«Я плакав на пологах дружини»: перше інтерв'ю зірки Дизель Шоу Олександра Бережка за пів року війни

Олександр Бережок
Стати на захист рідної землі, утретє відчути радість батьківства й повернутися на сцену «Дизель Шоу».

Уперше за пів року повномасштабної війни Олександр Бережок ексклюзивно розповів, як змінилося його життя. Чому актор не з’являвся в медійному просторі? Про це та багато іншого читайте в матеріалі Viva.ua.

Читайте також

Зірка «Дизель шоу» Яна Глущенко сказала чоловікові: «Коли ми переможемо – підемо за дівчинкою»

Зірка «Дизель шоу» Яна Глущенко сказала чоловікові: «Коли ми переможемо – підемо за дівчинкою»

Зірка шоу «Холостячка» одружився з коханою: фото весілля

Зірка шоу «Холостячка» одружився з коханою: фото весілля

«Я бачив і чув усі перші вибухи»

Ранок 24 лютого для Олександра Бережка, як і більшості українців, розпочався з вибухів. Чоловік разом із родиною мешкає у Вишгородському районі, який чи не найпершим почали обстрілювати.

— Я якраз повернувся додому після концерту «Дизель Шоу», думав відпочити, але... Усі ці перші вибухи я бачив, чув. І як летіли ракети, — згадує Олександр.

Що робити — збирати речі, їхати будь-куди чи залишитися? Він ще задовго до початку повномасштабної війни вибрав другий варіант.

— Ми навіть не думали кудись виїжджати. Бо, по-перше, це моя земля. По-друге, у мене велика родина, дружина тоді була вагітна. Тому було тільки одне рішення — залишатися вдома, — пояснює свою позицію актор.

Буквально за лічені хвилини життя сім’ї перейшло в режим воєнного часу. А сам Олександр Бережок став на захист рідного краю.

— Я брав участь у всіх наших заходах тероборони. Туди не було ніякої черги, як у деяких інших місцях, ми швидко самоорганізувалися. Почали допомагати знаходити продукти харчування, оскільки в нас були підірвані мости, район буквально став відірваним від усієї України. Біля найближчої Чернігівської області йшли сильні бої. Разом із чоловіками ми будували лінію оборони, — розповідає Сашко.

Цими подробицями Олександр Бережок ділиться вперше. Після 24 лютого він не публікував жодних дописів на своїх сторінках у соцмережах. У прихильників виникало чимало питань, а Бережок відповідав:

— Навіщо про це говорити публічно? Бігати й розказувати: ось тут я роблю це, тут — інше. Не бачу сенсу. Я розумію, що люди хочуть щось знати більше, але я просто виконував свій обов’язок. Це нормально. Зі мною фотографувалися люди, які впізнавали на блокпостах. А щоб я сам щось викладав — ні, — відверто каже актор.

Олександр Бережок

«У мене бойові хлопці»

Від перших місяців повномасштабного вторгнення їхня родина почала розростатися.

— 2 місяці в нас жили біженці з Херсона. Я не знав цих людей, просто прийняв їх до себе, бо їм не було де жити. Також забрав до себе тещу, перевіз батьків із Миколаєва, які й зараз зі мною. Там наразі дуже складно.

Читайте також

Настя Каменських розповіла, чи справді вона вагітна

Настя Каменських розповіла, чи справді вона вагітна

Зірка шоу «Супермодель по-українськи» розповіла про пологи у Києві в присутності чоловіка-француза

Зірка шоу «Супермодель по-українськи» розповіла про пологи у Києві в присутності чоловіка-француза

Неймовірну відвагу продемонстрували й діти Олександра Бережка. Актор зізнається: їм не довелося пояснювати, що таке війна.

— Я не знаю як, але вони розуміли, що зараз війна. Я тоді не дуже пояснював їм усі процеси. Можливо, через те, що в нас вдома була зброя. Вони звикли до цього. Коли бачили військових, які до мене приїжджали, не лякалися, а підходили до них здоровкатися, — відповідає Сашко. — У молодшого Лук’яна навіть є такий дитячий військовий набір із каскою, гранатою, автоматами. Одного разу він трохи пожартував над нами, кинувши іграшкову гранату. Ми спочатку перелякалися, але потім довго сміялися. У мене бойові хлопці.

Олександр Бережок, його дружина і діти

«Дружина ледь не народила на 7-му місяці»

Не менш бойовою народилася й довгоочікувана донечка. Олександр Бережок уперше розповів про передчасні пологи, які могли трапитися на 7 місяці вагітності його дружини Альони.

Тоді було багато обстрілів. Дружина нервувалася, я її заспокоював. Але на 7 місяці вона ледь не народила. Довелося їхати до лікарні, і деякий час Альона знаходилася там на збереженні. Та, дякувати Богу, далі все було нормально. Вона в мене сильна жінка, зібралася й народила в терміни, — уже з легким серцем згадує події Бережок.

Так, 26 травня актор Олександр Бережок утретє став батьком. Сашко традиційно був на пологах і першим узяв на руки малечу.

