Екс-підопічна Монатика Nino Basilaya: Характер не дозволяє мені довго сидіти без діла

Nino Basilaya
Нещодавно Nino Basilaya відзначила 18-річчя і випустила перший трек після припинення співпраці з лейблом Дмитра Монатика.

Про те, що змінилося в житті після повноліття та початку самостійної роботи, про стан «внутрішньої істерики», соціальну активність та 100 цілей на 2022 рік, ми поговорили з виконавицею Nino Basilaya.

Читайте також

Мама двоих детей Светлана Тарабарова: «Мы с мужем мечтаем о крепком 8-часовом сне»

Мама двоих детей Светлана Тарабарова: «Мы с мужем мечтаем о крепком 8-часовом сне»

"Кожному музиканту потрібен психотерапевт": співачка Ingret - про те, як не втратити себе

"Кожному музиканту потрібен психотерапевт": співачка Ingret - про те, як не втратити себе

Nino Basilaya

— Як ти провела новорічні свята: за постійними зустрічами з близькими чи з салатами та серіалами?

У мене було приємне комбо, якщо можна сказати. Я встигла все: і зустрітися з близькими, друзями, родичами, і з салатами, з серіалами вдома побути. Але не всі мої вихідні пройшли так ліниво, деякі дні були досить насиченими і, навіть можна сказати, плідними. Мій характер не дозволяє довго сидіти без діла. Паралельно з відпочинком я думала над подальшими планами на рік, писала пісні, дивилася live-виступи артистів, які пропустила в безкінечному потоці грудня, і взагалі приділяла час собі, своєму внутрішньому стану та розвитку.

— Поділишся з нами своїми планами на 2022 рік? Ти взагалі підбиваєш підсумки року і прописуєш цілі на наступний чи живеш інтуїтивно без декларування планів?

Чесно вам зізнаюся, всі ці роки я, напевно, складала плани у своїй голові або, як ви сказали, «жила інтуїтивно»: як би у мене були плани, але конкретних — не було. Цього року у мене з'явився класний блокнот від Алли Клименко Dream Year, в якому я прописувала підсумки минулого року і будувала плани та цілі на 2022 рік. Там потрібно поставити собі 100 цілей, я досі не дописала цей список, але щодня повертаюсь до ньому і весь час щось додаю. Мені дуже подобається ця методика, всередині є відчуття, що я не маю підвести свої очікування і потрібно зробити так, щоб у цьому списку хоча б 80% цілей реалізувалися. Ну, краще, звичайно, всі 100%. Загалом є чого прагнути.

Впевнена, цей рік буде не менш насиченим, ніж попередні. Я дуже мрію випустити EP і сподіваюся, що все складеться так, як хочеться. До речі, вже навесні планую порадувати моїх слухачів гарним синглом.

— Наприкінці року тобі виповнилося 18. Чи змінилося твоє самовідчуття?

Моє самовідчуття змінилося десь наприкінці жовтня 2021 року. Стався переломний момент у моєму житті. Саме в цей період до мене повноцінно прийшло нове життя та нова реальність. Я відчула, як подорослішала і які серйозні рішення почала приймати, як змінилися мої цінності, і зрозуміла, що будь-який досвід приводить тебе на своє місце. Ти ростеш на кілька років уперед. Якщо це можна назвати самовідчуттям повноліття, то так змінилося.

Наступного дня після свого дня народження я лише відчула, як у мене болить спина після святкування. Це все від гарних танців до пізньої ночі та чудового настрою.

— Зізнайся, що в день народження купила пляшку шампанського за документами?

Я чітко запам'ятала цей момент: це були дуже цікаві та нові відчуття, коли я зайшла в магазин і купила пляшку вина, показавши на касі свій паспорт. Щоправда, це було за тиждень, але вражень у мене було море!

Читайте також

Эксклюзив: Дмитрий Комаров рассказал о семейной жизни с Александрой Кучеренко

Эксклюзив: Дмитрий Комаров рассказал о семейной жизни с Александрой Кучеренко

Nino Basilaya

— Ти казала, що зробила подарунок і презентувала пісню. Вибач за тавтологію, але прем'єра пісні «В ожидании тебя» виправдала твої очікування? Ти дуже переживала?

Це справді був для мене найголовнішим подарунком самої себе. Я довго готувалася до цього дня, уявляла і думала, якою вона може бути. Пошук пісні у мене зайняв понад три місяці, це дуже довго. Для мене вони здалися вічністю.

Автором пісні «В ожидании тебя»» є Анастасія Пустовіт, і я безмежно вдячна їй за неї. Коли я шукала пісню, слухала все, що мені надсилали автори з різних країн та міст. Всі пісні були крутими, але так як для мене це був перший досвід самостійного пошуку пісні собі в репертуар, я була втрачена у цьому процесі.

Якоїсь миті я вже здавалася і впадала в стан «внутрішня істерика» від думки, що нічого не можу знайти: все не моє і не про мене. Трохи згодом прийшла до написання власних пісень, що для мене є величезною перемогою, я мріяла про це. Але поки що я цьому вчуся і набиваю руку, то купую пісні у чудових авторів.

