Джамала: Одного дня ми прокинемося від слів «Ми перемогли, війна закінчилася»

Джамала і репер Freel
Співачка Джамала випустила спільну роботу з реп-артистом Freel на тему воєнних конфліктів.

На світовій мапі зафіксовано майже три десятки воєнних конфліктів. Кожен із них кровоточить новинами про вбивства та зламані життя. І скільки б разів людство не повторювало «Ніколи знову», на жаль, історія йде по колу навкруги нас просто зараз.

Повномасштабне вторгнення росії в Україну триває понад пів року, і, попри кожну нову рану, країна продовжує битися за свою Незалежність і суверенну територію. Від фронту ця боротьба простягнулася в усі сфери життя.

Спільна робота реп-артиста Freel і співачки й сонграйтерки Джамали «Коли закінчаться війни» – історія про людей, які невтомно та щодня продовжують боротися за свою країну.

Читайте також

Джамала візьме участь в «Танцях з зірками» у Польщі

Джамала візьме участь в «Танцях з зірками» у Польщі

Чужі люди стали нам сім'єю: Джамала присвятила пісню країнам-сусідам, які допомагають українцям

Чужі люди стали нам сім'єю: Джамала присвятила пісню країнам-сусідам, які допомагають українцям

«Це пісня про всіх нас: вільних, незламних, непереможних. Вона про тих, що першими виходять на Майдан, коли коїться несправедливість, про тих, кого я зустрічаю під судами з плакатами в руках, про тих, хто боронить країну на передовій або в тилу. Це пісня про той самий день, коли ми переможемо, а росія припинить свої загарбницькі війни, яких у неї чимало», — каже Freel.

Дует Jamala та Freel народився восени 2021 року. Тоді, через тривожні новини, напруга в суспільстві вже почала зростати, проте сингл не був заздалегідь спланованою роботою. Артисти випадково зустрілись на студії, де Freel працював над новою піснею, а Jamala миттєво доповнила її. Це трапилось майже випадково, і не було зрозуміло, чи отримає такий дует продовження.

Джамала і репер Freel

Джамала і репер Freel

Наступного разу артисти зустрілись вже, коли в країні вже йшла повномасштабна війна, адже зрозуміли, що та сама пісня наразі стала актуальною як ніколи. Тоді ж розпочалась робота над артвідео синглу, над яким працювала ілюстраторка Марія Оз. В аудіовізуальному сенсі «Коли закінчаться війни» — це відбиток переживань усього українського народу за пів року війни.

«Одного дня ми прокинемося від голосу рідних зі словами «Ми перемогли, війна закінчилася», знаю, це станеться. Ця війна закінчиться на нашу користь, тому що ми б’ємося з своїх. За свій дім», — коментує Джамала.

Фото: пресслужба

Райан Рейнольдс і Блейк Лайвлі
Попередній матеріал

Райан Рейнольдс романтично привітав Блейк Лайвлі: «Дякую, що змушуєш мене виходити з дому»

Diana Gloster
Наступний матеріал

Саундтрек до «бавовни» в Криму: пісню Діани Глостер блокують усі соціальні мережі

Новини партнерів