Девід Лінч підтримав проект Viva! Переможці та потис руки ветеранам АТО

Девід Лінч підтримав проект Viva Переможці та потис руки ветеранам АТО
Легендарний кінорежисер Девід Лінч познайомився з учасниками проекту "Переможці" і як подарунок відвіз із собою з Києва випуск журналу "Viva! Переможці-2".

16 листопада неперевершений Девід Лінч приїхав до Києва, цього разу - щоб відкрити офіційне представництво всесвітнього благодійного фонду David Lynch Foundation. Головна мета фонду – показати, наскільки корисною може бути трансцендентальна медитація та як вона може покращувати життя людей. Сам режисер практикує її вже сорок чотири роки. Це потужна практика для психологічної реабілітації у тяжких стресах, зокрема, для ветеранів, їхніх сімей та всіх, хто пережив тяжкі життєві потрясіння. Команда Фонду та партнери обрали ТСН та проект «Переможці» для співпраці та розпочали переговори з фондом «Ти не один».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Казка ожила: у Києві пройшов грандіозний "Viva! Бал"

Ведуча ТСН, куратор проекту «Переможці» Соломія Вітвіцька зустрілася зі знаменитим режисером у перші години його перебування у Києві та передала йому другий благодійний номер журналу «Viva! Переможці» англійською мовою, випущений спільно з журналом Viva!

Viva! Переможці-2

Обкладинка спецвипуску "Viva! Переможці-2"

Соломія прийшла до Девіда Лінча разом з ветеранами АТО – учасниками проекту «Переможці»: кадровим офіцером Володимиром Вишневським та уповноваженим президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції Вадимом Свириденком. Наші "Переможці" потиснули руку легенді кіно та поцікавилися його думкою про наші біди. Відповідь режисера підтвердила його творчу натуру: Україну він порівняв із деревом, яке має розглянути свої проблеми ще докорінно.

Девід Лінч підтримав проект Viva Переможці та потис руки ветеранам АТО

Девід Лінч підтримав проект Viva Переможці та потис руки ветеранам АТО

Девід Лінч із журналом "Viva! Переможці-2"

Лінч висловив захоплення ветеранами війни на Донбасі: «Ви кращі чоловіки, ніж я. Хлопці, ви найкращі. Я захоплююся вами, – прокоментував він свою зустріч з «Переможцями». Українські переможці – це герої з необмеженими можливостями, вони втратили частини тіла у бойових діях на сході, але не втратили сили духу та тренують тіло, вони гідно пройшли через випробування, надихають інших не здаватися, ставлять перед собою великі цілі у мирному житті. Зокрема, Вадим Свириденко  втратив чотири кінцівки, але живе повноцінним активним громадським життям, займається спортом, бігає, нещодавно пробіг 10 кілометрів у рамках Марафону морської піхоти у Вашингтоні.

Девід Лінч підтримав проект Viva Переможці та потис руки ветеранам АТО

З Девідом Лінчем також познайомилася керівник фонду «Ти не один» Влада Шовковська, яка була запрошена гостею на благодійному гала-вечорі в готелі Fairmont наступного дня. Частину зібраних на ньому благодійних коштів буде передано для проекту «Переможці», щоб допомогти у придбанні спортивного протезу львів'янину Володимиру Вишневському.

Девід Лінч підтримав проект Viva Переможці та потис руки ветеранам АТО

На закритому вечорі з нагоди відкриття благодійного фонду Девіда Лінча Власта Шовковська та Ольга Дьякова (СЕО Фонду Девіда Лінча) провели зустріч та домовилися про співпрацю.

«Фонд Девіда Лінча займається соціальною роботою як для дітей, так і для дорослих, у тому числі, приділяє багато уваги ветеранам війни, допомагає у подоланні посттравматичного синдрому. Тому нам є про що говорити. Фонди мають спільну місію. Це буде перший фонд, з яким ми підпишемо меморандум про співпрацю, – ділиться новинами Власта Шовковська.

Девід Лінч підтримав проект Viva Переможці та потис руки ветеранам АТО

Фонд Лінча та його партнери передадуть внесок на придбання спортивного протезу героя АТО Володимира Вишневського зі Львова.

У серпні 2014 року Володимир вирушив у зону АТО у складі 80-ї аеромобільної бригади. У жовтні, захищаючи крайній блокпост на Луганщині, Володимир ухвалив рішення вивести своїх бійців, щоб не нести втрат, при цьому сам був тяжко поранений: після вибуху гранати втратив ногу. Наразі продовжує службу, передає свій досвід курсантам, викладаючи в Академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного. Виховує шестирічну дочку. Володимир потребує спортивного протезу для тренувань та повноцінного життя.

У Луцьку відкрилася найбільша виставка Viva Переможці 2
Попередній матеріал

У Луцьку відкрилася найбільша виставка "Viva! Переможці-2"

Viva Переможці у Чехії
Наступний матеріал

"Viva! Переможці" у Чехії: український соціальний мультимедійний проект побачила Прага

Новини партнерів