Якось увечері Настя відправила мені смс: «Я написала тобі пісню». Як тільки я її ввімкнула, одразу розплакалася і першою думкою, яка мене відвідала, була «так, це вона». Я відразу відправила її всім рідним, чия думка для мене справді важлива, пісня всім дуже сподобалася. І я розпочала роботу. Я думала, як би хотіла її чути музично, я повністю переробляла пісню під себе. Згодом був пошук саунд-продюсера. Над музикою працював Андрій Вдовиченко, який точно зробив усе так, як звучало в моїй голові, і навіть краще.

Чи виправдала вона мої очікування? Абсолютно точно можу сказати - так. І навіть більше. Я боялася будь-що припускати, бо це моя перша сольна робота без продюсера. Коли я з'явилася ця пісня, я була зовсім одна, у мене не було команди. Я навіть не знала, як і з ким я її випускатиму. Але все склалося чудовим чином. Я дуже щаслива, що ця пісня живе і знаходить свій сенс у моєму житті та в житті людей, які слухають і люблять пісню «В ожидании тебя».

Хто з твоїх близьких першим почув цю пісню?

Першою почула сестра. Ми з нею любимо засиджуватися допізна і про щось спілкуватися, а Настя (авторка пісні) якраз написала мені пізно. Потім я відправила її своїм близьким подругам і наступного дня показала мамі. Її думку мені завжди дуже важливо почути.

— Чи ти плануєш зимову відпустку? Чи близькі тобі зимові види спорту?

Планую відпустку, але вона буде вже, напевно, не зимова, а весняна. Ми з сім'єю хотіли відлетіти до Грузії, побачити родичів, але не склалося, і ми залишилися у Києві. Я не була у Грузії 5 років. Раніше я літала щороку і навіть кілька разів, але останнім часом якось постійно не складалося. Хочеться подорожувати Грузією, тому що я, на мій великий жаль, мало де була. У мене вже є список місць, де хочу побувати. Упевнена, трохи згодом це обов'язково здійсниться.

Зимові види спорту не дуже близькі. Я взагалі більше люблю побути на сонечку. І я та людина, яка не любить активний вид відпочинку, мені більше імпонує лежати на спекотному пляжі десь біля моря чи океану та насолоджуватися перезавантаженням. Активний вид відпочинку люблю тільки в тому випадку, якщо я цілеспрямовано їду вивчати пам'ятки міста.

— З чого складається твій день?

У мене ніколи не вдається вибудовувати свій звичайний день. Дні завжди настільки різні, що немає чітко збудованого дня. У будні я встаю о 9:30-10:00, якщо немає ранніх зйомок чи радіоефірів. У мене є ранкові ритуали, я привчаю себе до регулярної медитації, це для мене стало справді одним із головних відкриттів минулого року. Медитація дає мені силу та енергію на цілий день. Це час, коли я можу побути наодинці із собою та своїми думками, відключившись від побутових справ. Далі я обов'язково п'ю склянку води, іноді з медом та лимоном. І моя улюблена частина – це beauty-процедури. Намагаюся снідати з ранку, але, на жаль, не завжди це виходить, здебільшого я вічно кудись вибігаю і, як правило, спізнююся, але борюся із цією поганою звичкою.

— А чи ти пам'ятаєш свій перший вихід на сцену?

Перший вихід на сцену був на ранку. Для мене на той момент це була велика сцена з великою аудиторією у залі. Я співала пісню про дощ і дуже раділа, що була не в ролі лисички чи кролика, які просто розповідали вірші. Я дуже хотіла співати в гарній сукні з накрученим мамою волоссям, з нафарбованими віями і блиском на губах. Я виконувала пісню і дуже переживала, щоб нічого не забути та гідно заспівати. Після цього виступу я закохалася у сцену та в ці емоції. Так і народилася моя мрія стати артисткою.

— За всієї твоєї любові до сцени, ти легко знімаєш сторіс в Instagram і відео в TikTok чи тобі треба вмовляти себе?

Спочатку мені дуже складно давалися соціальні мережі. Я завжди любила дивитися блогерів, які активно діляться з аудиторією своїм життям, але ніколи не думала, що це так непросто і це колосальна праця. Я все ще звикаю до цього, працюю над цим щодня та постійно відкриваю для себе щось нове. Я не завжди задоволена своєю активністю в соціальних мережах, але розумію, що необхідно бути в контакті зі своєю аудиторією та людьми, яким цікаво зазирнути в моє життя. Скажу чесно, TikTok я взагалі довгий час не розуміла, і тільки з недавнього часу справді полюбила його. Я поставила собі за мету: цього року я маю бути активнішою у своєму соціальному житті. А я дуже самокритична до себе та своєї роботи, тому щоб бути задоволеною собою, доведеться докласти дуже багато зусиль. Але я готова до цього.

Читайте також

Nino Basilaya

Фото: прес-служба

Інгрет
Попередній матеріал

"Кожному музиканту потрібен психотерапевт": співачка Ingret - про те, як не втратити себе

Олександр Бережок
Наступний матеріал

Артист «Дизель Шоу» Олександр Бережок розкрив подробиці третьої вагітності дружини

Новини партнерів