Присвята українській музиці 60–70 років: The Alibi Sisters зняли кліп на легендарний хіт «Кохана»

The Alibi Sisters
The Alibi Sisters презентують кліп на відомий усіма український ретро-хіт Ігоря Поклада «Кохана». У 60-і роки минулого сторіччя ця пісня ніжністю і мелодійністю підкорила весь світ. Сьогодні Анна й Ангеліна Завальські вдихнули в неї нове життя.

«Із цією піснею в старшого покоління пов’язано безліч спогадів. Сьогодні ми хочемо ніби передати її вже в спадок нашим дітям. Тобто створюємо "живий ланцюжок" із покоління до покоління», — розкривають головні сенси свого творіння Анна та Ангеліна Завальські.

«Кохана» — легендарний шлягер видатного мелодиста Ігоря Поклада, який приніс йому міжнародне визнання та відкрив світові українську пісню. Композитор написав мелодію пісні в 18 років — 1959 року. Чуттєві вірші до неї написав лікар швидкої допомоги Ігор Барах.

«Імʼя Ігоря Поклада для нашої культури має таке ж значення, як і культові the Beatles, Queen, Elton John для всесвітньої музики… У нас є постаті та митці, які створили безсмертні шедеври, що перебувають поза часом і до яких ми повертаємось усе частіше з повагою та пієтетом. Коли ми готувалися до запису пісні, то мали честь особисто познайомитись і поспілкуватися з автором тексту Ігорем Барахом. Ігор Ілліч дуже чекає на нашу версію пісні, а для нас буде дуже важливою його думка», — розповідають Alibi Sisters.

Читайте також

10 новорічних правил для жінок, які шукають щастя в кожному дні

10 новорічних правил для жінок, які шукають щастя в кожному дні

Що подарувати близьким на новорічні свята: топ-варіанти на 2024 рік

Що подарувати близьким на новорічні свята: топ-варіанти на 2024 рік

Першим виконавцем «Коханої» став Костянтин Огнєвий. Трішки пізніше з’явився жіночий варіант композиції, який першою заспівала Ліна Прохорова.

«Пісня "Коханий" — саме з тих, про які можна сказати: таких більше не роблять. І для нас вона є унікальним проявом краси та естетизму української естради 60–70 років, гармонійного поєднання бездоганної музики та романтично-піднесеної лірики. Це пісня-присвята — і кожний, і кожна, слухаючи її, від свого імені звертається до тих, кого кохає. Цей твір із часом, на наш погляд, не просто не тьмяніє, а навпаки стає ще більш актуальним у контексті загальної тенденції відродження нашої культурної ідентичності, звернення до витоків», — діляться співачки.

Анна й Ангеліна Завальські

Виконавиці не осучаснили звучання, змінюючи автентичний естетизм, а підкреслили художню довершеність пісні, зберігаючи тогочасні манеру співаків і саунд аранжування. Сестри Завальські зізнаються, що запис вокалу відбувся в студії в рекордно короткі терміни: «Буквально кілька дублів разом у мікрофонів і все! Те, що ви чуєте — майже цілісний емоційний дубль у форматі живого виконання».

Музиканти, які записали інструментальні партії для «Коханий», знімаються і в кліпі. Так само співачки не вперше співпрацюють із режисером Русланом Сабрієвим та оператором Антонієм Абрамовим. Це вже стало ДНК-концепту проєкту The Alibi Sisters. У такий спосіб мисткині пишуть реальну історію разом зі своєю музичною сім’єю.

Візуально та за атмосферою кліп має відсилку до одного з найулюбленіших фільмів співачок «Холодна війна» Павла Павліковськи.

«Ми раді можливості вдихнути нове життя в багатьма забутий твір, через пів століття переосмислити той інтимний і щемкий сенс, закладений автором. Анна та Ангеліна натхненно передали настрій композиції. А музиканти витончено підкреслили атмосферу 70-х, додавши сучасних нюансів. І все це за прискіпливої роботи над аранжуванням Дмитра Саратського. Команді операторів залишалося зафіксувати в кадрі емоцію інтимних переживань, ограновану бездоганним виконанням», — розповідає режисер відео Руслан Сабрієв.

Фото: Олексій Пономарьов

кліп на пісню «Святий Миколай»
Попередній матеріал

Шість відомих артистів у святковому кліпі на пісню «Святий Миколай»

Даша Квіткова
Наступний матеріал

Даша Квіткова розповіла, чому не просить Нікіту Добриніна платити аліменти

Новини партнерів