Зірки розповіли, яка українська музика зараз грає в їхніх плей-листах

музика
Ведучі 1+1 Падалко, Таран, Мірошниченко, Гринчук, Шовкопляс, Грубич, Ванникова та Онуфрійчук розповіли про своїх улюблених українських музикантів.

Нещодавно Верховна Рада заборонила російську музику в українських медіа та у громадському просторі. Такі обмеження діятимуть на період до звільнення всіх окупованих українських територій та припинення агресії з боку росії. Ведучі 1+1 Марічка Падалко, Костянтин Грубич, Святослав Гринчук, Лідія Таран, Неля Шовкопляс, Тімур Мірошниченко, Ірина Ванникова та Іванна Онуфрійчук розповіли про свої музичні смаки. Яку українську музику люблять слухати, що зараз грає у їхніх плей-листах та про улюблених європейських виконавців.

Марічка Падалко

Мені важлива не лише мелодія, пісня, але й людина, яка її співає. Тому те, що зараз роблять в житті і на сцені «Антитіла», – це стовідсоткове відображення класної української молоді, класної української нації. А пісні їх подобались мені ще й до війни. Причому як патріотичні, так і ліричні. Ми нещодавно з моєю колегою Олею Кошеленко слухали «Антитіла», і вона сказала: «Тарас все вже наперед написав, тому може зараз воювати».

У нього є прекрасна пісня, яка мені завжди подобалась, – «Завжди моя». Там є такі слова «Я віддам все, аби стати за тебе». Вона не про жінку, а про Україну. У гурта є багато пісень, які найточніше відображають той момент, в якому ми зараз всі живемо.

Ми з Тарасом Тополею не один раз зустрічалися на якихось волонтерських акціях – «Євромайдан SOS», на підтримку «Навчай українською», разом знімалися в олімпійській зарядці аби підтримати наших олімпійців, які вирушали на змагання. Ми обидва з ним у чомусь схожі: батьки трьох дітей, якщо взяти наші родини – чоловіки вступили до лав ЗСУ. А ще якось з’ясувалося, що вчилися у Києві у школах на одній вулиці – я в 57-й, а він у 48-й. 

Костянтин Грубич

У мене так багато вподобань! Український шоу-бізнес зароджувався на моїх очах, ті, хто став суперзірками, стартували разом зі мною… Дуже любив і досі подобається Сестричка Віка, Віка Врадій зі Львова. Давно емігрувала за океан. У моїй авторській програмі «Клас-Юніор-Бізнес» влітку 93 року ми записали у селі Микуличин на полонині (гра юнацьких команд з підприємництва, з трьох областей України) прем‘єру пісні «То моє море» у виконанні Сестрички Віки. Школярі танцювали, я ведучий разом з ними. Віка разом із тодішнім чоловіком, аранжувальником і продюсером Володимиром Бебешком і братом Вови Левком Дурком разом з групою й учасниками кілька днів жили на базі «Едельвейс».

Пісня дуже сподобалася. Пам‘ятаю, для титрів записав ім‘я автора - музика і слова Андрія Кузьменка. Володя сказав – дуже талановитий хлопчина з Яворова. До слави «Скрябіна» було пару років. Далі ви знаєте. А пісня та досі одна з най-най. Європейську американську музику слухаю, але не меломан. Люблю драматичність у вокалі.

Читайте також

Костянтин Грубич розповів про свою 17-річну дочку Ольгу, яка загинула 7 років тому

Костянтин Грубич розповів про свою 17-річну дочку Ольгу, яка загинула 7 років тому

Леся Нікітюк про зміни в особистому житті: «Довелося відмовитися від планів на сімейне життя»

Леся Нікітюк про зміни в особистому житті: «Довелося відмовитися від планів на сімейне життя»

Святослав Гринчук

Я радий, що українська музика активно розвивається в останні роки, але досі не знайшов у ній нічого кращого за раннього «Скрябіна». «Казки» 1997-го року, як на мій смак, все ще найкращий український альбом часів Незалежності.

Взагалі, українська музика того романтичного і трохи наївного періоду, коли наші радіостанції ще не були завалені терабайтами музики з росії – досі спонукає до світлих спогадів та емоцій: «Плач Єремії», «Мертвий Півень», згодом – «Тартак».

Буквально за тиждень до російського вторгнення ходив на концерт пам'яті фронтмена «Мертвого півня» Михайла Барбари, було неймовірно зворушливо і ностальгійно.  В останні роки я перемкнувся на здебільшого закордонну, західну музику, але свіже українське теж намагаюсь не губити з поля зору. Наприклад дуже зацікавили наші гурт Latexfauna, Somali Yacht Club. Останнє, що купував на платівці – це альбом ONUKA дружині на подарунок. Із російськомовної музики так, щоб справді захоплювало – то це «Вагоновожаті». Але це все одно український гурт, і останні кілька років вони пишуть нові пісні вже українською.

Ірина Ванникова

Для мене український гурт номер один – це Kozak System, дуже їх люблю. Вважаю, це сильна українська музика, хлопці роблять сильні пісні на слова українських поетів – Василя Симоненка, Сергія Жадана, Миколи Вінграновського. Середі моїх улюблених пісень: «Сніг» на слова Жадана та «Не моя» на слова Симоненка. Коли почалась війна, вони дуже чітко відчули нерв нашої біди, що відбувається горе, зреагували миттєво і випустили пісню про маріупольских захисників, про батальон «Азов» – дуже потужна пісня.

