Незвичайний дует: рецепт картоплі, запеченої з сиром Dorblu

картопля
Viva! за підтримки німецького бренду Käserei Champignon продовжує проєкт «Готуй з Dorblu», головним героєм якого став легендарний німецький сир. Сьогодні вчимося готувати картоплю, запечену з Dorblu.

Коли мова йде про Dorblu, мабуть, більшість із вас уявляють його як інгредієнт сирної нарізки, з горіхами і медом. Однак, особливий смак та аромат цього сиру чудово підходять не лише для звичних гастрономічних поєднань. “Родзинка” Dorblu в тому, що він перетворює на ресторанний шедевр навіть найпростіші страви, як-от паста чи картопля.

Картопля — один з тих універсальних продуктів, який можна готувати різними способами й завжди отримувати смачний результат. Сьогоднішній рецепт точно сподобається поціновувачам простих, але в той же час витончених смаків — готуємо запечену картоплю з сиром Dorblu.

Інгредієнти:

  • Картопля невелика – 1 кг
  • Сир Dorblu бренду Käserei Champignon – 150 г

Заправка:

  • Олія – 200 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець – 1 ч. л.
  • Паприка – 2 ч. л.
  • Часник сушений – 2 ч. л.
  • Сушені трави – 1 ч. л.
  • Петрушка

Спосіб приготування

  1. Картоплю ретельно помити і варити цілою до повної готовності. (Варити її не очищеною, зі шкіркою).
  2. Викласти відварену картоплю в форму для запікання та роздавити її (для цього можна використати, наприклад, дно склянки).
  3. У мисці змішати всі інгредієнти для заправки і полити нею картоплю.
  4. Сир покришити, викласти на картоплю і між нею.
  5. Випікати в режимі «Гриль з конвекцією» впродовж 15 хв.

Цей рецепт чудово підійде для вечері вдома або невеликого святкування разом із сім'єю чи друзями. Спробуйте незвичайне комбо картоплі та сиру Dorblu, і ви неодмінно захочете повторити його знову!

рецепт картоплі, запеченої з сиром дорблю

«Блакитне золото»: цікаві факти про Dorblu

Dorblu — знаменитий німецький сир із понад столітньою історією та унікальним смаком, який гармонійно поєднує в собі ніжність, пряність та гостроту. Технологія й рецептура цього сиру тримаються в суворій таємниці. Відомо лише, що для виробництва Dorblu використовують виключно молоко з Баварії.

Dorblu чудово доповнить будь-які кулінарні експерименти, починаючи від салатів і завершуючи десертами. Без перебільшення: кожна страва, до якої ви додасте цей сир з благородною блакитною пліснявою, отримає неповторний смак.

Dorblu особливо цінний для вегетаріанців, адже під час його виробництва використовують мікробіологічний сичужний фермент нетваринного походження. А ще він безлактозний, що робить його відмінним вибором для широкого кола людей.

Дізнайтеся прості рецепти неперевершених страв з Dorblu у нашій спецтемі.

Читайте також

Неймовірно простий рецепт пасти з Dorblu: задоволення для справжніх гурманів

Неймовірно простий рецепт пасти з Dorblu: задоволення для справжніх гурманів

Легко та смачно: готуємо салат з грушею та сиром Dorblu

Легко та смачно: готуємо салат з грушею та сиром Dorblu

Наталка Денисенко
Попередній матеріал

Сучасні ідеї: лайфхаки великодніх яєць від акторки Наталки Денисенко

подарунки
Наступний матеріал

Ідеї подарунків до Дня матері: як порадувати найважливішу жінку у вашому житті

Новини партнерів