MOLFAR: «Дивно бачити Надю Дорофєєву у номінації Відкриття року»

MOLFAR
Український проект MOLFAR оповитий образом загадковості. Хто ж такий Михайло Безушко? Музикант розповів про себе в інтерв'ю Viva.ua.

«За свої 27 років я спробував багато сфер діяльності, починаючи від товарного бізнесу, працював у весільній індустрії, мав досвід у мережевому маркетингу, продажах та вивчив весь процес деревообробного виробництва. Але завжди, хоч би куди я повернув, зі мною була музика», — ділиться артист. У бесіді з Viva.ua MOLFAR, який нещодавно випустив спільну пісню з MORPHOM, розповів про звільнення з групи Mad Heads UA, улюблену музику, ставлення до дівчат та причини, з яких не пішов на Євробачення 2022.

Читайте також

Сергій Притула розповів, чому відмовився коментувати Євробачення 2022

Сергій Притула розповів, чому відмовився коментувати Євробачення 2022

Світлана Лобода розповіла про свою роботу в Києві: «Мене дуже надихає те, що відбувається»

Світлана Лобода розповіла про свою роботу в Києві: «Мене дуже надихає те, що відбувається»

— Михайле, коли ви зрозуміли, що хочете стати артистом?

Ще з юних років, коли вперше заспівав пісню на вірші Тараса Шевченка «По діброві вітер виє» на сцені дитсадка, я знав, що буду артистом — мені про це підказувала моя інтуїція. Так і далі доля вела мене і подавала різні знаки про те, що мій шлях — це музика.

— Як ваші близькі поставилися до такого вибору?

Оскільки у мене співоча сім'я, то мої близькі лише зраділи. Змалку я жив у атмосфері, коли на свята збиралася велика родина та співала українські пісні. Багато старих пісень я колись уперше почув від своєї бабусі Чеслави, які несли в собі стародавній генетичний код і, мабуть, певною мірою вплинули на те, що зараз у мене з'явився мій сольний проект MOLFAR.

— У пісні «Там, де ти», написаній на реальних подіях, ви співаєте про складні аб'юзивні стосунки. Прожитий досвід не розчарував вас у коханні?

Усі стосунки дають нам певний урок. Напевно, через те, що я з тих людей, які хочуть, щоб близьким людям було добре, комфортно, спокійно, деякі з них можуть цим користуватися у своїх егоїстичних цілях. Відразу це може бути непомітним, оскільки закоханість бере гору над здоровим глуздом, але згодом усе стає на свої місця, і коли я не помічаю такої ж віддачі від партнера, то розумію, що його почуття не настільки сильні та справжні, як і мої. Для мене основний принцип стосунків: що ти віддаєш – те й отримуєш. У стосунках я не розчарувався, а, навпаки, вийняв для себе певний урок і розуміння того, що моя справжня половинка чекає на мене.

— Що ніколи не вибачите своїй другій половинці, а на що змогли б заплющити очі та йти далі?

Вибачити можна все, а ось змінити своє ставлення до людини можна настільки кардинально, що іноді краще, щоб вона навіть не попадалася на очі. Людям властиво помилятися, але завжди потрібно враховувати певні можливі наслідки того чи іншого вчинку. Найголовніше — це щира відвертість один перед одним, тоді стосунки будуть міцними та довгими.

— Яка людина ніколи не буде поруч з вами?

Не люблю заздрісних людей, надміру егоїстичних, тих, хто ставить себе вище за когось, тим самим принижуючи інших. Я говорю не тільки про стосунки в парі, а й про мої стосунки з людьми в роботі, соціумі та повсякденному житті.

— Які якості цінуєте у дівчатах найбільше?

Вірність, чесність, господарність. Думаю, хороших якостей можна перераховувати ще багато, але для мене навіть цих трьох вже буде достатньо.

Читайте також

Стася Ровінська зі сльозами на очах прокоментувала провокаційний пост Сніжани Єгорової про Путіна

Стася Ровінська зі сльозами на очах прокоментувала провокаційний пост Сніжани Єгорової про Путіна

Вакарчук розповів про зміни в особистому житті: «Я дуже щасливий, що в мене є син»

Вакарчук розповів про зміни в особистому житті: «Я дуже щасливий, що в мене є син»

— У 2022 році вас номінували на музичну премію YUNA як «Відкриття року». Які почуття відчуваєте у зв'язку з цим?

Для мене це було дуже несподівано, оскільки проект MOLFAR тільки-но розпочав свій творчий шлях. Я дуже зрадів і вдячний за те, що в нас повірили.

