Олена Лавренюк про успіх у кіноіндустрії та шоубізнесі: «Талант — це лише 30%»

Олена Лавренюк
Акторка Олена Лавренюк розповіла про містику в своєму житті, улюблені жанри кіно та фільм «Егрегор», який виходить у прокат з 20 квітня 2023 року.

Синопсис фільму «Егрегор»:

Нью-йоркський детектив отримує зашифроване послання та авіаквиток до Києва від професора, з ким не спілкувався довгий час. Згодом з’ясовується, що професор нібито скоїв самогубство, а на його доньку полюють невідомі. Чи зможе детектив розплутати цей клубок суцільних таємниць і зустрітися віч-на-віч з найбільшим секретом його власного життя?

Олена Лавренюк у червоній сукні

— Олено, чим особисто вас вразила ідея фільму?

Мене захоплює цей жанр, тому що він маловідомий для нас. Для нас ця стрічка — щось на кшталт українського «Коду Да Вінчі». Такий матеріал поки що не дуже популярний у нас в кінотеатрах, тому мені було цікаво працювати в цьому жанрі. Плюс це був виклик для мене, тому що довелося говорити англійською мовою. Такого досвіду я ще не мала. Взагалі після початку повномасштабного вторгення росії в Україну на сам «Егрегор» всі ми подивились з іншого боку. «Егрегор» — про енергію, яку відчув кожен українець. Прагнення перемоги — це енергетичне поле, яке зараз керує всіма українцями. Усе, що відбувається в країні, — це і є суцільний Егрегор, який водночас може бути зі знаком «+» та зі знаком «-», тобто з позитивною та негативною енергетикою. Тому в фільмі ви зможете провести багато паралелей з реальним життям і подіями, які відбуваються з нами в теперішній час. Можливо, навіть ви віднайдете в собі іншу енергію, якої у вас не було раніше.

Читайте також

Топ-5 фільмів і мінісеріалів, від яких неможливо відірватися

Топ-5 фільмів і мінісеріалів, від яких неможливо відірватися

Топ-5 фільмів для романтичних побачень

Топ-5 фільмів для романтичних побачень

— Як глядачка ви дивитеся містичні трилери. Як ставитеся до містики і чи вірите в існування надприродного?

Так, я вірю в те, що подібне існує, цьому є підтвердженням навіть деякі події в моєму житті. Загалом мені подобається все, крім фантастики. Вже не раз розповідала, що надзвичайно люблю «Вій» Гоголя, навіть запрошували на роль однієї з героїнь, але багато хто з близьких відмовляє від цього. Я відчуваю, що мене чомусь тягне до таких персонажів.

— Які містичні ситуації з вами відбувалися?

Безліч містичних історій відбулося при підготовці та безпосередньо зйомці серіала «Кава з кардамоном». Але найцікавішим було те, що я дізналася про своє друге ім'я під час зйомок, мама ніколи про це не розповідала. Просто на західній Україні, де я народилась, дуже часто дають два імені – одне як у паспорті, інше – церковне. Так от моє друге ім’я – Анна, так звали й мою героїню в серіалі. Роль, характер Анни – все це було дуже близько до мене, тож вжитися в роль було надлегко.

Олена Лавренюк у ніжній рожевій сукні

— Як вам працювалося разом з Омрі Роузом? Чи одразу вдалося знайти спільну мову?

Коли Омрі приїхав в Україну, він мав уже певний образ героя, і до речі, моєї героїні також, адже безпосередньо брав участь у написанні сценарію. Перед тим, як починати зйомки деяких складних у виробництві сцен, ми тренувалися з Роузом і з режисером, щоб той міг побачити наш рух. Ми з Омрі в дуже хороших стосунках, знайшли спільну мову в роботі і співпрацювали задля крутого результату.

Читайте також

Топ-5 фільмів про подорожі, які змінюють життя

Топ-5 фільмів про подорожі, які змінюють життя

Про кохання та пристрасті: 5 найяскравіших фільмів 2023 року

Про кохання та пристрасті: 5 найяскравіших фільмів 2023 року

— Талант чи постійна робота над собою? Яким має бути це співвідношення, зокрема на вашому особистому прикладі?

На мою думку, талант може становити лише 30%, а все інше – це робота над собою.

— Розкажіть про вашу героїню, що між вами спільного?

Мені подобається рішучість та відповідальність моєї героїні. Загалом вона за сюжетом відіграє роль дуже сильного персонажа, який має свою позицію. Роль жертви для неї це антонім – вона бореться та приймає рішення.

Олена Лавренюк та Омрі Роуз

— Із ким ще з українських артистів хотіли би попрацювати?

Мені загалом подобається працювати з усіма акторами, кожен має свої особливості і цікаві риси, з якими треба знаходити звʼязок. Для мене зовсім не важливо, чи буде це сформована зірка чи актор-початківець. У житті буває всяке, а мені важлива саме результативна робота з партнером.

— Хто з зарубіжних акторів найбільше подобається по грі, майстерності?

Люди ніколи не оцінюють актора по майстерності. Вони звертають увагу на персонажа – подобається він їм чи ні. Це все дуже індивідуально. Майстерність можна побачити у театрі. В кіно все трохи інакше. Велику роль відіграє технологія зйомок. 

Якщо говорити про зарубіжних, для мені дуже до вподоби Марго Роббі, дуже талановита і яскрава. Тут усе склалось.

— Чого глядачам чекати від стрічки «Егрегор»?

Стрічка триматиме вашу увагу впродовж всього фільму. Це я вам гарантую.

 

Читайте також

З голлівудським розмахом: топ-6 українських фільмів від Олександра Педана

З голлівудським розмахом: топ-6 українських фільмів від Олександра Педана

Топ-5 детективних серіалів, від яких неможливо відірватися

Топ-5 детективних серіалів, від яких неможливо відірватися

Фото: пресслужба

Настя Каменських
Попередній матеріал

Настя Каменських — про материнство, хейт у бік артистів і проблеми з ментальним здоров’ям. Інтерв’ю

Євген Клопотенко
Наступний матеріал

Євген Клопотенко: «У мене погано виходить будувати довготривалі стосунки з дівчатами»

Новини партнерів