Соціальний проект Переможці підбиває підсумки: спортивні протези, тренінги з реабілітації, виставки

Соціальний проект Переможці підбиває підсумки: спортивні протези, тренінги з реабілітації, виставки
Завдяки великій громадській підтримці соціальний мультимедійний проект «Переможці», друга частина якого стартувала у квітні 2017 року, мав великий успіх і буде продовжено у 2018 році.

Проект присвячено ветеранам АТО, які втратили частини тіла у боротьбі за Україну, але не втратили сили духу. Ми привертаємо увагу суспільства до психологічної реабілітації ветеранів, що повертаються до мирного життя. 3D тур проекту тут

Ініціатори та організатори: Телевізійна Служба Новин ТСН телеканалу 1+1 та журнал VIVA! Куратор: Соломія Вітвіцька. Автори фотоісторій: Олександр Мордерер та Тетяна Рубльова. Проект підтримує Національний комітет спорту інвалідів України та Міністерство закордонних справ України.

Соціальний проект

Саме в лютому «Переможці» відзначають свій другий день народження746 днів проводили неймовірні зустрічі, пробігли 62 км благодійних забігів у п'яти містах України та двічі взяли участь у марафоні морської піхоти у Вашингтоні, встановлювали спортивні рекорди, доводили, що їх та наші можливості безмежні.

Соціальний проект

Ми підготували звіт проекту у вигляді інфографіки, який розкриває його масштаб та багатогранність. Є цифри та факти з усіх напрямків роботи: зміна громадської думки, безбар'єрність, розвиток спортивного протезування та психофізіологічна реабілітація.

Презентація проекту відбулася в 29 країнах, і спецвипуск журналу «Viva! Переможці» є вже у Папи Римського, Ніка Вуйчича, американського ветерана Шайло Харріса, знаменитого режисера Девіда Лінча.

Соціальний проект

Разом з благодійною організацією «Серце воїна» та Романом Торговицьким ми провели 120 годин тренінгів з психологічної реабілітації. На думку фахівців, підтримка дружин, дітей, близьких – ndash; Найголовніше в реабілітаційній програмі. Саме ця підтримка та розуміння близьких допомагає героям бути активною частиною суспільства та відчувати себе важливими у мирному житті.

За цей час нам вдалося зібрати кошти на 10 спортивних протезів для українських героїв. Саме нові протези дають якісні можливості руху – це важлива частина реабілітації. На жаль, спортивне протезування не забезпечується державою.

Соціальний проект

Але з Нового року нас почули. За сприяння Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників АТО, учасника проекту «Переможці» Вадима Свириденка вдалося забезпечити спортивними протезами ветеранів АТО за рахунок державних коштів. А кошти на необхідні комплектуючі надає Трастовий фонд НАТО.

 «Сформовано перший список з інших 10 ветеранів, які отримають спортивні протези з цієї програми. Важливо, що кандидатів на протезування обирали серед тих, кому спорт справді потрібен і хто планує розвиватись у цьому напрямі. Головне – протези відповідатимуть вибраному виду спорту, - розповів Вадим Свириденко.

Соціальний проект

Важливі зміни відбулися і в українському законодавстві. Тепер у всіх офіційних документах буде формулювання «людина з інвалідністю», а не образлива «інвалід».

Заплановано багато виставок у всьому світі, не тільки в містах України: проект чекають у ПАР та запрошують до Австралії. Цими фотографіями ми розповідаємо про ситуацію в нашій державі, розповсюджуємо правду про неоголошену війну, в якій ми маємо захищати свою землю.

Ми послідовно виступаємо за доступність та безбар'єрність українських міст, особливо Києва, – проблема бар'єрів поки що є найнагальнішою.

Соціальний проект

Хвилюючим моментом концерту на церемонії «VIVA! Найкрасивіші 2017» вже традиційно стала презентація відеоарту спільного проекту ТСН та журналу «Viva! Переможці, присвяченого героям АТО. Зал аплодував стоячи, висловлюючи щиру подяку захисникам України. 

Ми, Переможці – одна велика родина. Всі разом ми – громадяни України, і кожен вкладає сили у побудову європейської держави, де немає фізичних обмежень, а є взаємоповага, толерантність та рівні можливості для всіх. І ми вже знаємо, що обов'язково будуть «Переможці - 3», присвячені героям та їх чудовим сім'ям: дітям, дружинам, батькам, сестрам, братам.

Соціальний проект

Руслана з хрещеницею
Попередній матеріал

Співачка Руслана стала мамою і написала колискову

Яна Глущенко показала свого однорічного сина
Наступний матеріал

Яна Глущенко показала свого однорічного сина і нарешті розсекретила його ім'я

Новини партнерів