Як вибрати засоби з SPF: 6 ознак ідеального сонцезахисту

сонцезахист
З настанням теплої пори року ми все більше проводимо час просто неба. Проте в безтурботні сонячні дні не можна забувати про здоров’я шкіри. Як захистити її від шкідливих сонячних променів?

Сонячні промені мають шкідливий вплив на нашу шкіру. Засоби з SPF мають стати обов’язковою складовою щоденного догляду за шкірою, яка дозволить зберегти її здоров’я та молодість. Це актуально в будь-яку пору року, адже промені можуть проходити навіть крізь хмари й негативно впливати на шкіру.

Є кілька видів променів. UVA-промені або ультрафіолетові – це 90% всіх сонячних променів, які досягають поверхні Землі. Вони мають, так би мовити, “спокійний” вплив на шкіру, без опіків і дискомфорту – небезпека полягає в їхньому впливі на ДНК людини, пришвидшенні старіння шкіри та навіть пригніченні її імунітету. Ці промені можуть проходити крізь скло, хмари чи навіть одяг.

Також є UVB-промені – це 10% від випромінювання. Вони небезпечні, оскільки провокують появу опіків, фотостаріння та різні процеси в клітинах шкіри, які своєю чергою можуть призвести до серйозних захворювань. Ці промені особливо небезпечні влітку. Крім цього, деякі поверхні відбивають до 80% відсотків цього випромінювання. Тому негативний вплив від нього може бути вдвічі небезпечнішим для шкіри.

Щоб отримати опік шкіри від променів, не потрібно лежати просто неба. Іноді достатньо кількох хвилин під сонцем, щоб мати почервоніння на кінцівках, плечах або обличчі.

«Сонячні опіки, отримані у дитячому та юнацькому віці, значно збільшують ризик розвитку раку шкіри та меланоми. Водночас постійне та надмірне ультрафіолетове випромінювання призводить до сухості та передчасного старіння шкіри, а також до появи пігментних плям. Тому зверніть увагу на сонцезахисні засоби, які підійдуть усім членам родини», – коментує Наталя Добровольна, косметолог, технолог парфумерно-косметичних засобів, методист компанії BMED, сертифікований тренер світових лідерів на beauty-ринку Hydrafacial®, iS Clinical®, Colorescience® та Circadia®.

Привила захисту шкіри від сонячних променів: що радять спеціалісти?

До захисту шкіри треба підійти дуже ретельно та відповідально. Лише тоді ви будете повністю впевнені в її безпеці. Зверніть увагу на наступні критерії ідеального сонцезахисного засобу:

  1. має рівень SPF не менше 30. SPF – це фактор захисту від UVB-променів. Ідеальний сонцезахист повинен мати цей показник не менше 30. Адже чим він вищий, тим менше сонячних променів потрапить на шкіру.
  2. має широкий спектр дії. Обирайте засіб, який захистить від обох типів променів. Це вказано на етикетці чи упаковці із засобом.
  3. містить фізичні фільтри. Максимально безпечні для шкіри – сонцехахисні засоби з фізичними (мінеральними) фільтрами. Це означає, що в складі таких продуктів є діоксид титану та оксид цинку. Вони не поглинають сонячні промені, як це роблять хімічні фільтри, а відбивають їх. Саме вони забезпечать найкращий рівень захисту. Наявність фізичних фільтрів особливо важлива для тих, у кого є акне, розацеа або чутлива шкіра, а також для вагітних та дітей.
  4. містить антиоксиданти. Ідеальний сонцезахисний засіб повинен містити антиоксиданти, які підсилюють ефект SPF. Також вони захистять шкіру від клітинних пошкоджень.
  5. водостійкий. Зверніть увагу на водостійкі засоби, які дозволять без турбот відпочивати під сонцем у воді чи займатися спортом. Проте повністю водостійких сонцезахистів не буває – позначка «водостійкий» на продукті означає, що цей засіб діятиме на шкірі ще деякий час після контакту з водою. Невдовзі нанесіть його знову, щоб відновити захист від шкідливих променів. 
  6. підходить до вашого типу шкіри. Так, не всі сонцезахисні засоби універсальні. Для деяких типів шкіри підходять окремі продукти. Наприклад, для чутливої підійде сонцезахист без подразнюючих компонентів. Тому тут протипоказані продукти з хімічними фільтрами. А якщо у вас жирна шкіра, не користуйтеся засобами з великим вмістом ліпідів. Найкращий вихід – звернутися до вашого дерматолога чи косметолога, який допоможе вам обрати оптимальний сонцезахист.

Приклади сонцезахисних засобів, ефективність яких клінічно доведена:

Sunforgettable® Total Protection™ Sport Stick SPF 50 від Colorescience

Sunforgettable® Total Protection™ Sport Stick SPF 50 від Colorescience. Чудовий сонцезахисний засіб, який підійде для всієї родини. Він випускається у формі стіку, тому його дуже зручно брати з собою та наносити за потреби. Особливо актуальний цей засіб під час занять спортом.

Colorescience – Sunforgettable® Total Protection™ Face Shield Matte SPF 50

Ще один ефективний засіб від флагмана в галузі захисту від сонця Colorescience – Sunforgettable® Total Protection™ Face Shield Matte SPF 50. Разом із фізичним захистом від сонячних променів він залишає по собі прозоре матове покриття без дискомфортних відчуттів на шкірі. Цей засіб чудово підійде для жирної чи схильної до акне шкіри.

PerfecTint® Powder SPF 40 від iS Clinical

PerfecTint® Powder SPF 40 від iS Clinical. Це сонцезахисна пудра, легка в нанесенні, яка надає потужний захист широкого спектру та водночас покращує зовнішній вигляд шкіри, роблячи її гладкою та шовковистою. Пудра має кілька відтінків. Її можна застосовувати не лише на обличчі, а й на інших ділянках тіла.

Extreme Protect® SPF 40 від iS Clinical

Extreme Protect® SPF 40 від iS Clinical. Це інноваційний сонцезахисний крем широкого спектру, який містить антиоксиданти та фізичні фільтри. Він забезпечує надійний захист від променів UVA/UVB, запобігає пошкодженню шкіри вільними радикалами, зволожує та підтримує здоров'я шкіри, заспокоює подразнену шкіру та зменшує сонячні опіки.

Обов’язково спитайте вашого фахівця з догляду за шкірою про застосування цих засобів. Можливо, один із них – саме ваш. Тож відпочивайте з користю й залишайтеся здоровими. 

Читайте також

Як доглядати за шкірою в 20, щоб з роками кожен твій вік був улюбленим

Як доглядати за шкірою в 20, щоб з роками кожен твій вік був улюбленим

Тійна Медер зібрала б’юті-редакторів на вишуканому бранчі швейцарського бренду космецевтики Meder

Тійна Медер зібрала б’юті-редакторів на вишуканому бранчі швейцарського бренду космецевтики Meder

Jerry Heil і Дарія Білодід стали обличчями нової колекції adidas Originals та KSENIASCHNAIDER
Попередній матеріал

Jerry Heil і Дарія Білодід стали обличчями нової колекції adidas Originals та KSENIASCHNAIDER

крем
Наступний матеріал

Що має бути серед основних засобів для догляду за шкірою: рекомендації від Mary Kay

Новини партнерів