Єгор Гордєєв: «Якщо ви даруєте любов — собака вам віддячить»

Єгор Гордєєв
Телеведучий каналу «1+1» Єгор Гордєєв знайомить читачів Viva! зі своїм домашнім улюбленцем та міркує про важливе — відповідальність людини перед тваринами.

Редакція Viva.ua зустрілася з харизматичним ведучим «Сніданку з 1+1» Єгором Гордєєвим. Він став учасником нашого спецпроєкту «Відповідальність та турбота: зірки про своє ставлення до тварин», створеному за підтримки Royal Canin — новатора у розробці збалансованих раціонів для котів і собак.

В ексклюзивному інтерв’ю Єгор Гордєєв розповів, за яких обставин у нього з’явилася домашня тварина, та що потрібно зробити, щоб визначитися, зрештою, хто ти — собачник чи ні. 

Читайте також

Лідія Таран про відповідальність перед тваринами: «Зранку собака сам обирає, коли йому йти гуляти»

Лідія Таран про відповідальність перед тваринами: «Зранку собака сам обирає, коли йому йти гуляти»

Сфінкс і ши-цу: Анатолій Анатоліч та його дружина Юла знайомлять зі своїми домашніми тваринами

Сфінкс і ши-цу: Анатолій Анатоліч та його дружина Юла знайомлять зі своїми домашніми тваринами

— Єгоре, познайомте нас з вашим улюбленцем.

Це Джуманджі, мій лабрадор, йому 5 років.

— Як давно він живе у вас?

Йому було вже півроку, коли він у мене з’явився. Ще з дитинства батьки вчили, що обирати собаку треба тільки самостійно і тільки з любов’ю. Це своєрідна хімія — так само, як і в людей.

Ми приїхали до розплідника, і він сам підійшов до мене познайомитися. Джуманджі залишився останнім з приплоду, кого не забрали. Це було вже досить доросле 5-місячне цуценя. За тиждень ми знову повернулися туди, і він відразу зрозумів, що це приїхали по нього.

Хімія відбулася, все! Що тут думати?

— Який темперамент у Джуманджі?

Джуманджі — типовий лабрадор! Він правильний за усіма ознаками лабрадора. Тому що хто такий лабрадор? Це поводир, нянька, рятівник. Це собака, який у жодному разі не має відволікатися на сторонні речі — ані на ворон, собак, дітей, ні на кого взагалі. Таким він і є. Чітко розуміє, хто хазяїн, але водночас з ним треба домовлятися. Це не завжди просто, але, несумнівно, так цікавіше. Також він досить великий за розміром, як для лабрадора, але невеликий, як для Джуманджі (посміхається).

— Єгоре, як ви задовольняєте соціальні потреби Джуманджі?

В усіх собачих тусовках він завжди улюбленець! Його всі люблять — і собаки, і власники собак. Іноді навіть п’ю каву безкоштовно, і все завдяки йому! (сміється)

— А як ви зазвичай проводите час разом?

Найвища ступінь нагороди для Джуманджі — це коли я його кличу на диван. Він любить гратися — лапами закриває мені рота, вказує, де моя половина дивану. Така собі дика диванна баталія. Для нього це неймовірна радість та ознака довіри хазяїна.

— Чи має Джуманджі якісь особливості?  

Зазвичай лабрадори не можуть себе зупинити в плані їжі. Але у нього з цим спокійно. Тобто всі ігри не закінчуються їжею. Гра — заради гри.

— Що для вас означає відповідальне ставлення до домашніх тварин?

У людей, які випадково завели собаку, а таких дуже багато, є певні страхи, що у разі, коли в них раптово зміниться життя — наприклад, вони стануть дуже зайнятими, народиться дитина чи вони кудись переїдуть, то на собаку вже не буде часу. Насправді все в нашій голові.

У мене божевільний графік, я майже не буваю вдома, але знаходжу час на те, щоб гуляти з ним та гратися.

— Що найцінніше дарує собака?

Якщо ви даруєте любов, то собака вам віддячить. Навіть якщо ви рідко бачитеся.

Якщо ви хочете перевірити свою готовність завести собаку, є класний тест — пройдіть його. Ми на карантині всі зависли на тестах, тому давайте продовжувати, це ж чудово! Будемо тверезо, без емоцій, розуміти, хто ми — собачники чи ні.

Що таке «Відповідальне ставлення до тварин»? Пройдіть тест на сайті mypet.royalcanin.com.ua.

Єгор Гордєєв
Попередній матеріал

Єгор Гордєєв: «Якщо ви даруєте любов — собака вам віддячить»

Єгор Гордєєв
Наступний матеріал

Єгор Гордєєв: «Якщо ви даруєте любов — собака вам віддячить»

Новини партнерів