Катерина, Денис і Ненсі пройшли довгий шлях від аматорства до кітелів і професійних кухарів. Які концепції готували для фінального випробування? Якими вишуканими стравами вражали суддів? І хто став переможцем 15 сезону «МастерШеф»?
Концепція Катерини називалася «Смаки хмелю». Тож для суперфіналу використала пиво в кожній своїй страві — починаючи від закуски й аж до десерту. Закуска з буряку, копченої сметани та білого хріну. Додала еспуму з бринзи. Основна страва зі стейка, який Катерина тушкувала в пиві. На десерт був медовик з грушею та чорносливом, підключеними також у пиві.
Концепція Дениса особиста. Три страви про три міста сили. Закуска — місто Дніпро. Маринований судак з еспумою та м’ясом раків. Основна страва — Львів. Там він зустрічався зі своєю дівчиною, з якою їх розлучила війна. Головним інгредієнтом стали телячі щічки. Десерт — Харків. Денис приготував у своїй інтерпретації вафельний торт. Ванільні вафлі, праліне та гель з узваром.
Концепція Ненсі полягала в тому, що світ можна об’єднати їжею. Це спадщина і майбутнє. Закуска — страва-загадка. Шрімкейки з лаймом, піна з кокосового молока і томати, компресовані в том-ям пасті та чилі. На основне Ненсі подала восьминога з соусом устриці. А на десерт вирішила подати буряк зі смородиновим кюлі та ялівцем. А от бісквіт просочила у… саке.
Настав найважливіший момент сезону! Судді дістали конверт, в якому ховалося ім’я переможця. Після тривалої дискусії, судді визначилися, кому готові віддати звання найкращого кухаря сезону!
- Хто став переможцем 15 сезону «МастерШеф»?
«Ми не будемо розтягувати цей момент. Три роки у всіх нас нерви на межі. Тож сьогодні побережемо серденька. Отже, переможницею 15 сезону проєкту «МастерШеф» стає Ненсі Топко».
Ненсі Топко стала переможницею у 15 сезоні «МастерШеф» — саме вона поїде в школу Le Cordon Bleu на навчання.