Кожному музиканту потрібен психотерапевт: співачка Ingret - про те, як не втратити себе

Інгрет
Екс-підопічна Потапа, зіркова учасниця шоу "Голос країни" Інгрет розповіла, чому кожному музикантові потрібен психотерапевт

Вважається, що жінці набагато складніше стати успішним музикантом, якщо вона не йде шляхом "перевірених методів": сексуалізований образ, пісні про любов і великий акцент на особисте життя. Адже сучасний артист — це комерційний образ, створений для того, щоб швидко потрапити до трендів та здобути популярність. Але чи це так насправді?

Ингрет

Щодо стереотипів про дівчат-артисток

Говорять, що дівчата менш вдало жартують зі сцени. Але так кажуть чоловіки-стендапери. Так само і з музикантами — майже всі переконання, які ви можете чути про світ музики, — це стереотипи. Але я одразу скажу – мені пощастило. Я оточена шалено творчими жінками і майже не стикалася зі стереотипами у своїй кар'єрі. Я захоплююся співаками, які своєю творчістю активно впливали на розвиток культури України та інших країн.

Про стреси, локдаун і коронавірус

Я люблю живі виступи, а всі ці локдауни нас обмежили. Це було складно, хоч мені було чим себе зайняти. Для того, щоб боротися зі стресом і використати цей час із користю, я працювала. Створювала та накопичувала новий матеріал, складала пісні для нового альбому. І якщо я хотіла поділитись своїми піснями (як новими, так і старими), то запрошувала друзів до себе додому, на студію.

Музика – це моя боротьба зі стресом. І це мій спосіб, який я завжди рекомендуватиму всім. Навіть якщо ви не музикант. Просто спробуйте зануритися у співи чи твір музики. Вона працює!

Ингрет

Про те, як брала участь у вокальних шоу

Це був яскравий досвід, якого я ніколи не забуду. Я пам'ятаю все і в яскравих картинках, пам'ятаю кожен проект, у якому брала участь. Проте найяскравіший відбиток у моїй душі залишив проект «Голос країни». Він був і найдовший, цим проектом я жила 6 місяців.

Що найцінніше можна було винести із цього проекту? людей. Ми мали неймовірну команду — це і артисти (співаки), з якими ми змагалися, і суперкоманда, яка створювала шоу. Після кожного шоу я знаходила друзів, які залишилися зі мною досі. То справді був неймовірний симбіоз у творчості, віри друг в друга.

Цікаво, що ми не мали конкуренції у чистому вигляді, але була творча атмосфера, заснована на дружбі. Ми підтримували одне одного.

Коли я йшла на шоу, то дуже готувалася, вірила у себе і знала, чому туди йду. Якби такого настрою не було, то не думаю, що пройшла до суперфіналу. Я чудово розумію, навіщо мені це шоу і що хочу донести людям, чим поділитися на всю країну. Я впевнена і зараз у своїх можливостях та силах, це зміцнилося. Коли ти маєш віру в себе, то це найважливіше!

Чому молодому артисту важливо брати участь у шоу

Це чудова можливість для творчості та натхнення та, звичайно, для популярності. Якщо ви молодий артист, то вам обов'язково варто взяти участь у будь-якому шоу. Не тільки для популярності та просування, але й для досвіду та натхнення. Адже це велика аудиторія, і ви можете здобути свою славу, а про вашу творчість відразу дізнається велика кількість людей за умовно короткий час.

Життя та творчість: як їх розділяти?

Це актуальне питання для кожного артиста і для мене. Так як особисто я не можу розділити звичайне життя та свою творчість — це і є моє життя, все перетинається та вливається в одну річку. Але такий стан слід постійно підтримувати: медитаціями, різними практиками. Ще я звертаюся до людей різних психоментальних професій та практик – психологи, психотерапевти, астрологи. Я дуже люблю спілкуватися з ними, дізнаватися про нові грані себе в діалозі. Так я повертаю собі. І окремо, якірно, у мене в житті є спорт як основа фізичного здоров'я.

