Легко, елегантно, зі смаком: ТОП-7 фільмів про пригоди та авантюристів

ТОП-7 фільмів про привабливих авантюристів
Авантюрні фільми, які не залишать вас байдужими.

Великі гроші і афери, пристрасті і кохання, гламур і легковажність. У нашій добірці – фільми про обмани, шахрайські схеми й дотепні крадіжки. На тлі дорогих та ефектних декорацій ці привабливі авантюристи обманюють і крадуть, а коли закохуються – клянуться, що почнуть нове життя. Дізнайтеся, чи варто їм вірити.

Фільми про авантюри

Фільми про авантюри

  • Афера Томаса Крауна (The Thomas Crown Affair, 1999). Комедія, детектив

Мультимільярдер Томас Краун здійснює ідеальне пограбування, підставляючи найнятих грабіжників, а сам викрадає картину Клода Моне. На допомогу безсилим копам з’являється красива і розумна Кетрін, детектив від страхової компанії. Вона відразу з’ясовує, що ця заплутана і дотепна справа – діло рук Крауна, і починає гру. Томас розуміє, що на нього полюють – і вмикається. Ці двоє заграються так, що закохуються, але чи можуть вони довіряти один одному?

І хоча фільм був знятий два десятка років тому, він не втратив своєї привабливості, в головних ролях – Пірс Броснан і прекрасна Рене Руссо. До речі, це ремейк однойменної стрічки 1968 року з Фей Данавей в головній ролі, яка в новій версії грає психотерапевта Крауна. Стрічка зібрала чималу касу – 124 млн з бюджетом в 48 млн, а критики відмітили геніальну гру Рене Руссо. Якщо не бачили – подивіться: фільм веселий, елегантний і дотепний.

  • Найкраща пропозиція (The best offer, 2013). Романтична драма, арт-детектив

Керуючий аукціонного дому Верджел Олдмен – ексцентричний старіючий одинак, що більше всього в житті цінує витвори мистецтва. Одного разу до нього звертається молода жінка Клер і просить його допомогти оцінити скарби її померлих батьків. І з’являється інтрига: у Клер агорафобія, вона не виходить на вулицю і не хоче показувати своє обличчя Верджелу. Одинокий чоловік, який не мав любовних стосунків, закохується в молоду красиву Клер, допомагає їй, а потім вирішує повністю змінити своє життя заради неї. Але несподівано з’ясовує, що Клер не та, кого з себе удавала…

Відомий режисер Джузеппе Торнаторе («Легенда про піаніста, «Малена») зізнався, що два десятки років продумував свій арт-детектив, точніше – романтичну драму. І хоча деякі критики писали, що фільм передбачуваний, глядачам він дуже сподобався і виборов багато призів. Фільм красивий, насичений дорогими речами, тут лунає прекрасна класична музика, але фінал мінорний.

  • Фокус (Focus, 2015). Комедія, драма

Весела і непередбачувана історія про двох закоханих шахраїв. Ніккі і Джес зустрілися і закохалися до нестями, але дуже швидко чоловік зрозумів, що такі некеровані емоції заважать його справі… Але через деякий час доля знов звела колишніх коханців: Ніккі готує аферу за проханням одного ділка, а Джес – серед тих, проти кого він працює. І він, і вона розуміють, що їхня афера – дуже небезпечна для життя коханої людини, хоч і колишньої коханої. Але ніхто не впевнений у тому, що почуття залишилися в минулому…

Спочатку на головні ролі закоханих шахраїв затвердили Райана Гослінга та Емму Стоун, але актори не узгодили графіки. Потім на роль Ніккі пробували і Бреда Пітта, і Бена Аффлека, але зіграв його Уілл Сміт. Компанію йому склала прекрасна Марго Роббі, дует вийшов ульотним!

  • Ілюзія обману (Now You See Me, 2013). Трилер

Четвірка зухвалих фокусників дають в Лас-Вегасі гала-концерт. Вони показують майстер-клас з пограбування банку – і на глядачів в величезній залі падає грошовий дощ! А головне, що банкноті – справжні! Усі в шоці – особливо працівники ФБР, які намагаються спіймати талановитих шахраїв на гарячому. Але «Чотирьох Вершників» не так і легко зловити – і починається велика гра: хто кого.

