Соломія Вітвіцька разом із героями АТО презентують проект Переможці на МЗС Open Air 2016

команда проекту Переможці
У МЗС відбудеться захід просто неба за участю ветеранів АТО та презентацією проекту «Переможці».

У п'ятницю, 7 жовтня, відбудеться МЗС Open Air 2016. Продовжуючи традицію, започатковану минулого року, коли у відкритому просторі біля Міністерства закордонних справ України зібралися сотні людей, щоб підтримати незаконно ув'язнених українців у Росії, нинішній Open Air буде знову присвячений актуальною темою – фізичної реабілітації та психосоціальної адаптації ветеранів АТО.

Захід «Я ВЕТЕРАН» відбудеться у форматі документального перформансу у супроводі оркестру почесної варти Окремого полку Президента України.

Що є великим показником сили – наявність зброї чи рішення її скласти? Хто такі українські ветерани? Глядачі із перших вуст почують реальні історії повернення, як українські ветерани АТО повертаються до громадянського життя. Це дослідження допоможе зрозуміти особу сучасного ветерана в Україні.

До співпраці над цією подією команда культурної дипломатії МЗС запросила партнерів – громадську організацію «Побратими» та соціальний мультимедійний проект «Переможці», ініційований новинами ТСН на телеканалі 1+1 та журналом «VIVA»< /strong>.

На території заходу буде представлена частина фотоінсталяції та відеоарт проекту «Переможці», оскільки ціла масштабна експозиція знаходиться у безперервному турі містами України. У центрі уваги буде англомовна версія благодійного випуску журналу VIVA «Переможці», яка розповідає історії героїв проекту. Усі гроші, зібрані від продажу журналу, будуть спрямовані на розвиток сучасного протезування в Україні.

«Реалізуючи проект МЗС Open Air 2016, ми прагнемо привернути ще більшу увагу до важливості ініціатив щодо підтримки, реабілітації та адаптації наших воїнів. Ми також хочемо подякувати таким чином наших іноземних друзів та партнерів – представників дипломатичних місій в Україні – ndash; за підтримку та допомогу в лікуванні хлопців за кордоном, – наголосив Міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Партнером «Переможців» у заході МЗС виступив засновник Фонду «Аграрна наддержава» Андрій Гордійчук, який підтримує програму навчання українських протезистів та організує велику виставку проекту вже з 8 жовтня у місті Хмельницькому.

Тому запрошуємо всіх у двір 7 жовтня о 18.00 до будівлі МЗС та стати учасниками експериментального документального перформансу та разом з нами зрозуміти – які вони – сучасні українські ветерани Учасники від проекту «Переможці» – Александр Швецов та Вадим Свириденко. Рекомендуємо тепліше одягтися, адже орієнтовна тривалість заходу – ndash; 1,5 години.

Проект є важливою частиною активностей МЗС у сфері публічної дипломатії та черговим кроком у розвитку Міністерства не лише як політичного, а й культурного простору, відкритого до співпраці з художниками, творчими організаціями та діалогу з громадськістю.

Автор ідеї проекту: Івона Костіна, ГО «Побратими. Креативна команда: сценарист та драматург, засновник «Театру переселенця» Наталія Ворожбіт; художниця та куратор Дар'я Кольцова; звукорежисер Юхим Байтлер; режисер кінопроекту «BABYLON'13» та документального фільму «Крим, як це було» Костянтин Кляцкін.

Нік Вуйчич зустрівся із героями АТО підтримав проект "Переможці"
Попередній матеріал

Нік Вуйчич зустрівся із героями АТО підтримав проект "Переможці"

команда проекту Переможці
Наступний матеріал

Соломія Вітвіцька разом із героями АТО презентують проект "Переможці" на МЗС Open Air 2016

Новини партнерів