З голлівудським розмахом: топ-6 українських фільмів від Олександра Педана

фільми
Олександр Педан радить підтримувати вітчизняне кіновиробництво і ділиться стрічками, які варто подивитися кожному.

Вже п’ятий місяць ми живемо у стресі. І щоб підтримати своє психічне здоров’я, треба хоч іноді відволікатися від новин. Хороший варіант – подивитися кіно. Ще кращий – подивитись українське кіно. Ведучий Нового каналу та громадський діяч Олександр Педан поділився добіркою топових, на його думку, стрічок вітчизняного виробництва.

Читайте також

У головній ролі – ти. Топ-6 найкращих фільмів для жінок і про жінок

У головній ролі – ти. Топ-6 найкращих фільмів для жінок і про жінок

Топ-5 фільмів про подорожі, які змінюють життя

Топ-5 фільмів про подорожі, які змінюють життя

1. «Захар Беркут»

«Я раджу цей крутий український фільм для перегляду всією родиною, – каже Педан. – Стрічка знята з голлівудським розмахом! І, до речі, за мотивами повісті Івана Франка».

2. «Мої думки тихі»

«Це дуже крута українська комедія. Я ржав безупинно! – зізнається Олександр. – За сценарієм, молодий звукорежисер Вадим отримує замовлення від клієнта з Канади з проханням записати голоси рідкісних тварин та пташок української фауни Закарпаття. Однак завдання ускладнюється тим, що у подорож разом із хлопцем вирушає його мама-таксистка».

3. «Іловайськ 2014»

«Цей фільм важливий для кожного українця, – вважає ведучий Нового каналу. – В основі стрічки лежить реальна історія командира штурмової групи «Донбас» Тараса Костанчука, який і виступив продюсером стрічки, і зіграв самого себе. Окрім нього там знялися близько 50-ти добровольців батальйону «Донбас», які вийшли живими з Іловайського «коридору»».

4. «Додому»

«Це фільм з неймовірно красивою картинкою, дуже сильний емоційно, – говорить Саша. – Втративши старшого сина внаслідок військових дій на сході України, Мустафа вирішує поховати його на батьківщині, у Криму. Разом із молодшим сином вони вирушають у подорож, яка залишить глибокий слід на їхніх стосунках».

5. «Припутні»

«Дуже життєвий фільм. Кажуть, що це комедія, але я б його так не назвав, якщо чесно, – каже Олександр. – Це перше повнометражне кіно в історії українського кінематографу, де всі актори говорять суржиком. За сюжетом, «таксист за покликанням» Юра, сподіваючись продовжити знайомство з чарівною Свєткою в коротеньких шортиках, отримує бонусом її матір та вирушає в мандрівку до Припутніх, де не ловить мобільний зв’язок, розмовляють по-народному та діють, не думаючи. Кажуть, дорога змінює людину. Лише одна доба, що кардинально змінює життя усіх героїв…»

6. «Гуцулка Ксеня»

«Події фільму розгортаються у Карпатах у 1939 році. До Ворохти приїздить син родини емігрантів Яро. Батько-мільйонер поставив йому умову успадкування грошей: хлопець має одружитися з українською дівчиною. Тож Яро вирушає на пошуки свого щастя. Він знайомиться з багатьма красунями, та по-справжньому полонити його серце змогла лише гуцулка на ім’я Ксеня».

Читайте також

Повеселимося! Топ-10 найкращих комедій останніх років

Повеселимося! Топ-10 найкращих комедій останніх років

Фото: кадр з фільму «Мої думки тихі»

Анджеліна Джолі
Попередній матеріал

Анджеліна Джолі про українців: «Я бачила на власні очі абсолютну стійкість і силу цих людей»

Юрій Горбунов та Катерина Осадча
Наступний матеріал

Юрій Горбунов розповів про секрет ідеального шлюбу з Катериною Осадчею

Новини партнерів