У фільмі – справжній зірковий каст: Майкл Кейн, Марк Руффало, Вуді Харрельсон, Морган Фрімен та ін. Фільм мав величезний касовий успіх, і дуже скоро вийде третя частина про талановитих шахраїв.

  • Гра Моллі (Molly's Game, 2017). Байопік, драма

Моллі Блум залишає спортивну кар’єру через важку травму і намагається зрозуміти, як жити далі. В Лос-Анджелесі вона знайомиться з ділком Діном, який має підпільне казино. В цьому закладі робляться великі ставки людьми, які мають мільйони на своїх рахунках. Моллі спочатку придивляється, а коли починає розуміти правила гри, Дін її звільняє…. Але дівчина не з простих: вона відкриває власний заклад, і поступово переманює клієнтів свого колишнього боса.

Додамо, що фільм знято на основі реальної історії Моллі Блум, яку зіграла прекрасна Джессіка Честейн, її адвоката втілив Ідрис Ельба, а батька – Кевін Коснер. За цю роль акторка була номінована на «Золотий глобус», а сценарист Аарон Соркін – отримав номінації на «Золотий глобус» і «Оскар».

  • Спалена помаранчева єресь (The Burnt Orange Heresy, 2019). Детектив, драма, трилер

Ще один арт-детектив, знятий за романом Чарльза Віллефорда. Головний герой Джеймс Фігерас зазнає важкі часи. Його подруга намагається розважити коханого, вони їдуть в гості до багатого юриста і колекціонера Джо Кессіді. І Джеймс отримує від колекціонера пропозицію, від якої не може відмовитись: йому треба викрасти картину у старого і усіма забутого художника. І лише за цієї умови впливовий Кессіді допоможе Джеймсу повернутися в його життя. Але несподівано така проста справа виходить з-під контролю…

Прем’єра стрічки відбулася на Венеційському кінофестивалі (2019), де фільм отримав дві спеціальні нагороди. В ролі багатія Кессіді знявся Мік Джаггер, художника-самітника зіграв Дональд Сазерленд, а роль загадкової коханки Береніс виконала відома австралійська акторка Елізабет Дебікі. Зверніть увагу на природу – фільм знімався на озері Комо.

  • Маскарад (Mascarade, 2022). Комедія, трилер, драма

Головні герої фільму – закохані шахраї Марго і Адрієн. Вони придумують хитромудру схему, завдяки якій зможуть розбагатіти, але все йде не за планом… Великі гроші, авантюри, багаті чоловіки і заможні жінки, привабливі шахраї – в кожного з них своя гра. Хтось з них виграє, а хтось – так і залишиться дрібним ділком…

Чудовий фільм, немов бокал шампанського – легкий та п’янкий, від сценариста та режисера комедії «Кафе Бажань» Ніколя Бедоса. До речі, в «Маскараді» знялися не тільки молоді відомі актори – Марина Вакт («Молода і прекрасна», «Подвійний коханець») і П’єр Ніне («Ів Сен Лоран», «Обіцянка на світанку»), але й суперзірки екрану– Ізабель Аджані і Франсуа Клюзе. Запрошуємо на французьку Рив’єру – доторкніться до гламурного життя!

Читайте також: топ-10 серіалів Netflix і не тільки за версією Насті Каменських, а також 5 мінісеріалів від Netflix, які можна подивитися за один вечір.

Читайте також

Топ-5 фільмів про подорожі, які змінюють життя

Топ-5 фільмів про подорожі, які змінюють життя

Топ-5 детективних серіалів, від яких неможливо відірватися

Топ-5 детективних серіалів, від яких неможливо відірватися

Діма Каднай
Попередній матеріал

Несподівано! Діма Каднай розповів, як долає стрес

Дженніфер Лопес і Бен Аффлек
Наступний матеріал

Фантастичний будинок! Дженніфер Лопес і Бен Аффлек купили маєток своєї мрії

Новини партнерів