Віра Кекелія про свого собаку: «Це справжній антидепресант»

Віра Кекелія
Українська співачка Віра Кекелія знайомить читачів Viva! зі своїм домашнім улюбленцем та міркує про важливе — відповідальність людини перед тваринами.

Редакція Viva.ua зустрілася з талановитою українською співачкою Вірою Кекелією. Вона стала учасницею нашого спецпроєкту «Відповідальність та турбота: зірки про своє ставлення до тварин», створеному за підтримки Royal Canin — новатора у розробці збалансованих раціонів для котів і собак.

В ексклюзивному інтерв’ю Віра Кекелія розповіла, за яких обставин в її сім’ї з’явився собака, та зізналася, чому вагалася заводити домашню тварину.

Читайте також

Лідія Таран про відповідальність перед тваринами: «Зранку собака сам обирає, коли йому йти гуляти»

Лідія Таран про відповідальність перед тваринами: «Зранку собака сам обирає, коли йому йти гуляти»

Сфінкс і ши-цу: Анатолій Анатоліч та його дружина Юла знайомлять зі своїми домашніми тваринами

Сфінкс і ши-цу: Анатолій Анатоліч та його дружина Юла знайомлять зі своїми домашніми тваринами

— Віро, познайомте нас зі своїм улюбленцем.

Привіт! Це Фарго, йому два роки, але всі думають, що він цуценя (сміється). У нього є багато прізвиськ — наприклад, Містер Ф або Фара. Дуже його люблю!

— Якої він породи?

Це та порода собак, яка у будь-якому віці виглядає як прекрасне маленьке цуценя. Він довгошерстий чихуахуа, але ми його трішечки підстригли. У нього зараз дуже модна стрижка з пухнастим хвостом.

— Чому ви вирішили завести улюбленця? Що стало поштовхом?

Я давно хотіла собаку і довго вмовляла свого чоловіка Романа нарешті завести домашню тварину. Він, чесно кажучи, тривалий час не погоджувався. Одного разу в собаки наших друзів народилися цуценята. Вийшло досить дивно, тому що тато був коричневого кольору, а мама бежевого, та лише єдиний Фарго виявився чорно-білим. І от, ми прийши до них в гості, і Рома так просто сказав: «Ну все, ми беремо його». (Сміється)

— Тобто ви не вагалися, беручи додому тварину?

Рішення взяти собаку було легким з боку Роми, а я трохи хвилювалася. Все-таки це велика відповідальність. І коли ми повернулися додому, то, чесно кажучи, я не розмовляла з чоловіком, напевно, три дні. Не розуміла, що ми будемо робити з цим собакою, тому що в нас дуже активне життя. Не уявляла, як ми будемо його доглядати, виховувати…

— Який темперамент у вашого собаки? Що він любить?

Це справжній мандрівник. Він дуже любить з нами подорожувати — не важливо, куди і скільки ми будемо їхати. Головне для нього — бути разом з нами.

Вдома він дуже ласкавий пес, але коли виходимо на вулицю — це звірюга! (Сміється). Він захищає мене, чоловіка, нашу дитину.

Рома жартує, що ми назвали собаку Фарго — від англійського Far to Go. Він погоджується на будь-які відстані, готовий їхати куди завгодно. Полюбляє їздити в машині, із задоволенням спостерігає за дорогою. До речі, коли ми їдемо до батьків, то обов’язково беремо його з собою.

— Порадьте щось нашим читачам, в яких немає домашньої тварини.

Якщо ви хочете взяти собі собаку, тоді перше, про що потрібно подумати, — це про відповідальність. Коли ми взяли Фарго, я відразу подумала про час. Чи вистачатиме нам часу для нього? Адже собака потребує уваги в сім’ї. І я так радію, що в нас вийшло!

— Як вважаєте, чи має бути у тварини своє особливе місце в домі? Наприклад, для сну, відпочинку, розваг, годування і т.д.

Якщо чесно, то він спить з нами у ліжку. Ми не можемо нічого з цим зробити. Я знаю, що багато людей не дозволяють цього, але ми — так. Фарго спить прямо на подушках (сміється).

У кожній кімнаті в нього є своє місце. Але найулюбленіше — це біля нас. Якщо ми на кухні — він з нами на кухні. Якщо ми в спальні — він також. Якщо ми на балконі — він йде з нами. Фарго дуже прив’язаний до нас, полюбляє бути поряд. Ми дозволяємо йому знаходитися в будь-якій точці квартири. До речі, його подушки розставлені повсюди.

— Що найцінніше вам дарує собака?

Це справжній антидепресант. Якщо ви приходите додому в поганому настрої, відчиняєте двері — на вас дивляться ці очі, ви бачите цей висунутий язик, він скулить від щастя, стрибає на вас. Ти розумієш, що він такий маленький, але дарує так багато любові, що всі негаразди минають дуже швидко! Я рекомендую заводити собі такі маленькі «антидепресанти»!

Що таке «Відповідальне ставлення до тварин»? Пройдіть тест на сайті mypet.royalcanin.com.ua.

Читайте також

Єгор Гордєєв: «Якщо ви даруєте любов — собака вам віддячить»

Єгор Гордєєв: «Якщо ви даруєте любов — собака вам віддячить»

Алла Мазур: «Коти — це наші антидепресанти»

Алла Мазур: «Коти — це наші антидепресанти»

Віра Кекелія
Попередній матеріал

Віра Кекелія про свого собаку: «Це справжній антидепресант»

Наталья Холоденко
Наступний матеріал

Наталія Холоденко: «Усі чоловіки гарні, поки ти їх дресируєш»

Новини партнерів