Viva! Переможці! Проект про героїв АТО підкорює Близький Схід

Viva! Переможці
Після презентації у Варшаві на TEDx Соломія Вітвіцька з командою ветеранів АТО вирушила презентувати проект «Переможці» на Близький Схід. У цій частині світу виставка відбулася вперше.

Спільна ініціатива ТСН каналу 1+1, фонду «Ти не один» та журналу Viva!  – проект «Переможці» – було запрошено до Палацу ЮНЕСКО до столиці Лівану місто Бейрут повноважним та надзвичайним послом України Ігорем Осташем. Тепер на карті світового туру Переможців 22 країни та 31 місто.

Українська команда вже повернулася до Києва, але незабаром наші поранені захисники полетять назад до берегів Середземного моря на лікування та реабілітацію. 70% ліванських медиків навчалися в Україні і всі активно підтримують наших героїв.

Читайте також

Для публіки в Бейруті було представлено другу частину фотографій авторства Олександра Мордерера та Тетяни Рубльової. У кадрі – українські ветерани та паралімпійці, які незважаючи на втрату частин тіла, не втратили силу духу, спраги життя та активно займаються спортом. Іванна Слабошпицька, головний редактор журналу Viva!, передала до Бейрута благодійні спецвипуски «Viva! Переможці» українською та англійською мовами – у журналах зібрано надихаючі історії героїв проекту.

Переможці побували на Близькому Сході

Разом із куратором проекту Соломією Вітвіцькою до Бейруту приїхали і його учасники – Вадим Мазниченко, Дмитро Блохін, Сергій Храпко, давній друг проекту, який неодноразово підтримував Переможців, соліст відомого гурту «Без обмежень» Сергій Танчинець та волонтер Ганна Гвоздяр.

Герої АТО вирушили на Близький Схід

Переможці

На подію прийшли не лише представники української діаспори, а й ліванські журналісти, дипломати, представники наукових та ділових кіл. Були й особливо цікаві гості,   - наприклад, Ілля Мрад, ліванський військовий, який зараз навчається у Львові на ветеринара, розмовляє українською. Також вісімнадцятирічний Юссеф Том, який разом із другом зі США допомагають українським військовим та борються з антиукраїнською пропагандою, створивши у соцмережах сторінку, де вже 15 000 передплатників.

Герої АТО та Соломія Вітвіцька презентували на Близькому Сході проект
</ >

Для учасника проекту Сергія Храпка поїздка до Лівану стала особливою, адже там він відсвяткував свій день народження і вперше за три роки після тяжкого поранення викупався в морі.

Соломія Вітвіцька представила проект

За два роки існування соціально-мультимедійний проект «Переможці» за участю фондів «Серце воїна» та «Ти не один» досягнув великих результатів і доїхав навіть до Папи Римського. 7 українських протезистів пройшли навчання за кордоном; 10 ветеранів АТО здобули нові спортивні протези; проведено 120 годин тренінгів із психологічної реабілітації для ветеранів та їх сімей. Проект привернув максимальну увагу до необхідності забезпечення спортивного протезування за державний рахунок для ветеранів АТО - і для тих героїв, які займаються спортом, зокрема завдяки підтримці трастового фонду НАТО, це вже відбувається з 2018 року. Важливі зміни відбулися і в українському законодавстві. Відтепер у всіх офіційних документах міститься формулювання «людина з інвалідністю», а не образлива «інвалід».

Читайте також

Весь зал на церемонії "Viva! Найкрасивіші-2018" стоячи аплодував Переможцям

Весь зал на церемонії "Viva! Найкрасивіші-2018" стоячи аплодував Переможцям

Соціальний проект Переможці підбиває підсумки: спортивні протези, тренінги з реабілітації, виставки

Соціальний проект Переможці підбиває підсумки: спортивні протези, тренінги з реабілітації, виставки

Переможці

Viva! Найкрасивіші-2018
Попередній матеріал

Весь зал на церемонії "Viva! Найкрасивіші-2018" стоячи аплодував Переможцям

Connecting Women
Наступний матеріал

Усі подробиці жіночої конференції Connecting Women: як це було

Новини партнерів