Стала переслуховувати «Бумбокс» – вважаю лідера гурту Андрія Хливнюка геніальним артистом. У них є пісня «Рубікон», написана вона була ще у 2019 році. Це пісня-передбачення. Там є такі слова: «А на земле тысячу лет / Всё так – нищими правит батрак / Смелые на войне, честные взаперти / Скупые правят бал / С кем из них нам с тобой по пути? / Выбора час настал».

Дуже люблю альбом козацьких пісень, про який мало хто знає. «Пісні самонаведення», цей альбом якось записав Тарас Чубай з Kozak System. Всім раджу, хто хоче відчути справжню українську трушність. Із закордонних виконавців люблю Біллі Айліш – зараз вона номер один виконавиця в світі. А серед європейської музики люблю бельгійського артиста Stromae, особливо його пісню Formidable.

Іванна Онуфрійчук

У нас дуже класна музика, а деякі з українських пісень навіть стали цінною частинкою мого життя. Наприклад, під пісню MONATIK «Вечность» мій коханий зробив мені пропозицію. Він вивів мене на вулицю, коли Діма почав співати, і при всіх запропонував стати його дружиною. Люблю пісні гурту «СКАЙ». Я навіть якось знялась у їхньому кліпі «Мелодія серця» – тоді на зйомках перейнялася піснею і навіть почала інакше її відчувати. Хлопці так чуттєво її виконують.

А серед молодих артистів для мене відкриттям була пісня «Fortepiano» Христини Соловій. Дуже любила, ще до війни, увімкнути на всю гучність та співати її, коли їхала нічним тихим містом.

Останнім часом підсіла на творчість Go_A. Їхні пісні повертають мене у спогади з дитинства. Не знаю чому, але я пригадую цікаві історії моїх бабусі та прабабусі про пригоди їх молодого життя та сімейні традиції. Етно та фольк мотиви українського гурту нагадують мені, хто ми є і звідки наше коріння. А ще мені дуже подобається усе це у поєднанні з електронною музикою, яку я люблю слухати ще зі студентських років.

Тімур Мірошниченко

Для мене завжди номером один була і є Джамала. Вона дійсно проживає кожну свою пісню, а кожна її пісня – світовий хіт. Вона велика артистка, а головне – українка на всі сто!

Російську ж музику я майже не слухав і після 2014, нині тим паче. Вона якісно ніколи й поруч не стояла з українською! Європейську й американську звісно ж слухаю, але після 24 лютого мій плейлист на 98% складається з української.

Читайте також

В будинок Лідії Таран влучила ракета

В будинок Лідії Таран влучила ракета

Тімур Мірошниченко планує усиновити дитину після війни: «Це вже прийняте рішення»

Тімур Мірошниченко планує усиновити дитину після війни: «Це вже прийняте рішення»

Лідія Таран

Зараз усі українці слухають однакову музику – музику перемоги. У моєї малої у плей-листі зараз «Ой у лузі червона калина» у виконанні Андрія Хливнюка. Навіть тут у Франції усюди на мітингах її і співають і слухають, і всі французи її вже знають. Це вже міжнародний український хіт – на неї багато хто з закордонних артистів зробив кавери.

Якщо чесно, зараз я не слухаю ніякої музики, окрім музики на мітингах. Якщо їду в машині, то слухаю або новини, або тишу. В такий час важко бути меломаном. Колись до війни я дружила з хлопцями з гурту «Танок на Майдані Конго», часто була на їх концертах, а з Фозом взагалі колись працювала разом у «Підйомі» на Новому каналі. Тому у мене є багато історій, приколів і пригод, пов’язаних з Танками. Тому можна сказати, що ТНМК – одна з моїх улюблених українських гуртів. У них справді круті тексти і вони круті виконавці.

У доньки є свій плей-лист перемоги – там є і Jerry Heil, і Андрій Хливнюк і Kalush Orchestra. До речі, останній раз, коли ми тут слухали музику, було Євробачення. Іноді в машині можу послухати пісні французькою мовою з метою вивчити нові слова та вимову, тому що по піснях мова вчиться легше. Якнайшвидше хочу краще говорити французькою, щоб пояснювати та розповідати тут людям про війну в Україні.

Неля Шовкопляс

Зараз я слухаю виключно українську музику. Із найулюбленішого у моєму плей-листі це нова пісня Діми Монатіка «Війна твоє ім’я», дуетна пісня Наді Дорофєєвої та Артема Півоварова на вірші нашого легендарного Тараса Григоровича Шевченка «Думи», звичайно, що наша переможна на Євробаченні «Стефанія» від Kalush Orchestra, трек Probass, Hardi «Доброго вечора, ми з України» і майже всі нові пісні співачки KOLA, учасниці «Голосу країни».

Читайте також

Марічка Падалко розповіла, як її чоловік ледь не загинув на фронті у їх день народження

Марічка Падалко розповіла, як її чоловік ледь не загинув на фронті у їх день народження

Соломія Вітвіцька взяла інтерв’ю у Бена Стіллера під час його візиту до Києва

Соломія Вітвіцька взяла інтерв’ю у Бена Стіллера під час його візиту до Києва

Фото: пресслужба

музика
Попередній матеріал

Зірки розповіли, яка українська музика зараз грає в їхніх плей-листах

музика
Наступний матеріал

Зірки розповіли, яка українська музика зараз грає в їхніх плей-листах

Новини партнерів