«Лінія зіткнення»: виставка фронтових фотографій Ліберових на ВДНГ

«Лінія зіткнення»: виставка фронтових фотографій Ліберових на ВДНГ
Побачити експозицію можна буде, задонативши на збір для військових від 100 гривень.

З 5 квітня на ВДНГ запрацює виставка «Лінія зіткнення», що складатиметься з робіт Костянтина та Влади Ліберових. Експозиція налічує понад 150 документальних фотографій і відео, зроблених за останні два роки в прифронтових містах та безпосередньо на передовій.

Роботи фотографів – фіксація злочинів росії та реалій життя українців. За час повномасштабної війни подружжя об’їхало найгарячіші напрямки фронту, документуючи наслідки російських обстрілів і роботу українських військових. Так, Костянтин провів безліч годин із піхотою на «нулі», супроводжував штурмові групи на штурмах, щоби показати, яких титанічних зусиль вартує збереження кожного клаптика рідної землі.

«Ми фіксуємо страшну реальність, сповнену втрат і болю, які ворог приніс на нашу землю. Все заради головної мети – не дати нікому забути про те, що в Україні триває війна, адже завершити її можна, тільки якщо кожен щодня докладатиме для цього зусиль. Тож велика виставка на ВДНГ – ще одна можливість сфокусувати увагу на цій темі й зібрати допомогу для наших військових: кожен вхідний квиток стане донатом на придбання дронів», – зазначають Ліберови.

Кладовище снарядів у Харкові

Серед фото, представлених у межах «Лінії зіткнення», – «Кладовище снарядів у Харкові», «Битва за Бахмут», «Зима на фронті. Серебрянський ліс», «30 годин на нулі», «Останній штурм Да Вінчі» та інші «воєнні» серії. Другий блок виставки зображатиме реальність цивільного населення кадрами з Мар’їнки, Бахмута, Соледара, Херсона, Лисичанська, Бучі, Миколаєва й інших українських міст, що постраждали внаслідок російського вторгнення.

Роботи Ліберових відомі не тільки в Україні, а й за її межами. Фото їхнього авторства публікувалися у The New York Times, The Wall Street Journal, The Independent та інших відомих міжнародних медіа, а журнал TIME включив знімки фотографів у список 100 найкращих фото 2022 і 2023 років.

Виставка «Лінія зіткнення» працюватиме у 4-му павільйоні на ВДНГ з 5 по 21 квітня 2024 року щодня з 11:00 до 21:00. Вхід – за донат від 100 гривень, також за бажанням можна придбати будь-яку роботу. Зібрані за період роботи виставки кошти передадуть на закупівлю 1000 fpv-дронів для військових.

Читайте також

Американський телевізійний гігант придбав фільм-дебют Антона Птушкіна

Американський телевізійний гігант придбав фільм-дебют Антона Птушкіна

Катування геніталій, групове згвалтування: Маша Єфросиніна розповіла в ООН про злочини росіян

Катування геніталій, групове згвалтування: Маша Єфросиніна розповіла в ООН про злочини росіян

Концерт Олександра Пономарьова та Михайла Хоми з новою програмою «Україна переможе»
Попередній матеріал

Вперше: спільний концерт Олександра Пономарьова та Михайла Хоми з новою програмою «Україна переможе»

Артем Пивоваров
Наступний матеріал

Три великі сольні концерти Артема Пивоварова в Києві

Новини партнерів