— Що скажете про ваших конкурентів у цій номінації — DOROFEEVA, Wellboy, Лілу45, Skofka?

Кожен із номінованих артистів по-своєму оригінальний та самобутній. Більше мені близький за духом Skofka. Надя Дорофєєва — для мене вже великий та самодостатній артист, і незважаючи на те, що її сольна кар'єра почалася лише рік тому, дивно бачити її у номінації «Відкриття року», адже вона вже давно її переросла. Особисто для мене Wellboy – справді відкриття. Талановитий, смішний, веселий хлопець, який стрімко увірвався у шоу-бізнес та порвав усіх. Лілу45 - цікава та талановита дівчинка. Думаю, на неї чекає велике майбутнє.

Радий, що з кожним роком на українській сцені з'являється все більше молодих артистів, адже разом ми розвиваємо індустрію шоу-бізнесу, і я вірю в те, що згодом ми будемо номіновані і в міжнародних музичних преміях, гордо представляючи Україну.

— З кожним роком дедалі більше молодих музикантів пробує себе у музичному конкурсі Євробачення. Чи не думали ви також взяти участь у Нацвідборі?

З кожним роком цей конкурс стає все більш політизованим, він уже давно не про музику, принаймні в нашій країні. Не беруся говорити за інших, бо просто не знаю. Я змалку стежив за цим конкурсом і мріяв колись опинитися на його сцені. Але, дивлячись на те, що відбувається зараз, мені цього зовсім не хочеться. Вважаю, що музика та політика мають йти різними дорогами і ніколи не перетинатися. Я обов'язково візьму участь у цьому конкурсі, але тільки тоді, коли він знову стане виключно про музику та творчість, а музикантів не використовуватимуть у політичних маніпуляціях.

— Кого зараз виділяєте на українській музичній сцені?

Хочу відзначити Alina Pash, вона молодець, робить свою автентичну та самобутню музику, яка знаходить слухачів не лише в Україні. Подобається творчість LAUD. Мені його тембр нагадує Джастіна Тімберлейка та Ероса Рамазотті в одній особі. Фірмова музика, фірмове подання. З української танцювальної музики хотів би відзначити гурт TVORCHI, під їхні треки хочеться рухатися, вони роблять крутий качовий денс, а ще вони – мої земляки, тому їм окремий респект.

— Наскільки важко зараз пробиватися молодому артисту без великих фінансових вливань, продюсерів та інвесторів? Чи вже достатньо просто залити музику в інтернет?

Коли ти пишеш свою музику, ділишся нею з людьми, то обов'язково знайдеш свого слухача, це лише питання часу. Звичайно, якби були певні фінансові вливання, то проект швидше розвивався б. Але у нас зібралася потужна команда людей, які мають спільну ідею та сильну віру в те, що все в нас вийде.

— Раніше ви виступали у складі популярного гурту Mad Heads UA. Що спонукало до створення сольного проекту?

Просто настав саме той час. Я завжди знав, що співатиму свої пісні, бо почав їх писати ще в школі. Кажуть, успішним проектам мають передувати 10 000 годин практики, тож, починаючи з 2009 року, у мене ця практика почалася, і за цей період я встиг попрацювати з багатьма музичними колективами, у сольних виступах та різних перформансах. Я набрався саме того досвіду, який привів мене до створення проекту MOLFAR.

— Чи це не викликало конфліктів усередині колективу Mad Heads UA?

Я не конфліктна людина, і люди, з якими працюю, також. Усередині колективу Mad Heads Ua у нас дружня атмосфера, тож творчі амбіції лише підтримуються. Звичайно, для мене у пріоритеті буде сольна кар'єра та проект MOLFAR, але співпрацю з колективом Mad Heads UA я продовжую. Мені цікаво працювати у різних стилях музики.

— Як музиканти поставилися до вашого бажання піти у сольне плавання?

У нас з хлопцями добрі стосунки, тому, звичайно, всі підтримали і зрозуміло поставилися до того, що я починаю свою сольну кар'єру. Я не завершую співпрацю з Mad Heads UA – ми написали багато нових нових пісень. Можу сказати, що з колективом я відкрив себе з іншого боку, за що їм вдячний.

Фото: пресслужба

Олександр Бережок
Попередній матеріал

Артист «Дизель Шоу» Олександр Бережок розкрив подробиці третьої вагітності дружини

Катерина Кухар і Олександр Стоянов
Наступний матеріал

Катерина Кухар розповіла, як Олександр Стоянов реагує на її флірт з іншими чоловіками

Новини партнерів