Закохані інтроверти Хоакін Фенікс і Руні Мара: історія кохання найзакритішої пари Голлівуда

Закохані інтроверти Хоакін Фенікс і Руні Мара
Днями в українському прокаті стартувала стрічка «Усі страхи Бо» з Хоакіном Феніксом у головній ролі, і про актора знову заговорили.

Хоакін Фенікс майже не дає інтерв’ю і не спілкується з журналістами, а про особисте життя геть нічого не розповідає. Але декілька років тому в життя геніального Фенікса увійшла красуня Руні Мара. Наша розповідь – про їхню історію кохання і життя.

Невипадкове знайомство Хоакіна Фенікса і Руні Мари

Де знайомляться актори? Ну звісно, на знімальному майданчику. Зустрічі Хоакіна і Руні могло б і не бути, адже спочатку на головну роль у стрічці «Вона» була затверджена Кері Малліган. Але британська акторка не змогла зніматися, і її замінили на молоду перспективну Руні Мару.

Хоакіну вона сподобалася відразу: розумна, талановита, красива. Але дівчина трималась на відстані, здавалася холоднуватою й ніяк не реагувала на репліки і жарти Хоакіна. Він вирішив, що зовсім їй не подобається. А вона просто соромилася, адже не щодня граєш на майданчику з актором, якого усі вважають генієм.

На той момент Руні була вже відомою акторкою, яка зіграла в стрічці «Дівчина з тату дракона» Девіда Фінчера, і за цю роботу була номінована на «Золотий глобус» та «Оскар». Фенікса називали генієм, який ретельно готувався до роботи і міг перевтілитися в будь-кого. Однак з жінками у нього не клеїлося.

Коли Руні Мара зрозуміла, що не дочекається ініціативи Фенікса, вона сама зробила перший крок – просто написала йому електронного листа. Фенікс так зрадів, що відразу їй відповів і почав шукати про неї інформацію в інтернеті. Він геть нічого не знав про прекрасну Руні. Раптом у неї є чоловік або коханий? А якщо вона просто йому написала, бо чемна?

Віртуальний роман, що став реальним

Виявилося, що так – вона чемна, але ні чоловіка, ні коханого на той момент у неї не було, і Хоакін дуже зрадів. При цьому його внутрішній голос нагадував, щоб він не будував планів заздалегідь, бо усі його стосунки з жінками терпіли фіаско.

Першим великим коханням Хоакіна Фенікса стала Лів Тайлер, з якою він познайомився на зйомках фільму «Вигадане життя Ебботів». Вони були разом три роки, сім’я Хоакіна навіть вважала Лів донькою. Але одного дня вона поцілувала його ніжно, сказала, що кохатиме усе своє життя, і пішла. Йому було дуже важко це збагнути, ще важче – пережити, але вони з Тайлер так і залишилися близькими людьми.

Хоакін Фенікс і Лів Тайлер

Були й інші жінки, з якими Фенікс чесно намагався щось побудувати. Але все ламалося, розпадалося, зникало, і в нього було відчуття, що всі ці стосунки – тимчасові, щоб зайняти час кимось.

Та доля дарувала ще один шанс Хоакіну і Руні – вони знов зустрілися на зйомках стрічки «Марія Магдалина». На той час їхній епістолярний роман вже виходив за рамки листування, і коли вони зустрілися – всім на знімальному майданчику стало зрозуміло, що це пара.

Хоакін Фенікс і Руні Мара

Потім була ще одна стрічка «Не хвилюйся, він далеко не піде», де Хоакін і Руні знов зіграли разом. На той момент навіть йому було зрозуміло, що ця красива дівчина – зовсім не випадково прийшла в його життя. І Хоакін, який вважав себе затятим холостяком, все частіше думав про те, що з Руні міг би жити як з дружиною.

Коли двоє знайшли одне одного

Про їхній роман уже ширилися чутки. Але ні він, ні вона нічого не розповідали офіційно. До речі, Руні виявилася в деяких питання такою ж, як і він. Вона також була вегетаріанкою з дитинства, не любила інтерв’ю і не розповідала про особисте життя, не виносила тусовок, називаючи їх ярмарками марнославства.

Хоакін Фенікс і Руні Мара

У травні 2017 вони з’явилися разом на Каннському кінофестивалі. Закохані, красиві і щасливі – вони не помічали нікого! І тут навіть скептикам стало ясно, що ці двоє знайшли одне одного.

2020 рік став тріумфом Фенікса – нарешті він отримав свій перший «Оскар» за головну роль у фільмі «Джокер».

Цікаво, що після церемонії ця дивна парочка пішла у веганський бар, де їх і вполювали папараці. Наступного дня з’явились фото, як Фенікс і Мара в шикарних вечірніх костюмах їдять веганські гамбургери, сидячи на сходинках кафе. Це було цілком у їхньому стилі!

Хоакін Фенікс і Руні Мара

… плюс один Рівер

Того ж року з’явилися фото, на яких Руні була вагітною. Але вони нікому нічого не розповідали і не підтверджували, до того ж ні в неї, ні в нього немає акаунтів у соцмережах.

У вересні того доленосного 2020 року Руні і Хоакін уперше стали батьками. Про це розповів колега Фенікса, режисер Віктор Косаковські, з яким актор працював над фільмом «Гунда». На кінофестивалі у Цюріху Косаковські розказав, що в актора і його прекрасної дружини народився син. І так, хлопчика назвали на честь покійного старшого брата актора – Рівером.

Хоакін Фенікс і Руні Мара

Читайте також

Легко, елегантно, зі смаком: ТОП-7 фільмів про пригоди та авантюристів

Легко, елегантно, зі смаком: ТОП-7 фільмів про пригоди та авантюристів

Топ-5 фільмів для романтичних побачень

Топ-5 фільмів для романтичних побачень

Зараз усі знову заговорили про актора, бо Фенікс знявся в новому сатиричному хорорі Арі Астера «Усі страхи Бо». Над стрічкою актор працював так само наполегливо, як і над іншими своїми ролями. Режисер зізнався, що одного разу Хоакін навіть втратив свідомість. А от акторка Паркер Поузі розповіла, що спочатку навіть не впізнала актора, коли він перетворився на свого героя Бо Вассермана – невпевненого в собі, пригніченого страхами чоловіка середнього віку.

«Арі – унікальний автор та унікальна особистість. Він дуже емоційно щедрий зі своїми акторами та знімальною групою, ми були запрошені до його внутрішнього світу, від нас нічого не трималося в «таємниці», щоб викликати «реакцію». Ми відчували, що такі режисерські фокуси нам не потрібні», – розповів Хоакін про спільну роботу з Астером.

Наприкінці 2022-го і на початку 2023-го актор знову знімався в ролі Джокера – фани мали змогу побачити у Мережі перші фото з майданчика. Також Хоакін готується до зйомок нового фільму Арі Астера – про це пишуть кіноресурси. А сам Фенікс залишається тим, хто він є насправді: закоханим інтровертом. Як завжди, він нічого не розповідає про своє людське щастя з Руні Марою та маленьким Рівером, щоб часом не наврочити…

Хоакін Фенікс і Руні Мара

Фото надані кінокомпанією Adastra Cinema

Олена Шоптенко
Попередній матеріал

Олена Шоптенко розповіла про життя за кордоном і підрослого сина: інтерв'ю Viva.ua

Олександр Педан і його син Марік
Наступний матеріал

«Я такого не очікував»: Олександр Педан – про підготовку сина до школи і зміни в освіті

Новини партнерів