LOBODA у відвертому інтерв'ю розповіла, де була 8 років, і пояснила фразу «ми маленькі люди»

LOBODA
Світлана Лобода відповіла на питання про свою популярність у росії після 2014 року, а також про громадянську позицію сьогодні.

На Youtube-каналі "Скажи Гордєєвій" вийшло інтерв'ю Світлани Лободи, що стало першим відвертим спілкуванням співачки на гострі теми. LOBODA відповіла на низку актуальних питань, які до сьогоднішнього часу активно піднімалися в мережі.

Читайте також

Настя Каменських розповіла, чи справді вона вагітна

Настя Каменських розповіла, чи справді вона вагітна

Даша Кацуріна підтвердила роман з Володимиром Дантесом: «Мені дуже пощастило»

Даша Кацуріна підтвердила роман з Володимиром Дантесом: «Мені дуже пощастило»

На запитання “Де ви були 8 років?” співачка чесно відповіла: “Стільки прикладів у мене перед очима зараз, і я розумію, що я дуже помилялася. Я винна в тому, що я не цікавилася тим, що відбувається у моїй країні. Я просто не усвідомлювала, що те, що сталося у 2014 році – це початок того, що ми отримали сьогодні.

Я займалася собою. І своєю дитячою мрією. Я народилася в дуже простій і дуже бідній родині. І з самого дитинства я хотіла лише одного – бути артистом і підкорювати міста та країни. І батьки, які казали, що ми ніколи не зможемо нічим тобі допомогти, нічого дати. Я їм відповідала: "Мамо, я зроблю все сама, я всього досягну сама". Коли це почало виходити, і в Україні я була вже одним з провідних артистів, мені, звичайно, було цього мало. Я хотіла йти далі, і так сталося, що у 2014-му році мої пісні очолили всі хіт-паради країн колишніх СНД, зокрема й у росії. Пісня "Твої очі" лунала з кожної праски, вона гриміла на всьому пострадянському просторі.

Сьогодні я бачу, що все однозначно, я бачу війну. Я її відчуваю, я її відчула на собі, своїх рідних. І тепер моя позиція не може бути іншою, вона однозначно на боці моєї країни, моєї батьківщини, моєї родини, моєї команди, людей, яких я люблю, за яких я хвилююся, людей, за яких у мене дуже болить серце”.

Світлана Лобода

На питання Катерини Гордєєвої, якщо співачці запропонують просто "атомні" гроші за її виступ у росії, Світлана Лобода сказала: “Звичайно ні. Ніяких приватних концертів, ані сольних виступів у росії не може бути”.

Також LOBODA поділилася, як розповіла старшій дочці про війну: “Єві зараз 11 років, вона підліток, у неї непростий період, і вона дуже переживала наш переїзд, питала мене постійно, чому ми повинні змінювати місце проживання. І я показала їй відео війни. Я зрозуміла, що інакше мені не пояснити дитині. Я їй сказала, що росія напала на Україну, і що війна – це жахливо. Я розповіла, що в Україні вбивають людей. І вона відповіла мені, що її знайомі так не вважають, що їхні батьки там говорять зовсім інше. І тоді я посадила її поряд із собою дивитися відео. Я показала їй відео дитини, яку вбили. Котра лежала і просто була накрита зверху ковдрою. Після чого вона розплакалася і сказала мені, що більше запитувати не буде і що все зрозуміла. Так, я зробила це навмисно, тому що мені потрібно було дитині донести, вона мала побачити на власні очі, тому що просто сказати… "Російські війська нападають і вбивають українців" – дитині складно в це повірити, складно навіть зрозуміти. Вона каже: "Мамо, ми ж всі дружили". Я кажу: “Колись так було. Колись так було”.

