У стилі серіалів «Офіс» і «Чим ми займаємося в тінях»: Суспільне Культура покаже «Карлос в Україні»

Карлос в Україні
4 грудня на Youtube-каналі Суспільне Культура стартує новий серіал у жанрі мок’юментарі «Карлос в Україні». О 20:00 буде викладено перші три серії. Всього протягом двох тижнів глядачі побачать дванадцять серій про життя українців під час війни.

«Карлос в Україні» — нове комедійне шоу у жанрі мок'юментарі, де вигадані події представлені в стилістиці документального кіно для пародійного ефекту. Термін створили, поєднавши англійські слова mock (висміювати / дражнити) і documentary (документальний фільм). 

Вже у понеділок американський журналіст Карлос познайомиться зі своїми героями та розпочне зйомку фільму про те, як вони справляються з труднощами й викликами воєнного стану. А глядачі зможуть подивитися на часом комічні, а часом трагічні ситуації в нашому житті під дещо іншим кутом, що його пропонують Карлос Сміт та його незмінний оператор Г’ю.

«Чи можливий гумор зараз? З початку повномасштабного вторгнення була дана низка практичних відповідей на це питання, різної міри доречності. Ми спробували врахувати, наскільки здатність до іронії та сарказму допомагає рефлексувати драматичні й трагічні події історичного масштабу та рухатись на довгу дистанцію з залишками психологічного здоров’я. Тому у результаті маємо історію, де кумедне густо замішане з драматичним, де арки персонажів повністю побудовані на реаліях життя цивільних під час повномасштабного вторгнення, де кожен герой і кожна героїня мають знайти нові сили та нові сенси у часи великої війни», — каже виконавчий продюсер телеканалу Суспільне Культура Лук’ян Галкін.

Читайте також

Топ-10 найкращих комедій останніх років

Топ-10 найкращих комедій останніх років

Топ-4 комедії на думку Тараса Цимбалюка: фільми для тих, хто любить чорний гумор

Топ-4 комедії на думку Тараса Цимбалюка: фільми для тих, хто любить чорний гумор

Серіал зняла команда режисера і продюсера Нікіти Торжевського. Як референс вони брали серіали «Офіс», «Парки та зони відпочинку» та комедію Тайка Вайтіті «Чим ми займаємося в тінях». Про це режисер розповідав в інтерв’ю «Детектору медіа».

«На мою думку, власне жанр мок'юментарі є дуже недооціненим та недостатньо представленим в нашому серіальному та кінопросторі. Це дуже життєствердна форма, через призму якої можна просто й відкрито говорити про питання, що болять. У нашому випадку це питання, як жити під час війни, коли ти не безпосередньо на лінії фронту, як і наші персонажі. Мок'юментарі неможливо зробити без внутрішньої правди — навіть якщо часом доводиться йти трохи проти серіальної естетики та витонченості кадру. Це все ж таки (псевдо)документалістика — і тому основою стають спостереження, якісь епізоди, що їх зустрічали в житті. Особиста надивленість, яку хочеться бережно конвертувати в сцену або емоцію та перенести на екран, хай навіть і, за канонами жанру, трохи утрирувано. І тоді все стає живим, справжнім, і за цим хочеться спостерігати, переживати все разом з героями та відкривати для себе ось цей їхній світ через призму Карлоса Сміта», — каже Нікіта Торжевський.

Головні персонажі серіалу: журналіст Карлос і його оператор Г’ю (їх грають відповідно Карлос Соареш та Костянтин Анік’єв), переселенці Аліна та Юрій (Ірма Вітовська та Арам Арзуманян), пенсіонери Раїса Романівна та Віктор Миколайович (Ніна Набока та Григорій Боковенко), працівники невеликого ресторану (Ірина Кудашова та Владислав Писаренко), волонтери (Владислав Карачій та Антон Вахліовський), лікарка та її син (Олена Ларіна та Тимофій Дмитрієнко).

Також у серіалі грають: Даніель Салем, Кароліна Мруга, Віталій Деревянчук, Олександр Есмурзієв, Борис Савенко, Петро Нікітін, Олена Олейнікова, Михайло Аугуст, Дмитро Оскін, Олексій Гладушевский, Тімур Мірошниченко та інші.

Згодом після прем’єри на Youtube серіал «Карлос в Україні» також вийде в ефірі телеканалу Суспільне Культура.

Читайте також

Топ-4 серіали Netflix від Вадима Карп’яка: тіндер, криваві правителі та йогурт, що захопив світ

Топ-4 серіали Netflix від Вадима Карп’яка: тіндер, криваві правителі та йогурт, що захопив світ

Топ-5 детективних серіалів, від яких неможливо відірватися

Топ-5 детективних серіалів, від яких неможливо відірватися

Kola
Попередній матеріал

Kola вийшла заміж: хто став обранцем співачки

Олег Собчук
Наступний матеріал

Фронтмен «Скай» Олег Собчук прокоментував розлучення: реакція співака на звинувачення в жадібності

Новини партнерів