Святослав Вакарчук довів Наталію Мосейчук до сліз

Святослав Вакарчук під час інтерв’ю з Наталією Мосейчук розповів щемливу історію пораненого бійця
Телеведуча Наталія Мосейчук розплакалася під час інтерв’ю зі Святославом Вакарчуком.

Ведуча 1+1 Наталія Мосейчук не змогла стримати сліз під час інтерв’ю з лідером групи «Океан Ельзи» Святославом Вакарчуком. Її розчулила історія важкопораненого бійця, якою поділився музикант. Вакарчук зазначив, що за цією історією можна було б зняти короткометражний фільм.

З початком повномасштабної війни музикант активно займається волонтерською діяльністю. Разом зі своєю командою їздить по гарячих точках аби підтримати українських захисників. Ще коли навчався в університеті, на воєнній кафедрі проходив курс «соціологія і психологічна боротьба». Тож у військкоматі йому так і сказали – надавати психологічну допомогу захисникам на фронті.  

Зустріч з пораненим бійцем відбулась у Миколаївському госпіталі на початку березня. Миколаїв тоді прифронтове місто, а на околицях йдуть запеклі бої. Вакарчук приїхав, аби підтримати бійців, підняти їх моральний дух. Після палати з пораненими середньої тяжкості солдатами лікар попросив зайти до реанімації, де лежали троє важкопоранених. Ці хлопці – безстрашні герої, які волею долі опинилися на лікарняному ліжку і тепер мали вести свою власну боротьбу за життя. Двох стабілізували, а один ще у дуже важкому стані.

«У того хлопця баротравма – на нього впала бетонна плита. Він був майже в комі. Поруч з ним сиділа мама. Лікар тоді не давав позитивного прогнозу. Я підхожу до мами, прошу дозволу взяти за руку хлопця. Беру його за руку, він відкриває одне око, бачить мене і ледве стискає за пальці. Все це виглядало досить драматично, я теж тоді був у сльозах», – згадує Вакарчук.

Вакарчук і Мосейчук

Десь через місяць, на початку квітня Вакарчук повертається до госпіталя. Цей хлопець досі в реанімації, стан стабільний, але лікар досі не дає ніяких втішних прогнозів. «Він мені тоді посміхнувся вже, я посидів коло нього, трохи поговорили», – розповідає Святослав. Третій раз приїхав до цієї лікарні музикант вже на початку червня.

«Я йду і бачу назустріч мені виходить цей хлопець. Я радію, починаю посміхатися, ми з ним обійнялися. А він мені каже: «Це якась доля, що ми з вами зустрічаємось». Інколи так працюють енергії. Я не знаю, чи він до кінця реабілітувався, але він став на ноги і буде далі жити. Людина, якій не давали ніяких прогнозів. Це якесь диво. Я ніяк не прибільшую свою роль. Це все лікарі, генетика і Бог. Але відчуття, що він тоді за тебе вчепився… Але після цього, повірте, я буду їздити в госпіталі стільки, скільки буде потрібно. Тому що ми всі в одному окопі, вся Україна», – сказав Святослав Вакарчук.

Мосейчук

Мосейчук

Читайте також

Вакарчук розповів про зміни в особистому житті: «Я дуже щасливий, що в мене є син»

Вакарчук розповів про зміни в особистому житті: «Я дуже щасливий, що в мене є син»

У Святослава Вакарчука народилась друга дитина

У Святослава Вакарчука народилась друга дитина

Також в інтерв’ю Наталія Мосейчук зі Святославом Вакарчуком поговорили про українську національну ідею – яка вона, про поїздку в Харків і Ізюм, про те, як співіснувати з мешканцями Донецьку і Луганську, та що буде після війни.

«Кажете, що маєте якийсь дар передбачення. Нам важко буде не розсваритися після війни?» –  запитала Мосейчук у гостя.

«Хочу вірити, що вдасться. Ці тисячі смертей, які сталися через абсолютне зло, яке йде від нашого ворога, вони не можуть бути марними. Ми не маємо права зробити так, щоби потім в мирний час хтось нам сказав: «От дивіться, ви відстояли свою геополітичну незалежність, але ви втрачаєте себе всередині. Тоді заради чого все це було?» Ми не маємо права так робити. Обіцяю, я – як музикант, як відома людина, як волонтер зроблю все для цього. Але ще потрібна робота всіх українців», – каже Вакарчук. 

Вакарчук

Ця розмова визвала неабиякий інтерес серед користувачів Тік Ток і зібрала понад 1 млн вподобайок на офіційній сторінці ведучої. 

Коля Сєрга
Попередній матеріал

Даніель Салем і Коля Сєрга стали амбасадорами слушної кампанії «Чуєш? Плюс. Плюс»

Оля Полякова
Наступний матеріал

Оля Полякова заколядувала з дітьми у Юрія Ткача, Володимира Дантеса та Даші Астаф’євої

Новини партнерів