Що таке природна краса: стереотипи та реальність

Тетяна Грінева
Чи знаєш ти, що жінки надто самокритичні? Лише 2% жінок планети Земля вважають себе красивими. Саме тому Dove у всьому світі закликає жінок полюбити свою природну красу. Приєднуйся до Маніфесту Dove! Ти гарніше, ніж ти думаєш!

Я, як дівчина в тренді, повністю підтримую ідею природної краси. Бути чесним із собою та оточуючими, відкритим та справжнім, хіба не це – справжнє щастя? Але ж давайте визначимося з поняттями - що ж ми маємо на увазі під визначенням природної краси?

Чомусь коли говоримо про природність (природну красу зокрема), часто в голові спливають такі асоціації: дівчата без макіяжу, перукаря, що ніколи не відвідують, розвеселі товстушки з милими складками, і щаслива, в безрозмірних джинсах, мама двох дітей. Ну окей. Все це - природно: є пиріжки з солодким чаєм, доморозити з книгами та серіалами, виховувати дітей, зрештою, віддаючись до кінця цьому щасливому сімейному виру.

Така природність для багатьох - пояснення власної лінощів, відмовка.
Стереотипи природності полягають у тому, що ми багато прощаємо собі - відсутність сили волі і ліньки спихуємо на обставини. Звідси і кліше, які, прямо скажемо, себе зжили:

- якщо ти одружена, то можна і забути про манікюру, перукаря і спортзал - головна мета досягнута.
- якщо тобі за тридцять, то можна пробачити собі плюс два розміри в одязі
- якщо у тебе є діти - зайва вага, животик та в'яла шкіра - це нормально
- якщо ти в декреті, то недоглянута шкіра та волосся - не страшно, адже ти виконуєш свій головний обов'язок.

Деякі речі справді нам не владні – зморшки, розріз очей та форма грудей, надмірно широкі чи вузькі стегна чи короткі пальці. Мистецтво бути жінкою - у тому, щоб вміло робити із себе гарну так, щоб це не було помітно оточуючим. Згадаймо Коко Шанель: "якщо жінка до тридцяти років не стала красунею, то вона дурна". Різко, але частка правди дуже велика.

Для мене ж природність – це щирість насамперед. Коли тобі не соромно, як ти виглядаєш. І робиш себе такою самостійно.

Якщо ви займаєтеся спортом та стежите за своїм харчуванням – хіба це не природно? Якщо ви вивчаєте історію костюма і те, який одяг підходить вашому типу фігури – це природно? Якщо ви працюєте над своїм психологічним станом і знаєте, як воно впливає на вашу зовнішню оболонку – це природно? Читати, дивитися, вчитися, досягати нових цілей - це все - природно і прекрасно! Робити себе краще, вдосконалити своє тіло та свій розум – це і є справжня краса людини.

Часи, коли чоловік повинен бути могутній і волохатий пройшли, так само як і жінка - з крутими стегнами для продовження роду. Не варто пояснювати, що навіть якщо чоловікам варто стежити за собою, то вже жінкам - тим більше...

Не спокушайтесь, не розслабляйтеся. Природність - не відмазка перед оточуючими про те, що "я так погано виглядаю сьогодні". Це результат роботи над собою, усвідомленої поведінки та постійного руху у своїх цілях. Ну, а цілі вже кожен ставить собі сам. Відкрийте свою свідомість, надихайтеся та розширюйте кругозір – навколо так багато непізнаного та нового вам. Ви кращі і красивіші, ніж ви думаєте! Головне – не стояти на місці!

Тетяна Грінева підтримала маніфест Dove «Ти красивіша, ніж ти думаєш!»

Людмила Барбір
Попередній матеріал

Телеведуча Людмила Барбір вперше показала сина та чоловіка

Кузьма Скрябін
Наступний матеріал

Кузьма Скрябін вперше відверто розповів, чому виступав за Януковича

Новини партнерів