройди Медді – лауреатка премії «Оскар», акторка Дженніфер Лоуренс, а також у фільмі знялися Ендрю Барт Фельдман, Меттью Бродерік, Лаура Бенанті.

  • Маскарад (Mascarade)

Комедія, авантюрний фільм, 2023

Французька Рив’єра приваблює не тільки багатів, а й різноманітних шахраїв. Саме тут Адріан, красень-альфонс і письменник-початківець, закохується у сексуальну красуню Марго. Ці двоє розроблять хитромудрий план – як збагатитися та уникнути покарання. Але потім щось йде не так, і в цю гру втягуються інші гравці.

Фінал – непередбачуваний, навіть для досвідчених кіноманів! Легка, весела, приємна стрічка, немов келих шампанського.

У головних ролях – справжні зірки кіно Ізабель Аджані і Франсуа Клюзе, а також Марин Вакт і П’єр Ніне.

  • Дивний: Історія Ела Янковича (Weird: The Al Yankovic Story)

Комедія, байопік, 2022

Ел змалку мріяв стати музикантом, але його батьки вважали, що їхній син має займатися серйозними справами. Ел виріс, і одного разу зробив смішну пародію на популярну пісню, що сподобалася його друзям. Потім дивакуватий хлопець зробив ще і ще – і стало ясно, що в нього справжній талант. Так Ел знов повернувся до того, про що мріяв з дитинства – бути музикантом і грати на акордеоні.

Добра і надихаюча історія про невпевненого в собі хлопця, який знаходить себе і повністю змінює своє життя. До речі, це реальна історія американського музиканта і пародиста Ела Янковича, в ролі якого – відомий британський актор Деніел Редкліфф.

  • Ножі наголо: Скляна цибуля (Glass Onion: A Knives Out Mystery)

Детектив, комедія, 2022

Продовження розслідувань відомого детектива Бенуа Бланка. Цього разу він вирушає в Грецію, щоб дізнатися, що насправді сталося на віллі ексцентричного мільярдера Брона.

Багатій Майлз Брон, який заробив свої статки на технологіях, кожного року збирає приятелів, щоб розважитись на вихідних. На вікенд запрошений і наш детектив, він, як і інші, знає: на «Скляній цибулі» станеться вбивство.

Чудовий фільм, у головних ролях – справжні зірки – Деніел Крейг, Едвард Нортон, Кейт Гадсон, Жанель Моне та ін.

Читайте також

Різдвяні і новорічні фільми: 28 стрічок для перегляду в колі сім'ї

Різдвяні і новорічні фільми: 28 стрічок для перегляду в колі сім'ї

Найкращі новорічні серіали і комедії: що подивитися для святкового настрою

Найкращі новорічні серіали і комедії: що подивитися для святкового настрою

Наталія Могилевська
Попередній матеріал

Наталія Могилевська вперше стала мамою під час війни

Олександр Педан
Наступний матеріал

Олександр Педан пояснив, чому молодь дивиться російські відео і серіал «Слово пацана»

Новини партнерів