Сергій Бабкін в образі Тараса Шевченка: співак представив символічний альбом «Далі ми самі»

Сергій Бабкін
У День Незалежності України відбувся реліз нового міні-альбому співака та музиканта Сергія Бабкіна.

Тринадцята в дискографії артиста платівка отримала назву "Далі ми самі" та складається з семи композицій та чотирьох віршів. Усі пісні, що увійшли до нього, були створені та записані Бабкіним після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. У EP відображені страждання, злість, єдність і рішучість до перемоги, які відчуває український народ протягом півроку війни. Роялті, які артист отримає від стрімінгу міні-альбому, передаватимуться волонтерським організаціям, які опікуються в першу чергу мешканцями та ТРО його рідного Харкова. 

Запис міні-альбому проходив в мюнхенській Mastermix Studio, відомою співпрацею з такими світовими зірками, як Madonna, Depeche Mode, Eros Ramazzotti, Boney M та інші, а зведення та мастерінг - у провідній українській студії 211.

Особливо місце в міні-альбомі займає композиція “Заповіт” - адаптація найвідомішого вірша Тараса Шевченка, музичною основою якої стала легендарна композиція Боба Марлі No Woman No Cry. Духом Кобзаря просякнута вся платівка, починаючи з обкладинки, що є алюзією на класичний портрет Тараса Григоровича, і закінчуючи поетичними вставками між піснями. 

Назву EP подарувала пісня “Далі Ми Самі”, яка була написана та записана в перші тижні війни в Дніпрі, куди Сергій евакуював свою родину з рідного Харкова. 

Сергій Бабкін:

“Коли у квітні ми видали сингл “Далі ми самі”, я дуже сподівався, що це стане єдиною композицією, написаною мною під час війни. Але війна продовжується і донині… Всі ці місяці мої думки складалися у рими, з'являлися мелодії і народжувались нові пісні. Доля звела мене з талановитими музикантами, за допомогою яких мені вдалося втілити свої ідеї в життя. Це, в першу чергу, Євген Базіян, який не тільки став саундпродюсером міні-альбому, але і заграв на віолончелі, контрабасі та скрипці. Євген зібрав неймовірну команду, зокрема запросив на запис чудового цимбаліста зі Львова та диво-барабанщика з Відня. Також ми неймовірно вдячні хлопцям з мюнхенської студії Mastermix, які не лише безкоштовно надали нам приміщення та обладнання, але й самі працювали безкоштовно у свої вихідні дні. Все це дуже надихало, тож майже всі пісні були записані з першого дублю, тут і зараз, практично наживо. Я сподіваюсь, що у слухачів під час прослуховування виникне відчуття, ніби вони слухають це на концерті, і отримують всі ті емоції, які відчуваєш лише на живих виступах”.

Сергій Бабкін в образі Тараса Шевченка

З початку повномасштабного вторгнення Сергій Бабкін провів понад 30 благодійних концертів в Німеччині, США, Литві, Латвії, Естонії, Чехії, Польщі, як у складі проекту “Доброго вечора, ми з України!”, так і сольно. Як уродженець та почесний громадянин Харкова, міста, яке щодня зазнає запеклих артилерійських обстрілів і бомбардувань, Сергій усі кошти з виступів передає волонтерським організаціям, які опікуються в першу чергу мешканцями та ТРО Харкова, зокрема Rescue Now UA, “Культурний ШОК”, “Майстерня” та інші. Але реципієнтами його допомоги є також і такі волонтерські та благодійні фонди, як Kontramarka Help та “Фонд Маша” Маші Єфросиніної, які з працюють з ЗСУ, ТРО та біженцями з усіх регіонів України. 

Читайте також

Макс Барських погуляв по Хрещатику і представив патріотичний трек, який зцілює рани

Макс Барських погуляв по Хрещатику і представив патріотичний трек, який зцілює рани

Зірка шоу «Холостячка» одружився з коханою: фото весілля

Зірка шоу «Холостячка» одружився з коханою: фото весілля

Фото: пресслужба

 

Андрій Рибак одружився
Попередній матеріал

Зірка шоу «Холостячка» одружився з коханою: фото весілля

Іван Дорн
Наступний матеріал

Іван Дорн зізнався Україні у коханні: «Я дякую Богові за тебе»

Новини партнерів