Світлана Лобода і Катерина Гордєєва

LOBODA розповіла, як виїжджала з Москви і записала своє відеозвернення, яке в перші дні війни з'явилося в її офіційному Інстаграм-акаунті:

"Мені було дуже страшно. Мені потрібно було зібрати всю сім'ю, вирішити та закрити велику кількість питань протягом дуже короткого часу. Паралельно заспокоювати маму, рідних, друзів та команду у Києві, які дзвонили мені та просили допомоги. У мене знову почалися панічні атаки на нервовому ґрунті, я задихалася, намагалася впоратися з собою та паралельно займалася переїздом людей та себе”.

Світлана Лобода зізналася, що боялася щось писати в мережі, бо розуміла, що може не виїхати з росії: “Мені порадили мовчати, доки я не поїду. І як тільки я виїхала, забрала родину, дітей, частина команди приїхали зі мною до Риги та мешкають зараз тут. Тільки після цього я змогла трохи видихнути, щоб почати активніше діяти і говорити”.

Світлана Лобода

LOBODA описала свої переживання, що супроводжували її весь цей час, які співачка вилила у своєму відеозверненні, що вийшло в мережі, як тільки це стало можливим для артистки:

“Моя сестра, яка перебувала весь цей час під Ірпенем, і яка не могла виїхати, тому що всі мости були підірвані, зателефонувала мені та сказала: “Свєта, мені дуже страшно, я не знаю, що з нами буде, я записала останнє відео для батьків. Якщо ми помремо, а це може статися будь-якої миті, тому що тут у нас скрізь бомблять, ти, будь ласка, скажи мамі, татові, що я їх дуже люблю і дай їм подивитися це відео». І мене в цей момент ніби розірвало зсередини, я плакала навзрид і не могла зупинитися, у мене була істерика. Після чого я увімкнула телефон і записала відеозвернення…”

Читайте також

Мер Борисполя розповів про допомогу від Лободи: «Після цього вважаю її справжньою українкою»

Мер Борисполя розповів про допомогу від Лободи: «Після цього вважаю її справжньою українкою»

Лобода з прапором України в руках заспівала «Щедрик» і хіт Скрябіна

Лобода з прапором України в руках заспівала «Щедрик» і хіт Скрябіна

Лобода прокоментувала фразу “ми маленькі люди”, сказану у відеозверненні, за яку частина аудиторії накинулася на неї:

“Я казала про себе, казала про те, що я відчуваю себе маленькою людиною, яка нічого не може вирішити. На той момент була чергова зустріч між українською та російською сторонами. І вони мали можливість домовитися. І я просила: “Будь ласка, зупиніться. Домовтеся, тому що ви можете, тому що вам це під силу! Не люди вирішують, а вирішують президенти. І вони повинні – це їхня робота! Це їхня робота – сісти та домовлятися!” Я благала про це, у мене був крик душі. Володимир Зеленський боронить наш народ, нашу батьківщину. Він стоїть до кінця, захищаючи наші території. І ми всі вражені цією стійкістю, тоді як решта всіх президентів просто збігала”.

Також співачка розказала, як її творчість змінюватиметься далі і що від її пісень можна очікувати в найближчому майбутньому, зокрема переклад їх на українську мову: “Я не вважаю, що правильно перекладати те, що було вже створено багато років тому. Я сама не пишу пісні. Я їх купую, дописую, допрацьовую як саундпродюсер, і я завжди йду за піснею. У моєму репертуарі 5 чудових пісень українською мовою, і такі пісні приходять до мене, на жаль, не так часто”.

“Після 24 лютого я не слухала музику і не дивилася кіно. Я не могла думати про музику. І лише за 3 місяці до мене прийшла «Молитва». Я навіть піснею її назвати не можу, це вислів. У той момент я зрозуміла, що нарешті з'явилася неймовірна композиція, яку я хочу записати. Не тому, що вона була українською мовою, а тому, що вона була у потрібний час, у потрібному місці, і вона відгукувалася з усім тим, що відбувається у мене всередині. Я ніколи не йду за тим, що подобається комусь, або щоб хтось хотів від мене чути чи отримати – я завжди слухаю себе та роблю лише те, що відчуваю”, — каже Світлана.