Ингрет

Як залишатися собою, незважаючи на тиск зі сторони?

Я дуже відкрита людина і люблю речі, які розвивають. І все, що розвиває, надихає мене розповісти, поділитися з людьми. Це теми харчування, психології. Не скажу, що все у мене в житті легко та невимушено. Я ділюся не лише позитивом, а й переживаннями. Було багато ситуацій, де мені довелося покопатися, щоб зрозуміти істину. І ось про це, я вважаю, треба говорити у соціальних мережах, щоб спростовувати міфи, стереотипи та хибні переконання. Наприклад, досі багато людей бояться відвідувати психолога, вважають це ганебним. Я сама ходжу до психотерапевта і як інфлюєнсер показую, розповідаю про свої зміни. Це правильно, здорово. Я розповідаю про те, що хвилює мою душу, що несе мир, добро, що змінює людину на краще. Ось цим я поділяюся зі своїми передплатниками. Тішить зворотний зв'язок. Всі ці "Спасибі, Інгрет, що розповіла про притулок", "Дякую за 20 сторіз про психотерапію, це важливо, прийняла рішення не боятися". Я роблю те, що мені подобається, і це знаходить відгук у людей. Моє персональне Інгрет-ЗМІ про те, щоб люди не боялися робити щось нове, незвичне, те, чого вони не мали в житті. Тому що я в житті боягуз, хитаюся і кидаюся. Але коли приймаю рішення зробити щось, то потім настає Вау! як же круто, я молодець!”. Тому й ділюся! Ідіть вперед, не варто зупинятися на одній позиції, яку хтось навів.

Про плани на майбутнє

Колись я наївно говорила, що більше не піду на Євробачення, але час іде і я дорослішаю. Як і говорила, я вивчаю себе, розвиваюсь, тепер розумію, в якому напрямку мені треба рухатися, що робити та які можливості використовувати. Я відкрита до всіх конкурсів. Основна моя робота зараз – це написання альбому. Працюю над новими піснями із новою командою. Вихід альбому — моя маленька мрія, яка стала метою, над досягненням якої працюю.

Про цінності та особистісні якості

Якщо говорити про життєву філософію, то вона в мене чітка — не шкодити навколишньому середовищу і собі. Звичайно ж, я в цьому питанні постійно самовдосконалююсь, пізнаю нове, читаю, дивлюся. І намагаюся робити так, щоб я була корисна світові. Мої життєві цінності спрямовані на цінність себе у світі, щоб я недаремно прожила це життя.

Від чого в житті ніколи б не відмовилася

Я прихильник фрази "ніколи не говори ніколи", тому що все може статися, колись моя точка зору може змінитися, але точно можу сказати, що не відмовлюся від допомоги. Свого часу мама мене навчила, якщо тобі пропонують допомогу і вона тобі справді потрібна, то все трапляється так, як треба, не треба цього соромитися.

Про те, що вразило до сліз

Дві ситуації спадають на думку. Перша – концерт Constantine. Мене не важко зворушити, особливо на концерті. Коли я бачу, як людина енергетично сильно віддається публіці, коли на сцені відбувається безумовний симбіоз різного кохання. Щира, чесна, відкрита. Я тоді плакала від почуття любові, радості та відкриття. Це все було за іншу людину, від радості, що я можу це бачити, що це відбувається тут, коли я живу.

Друга ситуація була на прийомі у психотерапевта. На сеансах мені доводиться багато розповідати про своє життя. І був момент, коли я зворушилася від того, що життя мчить так швидко, сильно, що воно настільки цікаве. Це все про те, що проживаю і попри все йду далі.

Ингрет

Фото: прес-служба

Оля Полякова
Попередній матеріал

Оля Полякова: «Я стала счастливым человеком, когда вышла замуж за Вадика»

Nino Basilaya
Наступний матеріал

Екс-підопічна Монатика Nino Basilaya: "Характер не дозволяє мені довго сидіти без діла"

Новини партнерів