— Коли я вперше брав на руки хлопців, я радів, а з дівчинкою — плакав. Не знаю чому. Мабуть, тому що дівчинка — це щось інше, інші відчуття, — зізнається чоловік. — Коли народжуються дівчатка, це значить, що мир близько. У багатьох моїх знайомих народилися дівчатка. Думаю, це добрий знак.

Олександр Бережок утретє став татом

«Донька сама обрала собі ім’я»

Важливим і складним для багатьох батьків є процес вибору імені для дитини. У родині Бережків задумалися над цим ще до появи малечі. Сашко та Альона одностайно зійшлися на одному варіанті — Марія. Але мама актора запропонувала їм пошукати ще інші.

— Я почав читати всі імена на «А». Доходжу до імені Ая, і всі такі: стоп! Ану почекай, давай детальніше. Усім сподобалося. Тому ми зупинилися на двох варіантах: Маша та Ая. Остаточно думали вирішити, коли вже народиться донька. Хотіли подивитися на неї. Тоді як будемо відчувати, так і назвемо, — ділиться подробицями Сашко. — І коли донька народилася, її почали пеленати, вона видала перший звук «ая». І ми зрозуміли, що в нас Ая. Сама обрала собі ім’я.

Олександр Бережок, його дружина і діти

Неперевершеною була реакція на появу сестрички в синів актора. Молодший Лук’ян звинуватив батьків у брехні.

— Лук’ян чекав на брата. Він кричав на нас, казав, що ми його обманули. Мовляв, обіцяли, що народиться хлопчик, а народилася дівчинка. Так не має бути. Але зараз він постійно з нею. Старший син Гліб дуже любить сестричку. Постійно гладить, цілує, — з теплом описує чоловік.

Читайте також

Женя Кот і Наталя Татарінцева відверто розповіли про спроби завагітніти

Женя Кот і Наталя Татарінцева відверто розповіли про спроби завагітніти

Ілона Гвоздьова обвінчалася з чоловіком: «Ми поєдналися перед Богом до кінця життя»

Ілона Гвоздьова обвінчалася з чоловіком: «Ми поєдналися перед Богом до кінця життя»

До речі, з появою третьої дитини подружжя розділило обов’язки виховання.

— Я більше з хлопцями, дружина займається донькою. Але Гліб і Лук’ян уже дорослі, з ними мені простіше. Я сказав — вони зробили, — розповідає актор.

Олександр Бережок і його діти

«Головне, щоб ця перемога була»

За пів року повномасштабної війни життя кожного українця змінилося. І тепер усі ніби почали жити заново, як би парадоксально це не звучало. Декілька тижнів тому Олександр Бережок разом з усією командою повернувся на сцену з новими концертами «Дизель Шоу» на підтримку Збройних сил України. Каже, що лише гумор рятував його в складних і стресових ситуаціях.

— У нас була така приказка: добріше треба бути. Будь-яку надзвичайну ситуацію ми вирішимо, але попри все треба залишатися людиною. Це рятує, — розказує Сашко. — Гумор рятує від люті й ненависті. Ми часто жартували. Бо найголовніше — це не стати людиною без серця.

А ще варто пам’ятати й відновлювати родинні традиції. Так, 17 вересня подружжя Бережків відзначає свою 10 річницю.

— 10 років у шлюбі та 12 років разом. Ми так рахуємо. Ще ми суміщали святкування з днем народження старшого сина Гліба, бо він народився 13 вересня. У нас завжди була традиція в цей день кудись їхати. Але зараз трохи не до подорожей за кордон. Можливо, поїдемо в Карпати. Та головне, що знаю точно, — ми будемо всі разом, — впевнений чоловік.

Олександр Бережок і його дружина

Читайте також

Нікіта Добринін і Даша Квіткова обвінчалися: «Зараз саме час»

Нікіта Добринін і Даша Квіткова обвінчалися: «Зараз саме час»

Дорофєєва про складне розлучення з Дантесом і почуття до Кацуріна: «Ми закохалися. Все дуже просто»

Дорофєєва про складне розлучення з Дантесом і почуття до Кацуріна: «Ми закохалися. Все дуже просто»

Найбільше йому хочеться навіть не влаштувати святкування, а відчути перемогу.

— Дуже багато людей постраждало в цій війні. Тому не знаю, як їм святкувати. Головне, щоб ця перемога була, — стверджує Бережок.

А наблизити її може кожен на своєму фронті. Олександр Бережок перебуває на гумористичному та разом із командою «Дизель Шоу» запрошує на нові концерти на підтримку Збройних сил України. Вони відбудуться 14, 15 та 16 жовтня в МЦКМ (Жовтневий палац). Частину коштів команда передає на потреби захисників, а також продовжує благодійний збір до «Дизель Фонду».

Олександр Бережок і його дружина

Фото: пресслужба

Jerry Нeil
Попередній матеріал

Jerry Heil розповіла про вступ до Берклі, життя в США та розрив співпраці з продюсером

Леся Нікітюк
Наступний матеріал

Леся Нікітюк: «Думайте не про те, щоб відкладати гроші, а про те, щоб насолоджуватися миттю»

Новини партнерів