Топ-5 фільмів про подорожі, які змінюють життя

фільми
Нові локації та незвичне оточення — найкраще щеплення від нудьги та втрати сенсу життя.

Ми попросили кінопродюсера та сценариста, учасника шоу «Холостячка-2» Юрія Рудого скласти добірку фільмів, у яких герої кардинально змінили своє життя, вирушивши у подорож. Неймовірні історії та вражаючі пейзажі: вам точно захочеться пакувати валізи!

Найкращі фільми про подорожі. Топ-5 роуд-муві

  • Дика, 2014

фильм Дикая

Рівень душевного болю у Шеріл Стрейд просто зашкалює: вона щойно втратила матір і розлучилася з чоловіком. І здається, що добре вже ніколи не стане. Щоб витягти себе з такої глибокої ями, потрібні по-справжньому рішучі дії. І Шеріл їх робить: вирушає в найважчу подорож Pacific Crest Trail. Це маршрут, що пролягає гірськими вершинами від Канади до Мексики. Шеріл мандрує одна. Тільки вона сама, важкий рюкзак за плечима, думки та спогади. Дорогою дівчина стирає ноги в кров – і знову набуває смаку до життя. Подолає багато перешкод – і зрозуміє: вона справжній боєць! Ця стрічка – не тільки і не так про тяготи похідного життя (хоча види дикої природи заворожують), як про подорож углиб себе. І про те, що по-справжньому прожити і відпустити біль можна, лише глянувши йому у вічі.

Фільм заснований на мемуарах американської письменниці Шеріл Стрейд, а Різ Уізерспун, яка удостоєна «Оскара» за головну роль у фільмі, вкотре довела: вона серйозна драматична акторка.

  • Їсти, молитися, кохати, 2010

фильм Ешь, молись, люби

Стрічка, без якої ця добірка була б неповною — про чергову втечу від душевних проблем у далекі краї. На відміну від героїні попередньої картини, Елізабет відправляється в більш лайтову і приємну, але не менш захоплюючу подорож.

Переживши розлучення та кризу тридцятиліття, Елізабет усвідомлює: вона живе не своє життя. А яке життя — її, і хто вона взагалі така, героїня не дуже розуміє. Щоб струсити з себе чужі очікування, суспільні стереотипи та звичні сценарії, Елізабет вирушає у подорож по всьому світу. Італія, Індія, Індонезія — чарівні міста та природа, «смачні» деталі, які приголомшують знайомства. Елізабет досить скоро розуміє, що вона більше ніколи не буде колишньою, але про те, наскільки ця подорож змінить її життя та цінності, поки що навіть не здогадується.

Після того, як роман письменниці Елізабет Гілберт був екранізований з неперевершеною Джулією Робертс у головній ролі, у цієї історії з'явилися мільйони шанувальниць і навіть послідовниць у всьому світі.

Читайте також

З голлівудським розмахом: топ-6 українських фільмів від Олександра Педана

З голлівудським розмахом: топ-6 українських фільмів від Олександра Педана

Топ-5 фільмів і мінісеріалів, від яких неможливо відірватися

Топ-5 фільмів і мінісеріалів, від яких неможливо відірватися

  • Римські канікули, 1953

фильм Римские каникулы

Легендарна картина, яку можна переглядати безкінечно: і заради чарівної Одрі Хепберн, і заради пейзажів Риму, який, схоже, є окремим повноцінним героєм фільму.

Юна принцеса однієї з європейських країн Анна приїжджає до Риму з офіційним візитом. Нудні прийоми, фальшиві посмішки, світські розмови та нескінченні інтерв'ю навіюють на дівчину неймовірну нудьгу. У результаті Анна втікає з палацу і, ніким не впізнана, вирушає на прогулянку Вічним містом одна. Переповнена враженнями та втомлена, Анна засинає на прямо лавці у парку. Де її знаходить місцевий репортер Джо Бредлі. Це знайомство виливається для Анни у справжнє свято свободи та воістину романтичні канікули в одному з найкращих міст світу.

Стрічка розповідає про те, як корисно часом скинути з себе звичні маски та дозволити своїй сутності проявитися. І, звичайно, найпростіше це зробити, вирушивши до далекого міста чи країни, де вас ніхто не знає.

  • Таємне життя Волтера Мітті, 2013

фильм Невероятная жизнь Уолтера Митти

Життя у Волтера Мітті абсолютно пересічне, і він теж звичайний. Вранці їсть вівсянку, в офісі він співробітник відділу ілюстрацій журналу Life – займається нудною паперовою роботою і безуспішно намагається привернути до себе увагу колеги. Загалом, нудніше історію не вигадаєш. Але одного разу до редакції надходять знімки від одного відомого суперфотографа. Як на лихо, саме обраного для обкладинки кадру немає серед негативів! Єдиний спосіб врятувати ситуацію – знайти того самого фотографа. І у відрядження відправляють Волтера. Мітті доведеться пройти через безліч небезпек, побувати в найнеймовірніших куточках планети і змінити життя інших людей. А хто сказав, що робити супервчинки можуть лише супергерої? Іноді для того, щоб відкрити в собі неймовірні здібності, потрібно вийти за поріг будинку і поміняти звичне оточення.

  • Північ у Парижі, 2011

фильм Полночь в Париже

Красива романтична комедія, після якої хочеться негайно купувати квитки до столиці Франції. Гіл та Інес – молода парочка американців – прилітають до Парижа на канікулі. А в результаті потрапляють не тільки в найромантичніший місто на світі, а й опиняються у світі, де їх фантазії починають збуватися найнеймовірнішим чином! Наприклад, Гіл буквально марить усім, пов'язаним із 1920-ми роками. І одного разу герої немов роблять подорож у часі й опиняються в нічному Парижі двадцятих років. А по вулицях розгулюють кумири Гіла: Пікассо та Хемінгуей. Чудове кіно від Вуді Аллена, яке здобуло «Оскар» за найкращий сценарій.

Читайте також

Топ-4 серіали Netflix від Вадима Карп’яка: тіндер, криваві правителі та йогурт, що захопив світ

Топ-4 серіали Netflix від Вадима Карп’яка: тіндер, криваві правителі та йогурт, що захопив світ

Топ-5 детективних серіалів, від яких неможливо відірватися

Топ-5 детективних серіалів, від яких неможливо відірватися

Фото: пресслужба, постери до фільмів

Денис Жупник та Олександра Козир
Попередній матеріал

«Перші десять років були лише розігрівом»: сімʼя Жупників – про період спільного життя

панічна атака
Наступний матеріал

Психологиня Олена Адамова дала ТОП-5 порад від панічних атак

Новини партнерів