Григорій Решетнік — про скандальне весілля у Львові, Марченко, Мейхер, хейт і мобілізацію

Григорій Решетнік
Телеведучий розповів, чи спілкується з колегою Надією Мейхер і чи готовий іти на фронт.

В інтерв’ю на Youtube-каналі Аліни Доротюк ведучий телеканалу СТБ розповів, як його заманювали працювати в росію та про стосунки з Надією Мейхер. А також вперше прокоментував, що насправді відбувалося на скандальному весіллі експрокурора і звідки взялася фраза «гуляє вся Україна».

Читайте також

Ексклюзив: Свечкоренко з «Холостячки» розповів про весілля і свою лавсторі у мережі

Ексклюзив: Свечкоренко з «Холостячки» розповів про весілля і свою лавсторі у мережі

Зірка «Холостяка» Вікторія Варлей про партнерські пологи і народження первістка в 39 років. Інтерв'ю

Зірка «Холостяка» Вікторія Варлей про партнерські пологи і народження первістка в 39 років. Інтерв'ю

Про запрошення в росію

«Зараз так багато негативу, що “він за гроші готовий на все”. Це неправда. Я ніколи не працював у росії. Мене і після 2014 року кликали багато разів: працювати ведучим на телеканалі або бути експертом у студії або гостем, який поділиться думкою. Я всім відмовляв, бо для мене це було неприйнятно. Після 24 лютого почали дуже активно провокувати: а давайте полетимо в інше місто чи в Дубай, ми білоруська компанія, там будуть російські артисти. Я кажу: ви що? У Григорія Решетника є принципи, і вони не продаються.

Так само ніколи не рекламував і не планую тютюнові вироби, онлайн-казино, азартні ігри. Скільки б грошей мені за це не пропонували. У мене телефон червоний через день — я відмовляю. Нікого не засуджую, якщо воно у правовому полі. Але я відмовляю. І так само ніколи не мав справи з бюджетними коштами, і не хочу. Не продається все. Бо мені тут жити, і моїм дітям».

Про весілля експрокурора

«Воно проходило у Львові. 400 гостей, сотні створених робочих місць для людей, які обслуговували захід. Це гроші, які були витрачені в Україні та з яких були сплачені податки. Серед гостей були військові. Ми відкривали це весілля хвилиною мовчання, разом співали гімн України, проводили збір і неодноразово висловлювали подяку нашим захисникам і захисницям. По-іншому бути не могло, адже це весілля було не десь там за кордоном, воно проходило в Україні.

Коли я побачив, скільки людей зібралося, сам здивувався і кажу: “Таке враження, що сьогодні [на цьому весіллі] гуляє вся Україна, тому давайте разом вітати молодят”. Це геть не про те, що в країні нема війни і вона зараз “гуляє”, це в контексті цього конкретного заходу і кількості людей на ньому. Бо були гості зі всіх куточків нашої країні, з різних міст. Весілля відбувалося 2 дні. І попри те, що на ньому були присутні військові та звучало багато важливих слів, в мережу потрапила виключно ця, вирізана зі сценарію, фраза, до якої намонтували кадри з похованнями наших військових».

Про те, чи перевіряє своїх замовників

«Я не знав ані Ільницького, ані його дружину до цього весілля. Більш того, до повномасштабної війни дуже часто було так, що артисти дізнавалися про молодят вже на самому весіллі. Зараз, звісно, підхід інший. Скажу за себе: ми ретельно відфільтровуємо замовлення, які надходять. Намагаємося якомога більше дізнатися про замовника, його родичів — це найголовніша з умов. Але все, що ми можемо — це шукати інформацію в доступний для себе спосіб, у відкритих джерелах. Саме про цих людей не було жодної інформації в гуглі, про них гучно заговорили вже після весілля».

Чи на часі масштабні гуляння молодят

«Я завжди душею радію за людей, які одружуються. Тим більше в такий час, як зараз. Кожен святкує в різному форматі. В когось 10 людей, а хтось запрошує 400. Хтось хоче, аби всі навколо говорили про їхнє весілля, а хтось навпаки воліє тиші. Скільки людей збирати на своєму весіллі — це не моя зона відповідальності як запрошеного ведучого. Моя задача — згуртувати гостей і провести захід на найвищому рівні».