“Коли я зможу знайти пісню, яку я зможу відчути та зробити її своєю, я буду із задоволенням, із великим задоволенням співати українською мовою”, — додала співачка.

Читайте також

Весілля її мрії: Дженніфер Лопес показала нові фото пишної церемонії вдома у Бена Аффлека

Весілля її мрії: Дженніфер Лопес показала нові фото пишної церемонії вдома у Бена Аффлека

Андрій Бєдняков і його дружина Настя Коротка знову стануть батьками

Андрій Бєдняков і його дружина Настя Коротка знову стануть батьками

LOBODA прокоментувала постійні претензії росіян, чому ми, українці, розмовляємо їхньою мовою:

“Зараз нова фраза від ботів: “Чому ви розмовляєте нашою мовою?”. Я хочу сказати, що російська мова не належить російській владі. Вона належить російськомовній аудиторії, російськомовній людині, яка живе у всьому світі. Говорити якісь претензії щодо того, що хтось говорить російською мовою – це, принаймні, дивно. Я думаю і розмовляю цією мовою все своє життя”.

Світлана Лобода

LOBODA пояснила і те, чому різко перестала давати сольні концерти в Україні з 2017 року, і відповіла на питання, які події спричинили тимчасове припинення її концертної діяльності в рідній країні:

“Я не давала сольні концерти, але часто виступала на приватних вечірках в Україні. У травні 2017 року було заплановано одеський концерт. До цього було багато виступів на заході України, які теж намагалися зривати. Сьогодні ми вже знаємо, хто саме це робив. У моєму випадку це було замовлення”.

На запитання, про яких людей йдеться, артистка відповіла: “Є навіть розуміння з іменами та прізвищами. Але мені здається, що неправильно про них говорити, бо я не маю документальних доказів. Це все – на рівні чуток. Саме після Одеси дуже багато джерел говорили мені про те, що це – ось ці люди, вони конкретно замовили тебе після певного конфлікту”.

Світлана Лобода

Наразі тато співачки перебуває в Ірпені та допомагає відновлювати і ремонтувати будинки людям: “Тато приїхав до мене, пожив зі мною у Ризі. І через 3 тижні сказав, що він повертається додому в Ірпінь. Він мені сказав, що якщо вмиратиме, то у своєму домі. І що не може продовжувати жити на чужій території. Він сказав, що не хоче і не може, він стара людина, якій потрібен свій рідний дім та рідне ліжко. І він допомагатиме сусідам чим зможе. А він та людина, яка все життя робить все своїми руками, ремонтує будь-що, має золоті руки. І зараз мій батько ремонтує дахи в Ірпені, допомагає відновлювати стіни зруйнованих будинків, хоч самому складно ходити”.

Ведуча також акцентувала увагу на тому, що в Україні багато людей особисто, добре і давно знайомі з президентом Володимиром Зеленським, але зовсім в іншому амплуа. LOBODA розповіла, яким їй тоді запам'ятався нинішній президент України: “Я запам'ятала Володимира Зеленського впевненим у собі, з добрим почуттям гумору. У житті він дуже чіткий, конкретний і хороший менеджер. Людина, яка може швидко розрулити, дуже правильно і грамотно. Ми не раз перетиналися на різноманітних заходах і разом працювали. І як фантастично розгорнулася доля до цієї людини”.

На питання ведучої, чи дивує Світлану Лободу зараз те, як поводиться Володимир Зеленський на посаді президента України, співачка відповіла:

“Це вражає! Повне захоплення. Я просто розумію, якої сили ця людина і які випробування випали на його долю. І сьогодні про нього і нашу країну говорить увесь світ”.

Світлана Лобода

Фото: пресслужба

Весілля Дженніфер Лопес і Бена Аффлека
Попередній матеріал

Весілля її мрії: Дженніфер Лопес показала нові фото пишної церемонії вдома у Бена Аффлека

Jerry Нeil
Наступний матеріал

Jerry Heil розповіла про вступ до Берклі, життя в США та розрив співпраці з продюсером

Новини партнерів