Про те, чи мусять артисти проводити перевірки

«Раніше ніхто не ставився таким запитанням. Багато артистів працювали в різних країнах, отримували премії, гастролювали навіть після 2014 року. Зараз перевіряєш, відмовляєш. Питаєш, чи має клієнт відношення до держслужби, чим займаються батьки, родичі. Але ми не можемо передбачити ситуацію, якщо на те саме весілля раптом завітає далекий родич, який був десь задіяний. Як ми можемо перевірити всіх гостей?Артисти не можуть і не мусять брати на себе обов’язки державних органів, це не наші повноваження. Кожен має займатись своєю справою. Якщо людина організовує весілля чи інший захід в Україні, вільно пересувається, не приховується — значить, немає у правоохоронних органів питань до цієї людини? А якщо є правопорушення, цим мають займатись відповідні органи».

Про хейт

«Якщо у когось є мета публічно знищити людину, будь-яку ситуацію можна перевернути по-різному. Коли немає вчинків, до яких можна причепитися, чіпляються до будь-чого, навіть до вирваної  з контексту фрази, і на ній монтують відео. Це спланована історія. І вона не перша, на жаль».

Чому не відповідав на хейт з боку підписників

«Як телевізійник я дуже розумію реакцію людей, які, гортаючи стрічку, раптом побачили те відео в соцмережах. Воно їм зрезонувало. Коли людям болить, вони мають право на претензії, вони мають право на ту реакцію, яку відчули, і на ті думки, які у них виникли. Я не знімаю з себе відповідальності за цю фразу. І щиро перепрошую у всіх, кому вона зробила боляче. Це  дуже сильний урок. Ти маєш це проварити всередині, зрозуміти, для чого цей досвід. Я хотів дочекатися отакої відвертої розмови, як це інтерв’ю. Зараз такий час, що кожен з нас може помилитися в будь-чому. Проте, ми маємо вчитися і робити висновки».

Чи піде Григорій Решетнік на фронт

«Я лейтенант запасу, якщо не помиляюся. Я жив у казармі. І я обов'язково піду захищати свою країну, коли дійде черга, коли я там буду більше потрібен, ніж ефективнішим тут, коли я там зможу допомогти. Хтось каже, що один воює, а шість працюють. Різні меседжі, різні погляди.

На сьогоднішній день багато хто говорить: "Чому не на фронті?"... По-перше, я не порушую закон. По-друге, я несу відповідальність перед сім'єю, яка благає і просить. Це питання мені Христина ставить щоразу. Ми свято віримо у перемогу. І, по-третє, я справді відчуваю ефективність своєї публічної діяльності».

Чи спілкується з Надією Мейхер після 24 лютого

«Знаю, що вона неактивна у соцмережах. Проте я нічого поганого не можу сказати. Це складно. Чоловік, діти. Я думаю, що їй дуже складно. Усе одно треба висловлювати позицію, треба приймати або темну сторону, або білу. В іншому разі це дуже сильно роз'їдає зсередини. Складно ставити ярлик. Можливо, вона допомагає. Я дуже шкодую, що Надя не висловлює свою точку зору, позицію. Вона тут народилася, тут жила, її діти тут народилися. Думаю, це її великий біль. Чи засуджую? Хто я такий, щоб давати оцінки. Люди самі мають робити висновки, чи довіряти? Чи прощати? Я не беруся судити людей. Тут би зі своїм життям розібратися. Можна наговорити про людину що завгодно. Але розірватися — двоє дітей, чоловік, можливо, ставить там ультиматум. Це треба чимось жертвувати. Я елементарно не володію інформацією. Не спілкувався з нею».

Про Оксану Марченко

«У мене не було робочих стосунків з Оксаною Марченко, оскільки ми не вели жодних проектів. Ми зустрічалися кілька разів на зйомках промо, загальнонаціональних зйомках. Оксана була україномовною ведучою, висловлювала проукраїнську позицію. Її сім'я, всі жили тут».

Читайте також

Григорій Решетнік – про партнерські пологи: «Ми не змогли б витерпіти такого болю»

Григорій Решетнік – про партнерські пологи: «Ми не змогли б витерпіти такого болю»

Григорій Решетнік зізнався, що вони з дружиною планують четверту дитину: «Ми хочемо ще»

Григорій Решетнік зізнався, що вони з дружиною планують четверту дитину: «Ми хочемо ще»

Лілія Ребрик
Попередній матеріал

Лілія Ребрик народила третю дитину і показала перше фото з пологового будинку

король Чарльз ІІІ
Наступний матеріал

ЗМІ помилково повідомили про смерть короля Великої Британії Чарльза ІІІ

Новини партнерів