Ресторан «В’ЯВА»: гастрономія просто неба від шефа Сергія Романчука

Ресторан «В’ЯВА»
Культурний простір «В’ЯВА» на ВДНГ цього сезону суттєво посилив гастрономічну складову. На гостей чекає повноцінний open-air ресторан з авторською кухнею, стріт-фудом, сезонними стравами та коктейльною картою.
  • Шеф-кухар із багаторічним досвідом

Кухнею керує Сергій Романчук — шеф із понад 24 роками досвіду, який пройшов шлях від юного кухаря до шефа у преміум-закладах. Він працював у київських ресторанах, як-от Sanahunt Lounge, Il Patio, Saxagansky, De Salvo, In Canto, Drunk Fox та ін., а також понад 12 років організовував разом з партнеркою кейтеринг для приватних подій VIP-персон.

  • Сучасне меню зі смаком

Меню ресторану побудоване на поєднанні сучасної європейської кухні з локальними інтонаціями. Тут однаково природно звучать і класична брускета з чері та страчателлою, і тюлечка по-одеськи з булочкою паве. Тонкий баланс між гастротрендами та українською впізнаваністю проходить крізь усе меню — від щучої ікри до томленої щоки з трюфельним пюре.

«В’ЯВА» не намагається дивувати гастрономічною ексцентрикою. Це ресторан про впізнаваність, комфорт і легкість. Цезар з куркою, грецький салат, курячий бульйон, лосось з пюре — знайомі формати, виконані з турботою до якості інгредієнтів і подачі. Але в кожній категорії знайдеться щось з характером: наприклад, фермерське курча з палентою, броколі та трюфельним соусом чи пате з телячого язика.

Особливо варто звернути увагу на лінійку закусок: тар-тар з лосося, вітелло тоннато, м’ясна палітра — всі позиції виглядають як вдалий варіант для довгого вечора з вином.

Також в меню передбачені формати для «фуд-кортного» настрою: фритюрна карта (попкорн з креветок, батат фрі, сирні палички), дитяче меню, лінійка WOK, шашлики та піца.

  • Поради від зірок

Меню ресторану «В’ЯВА» вже стало частиною улюблених гастрономічних ритуалів для артистів, які виступають на сцені простору.

— ADAM не уявляє свого візиту без тюлечки по-одеськи з вершковим маслом та свіжоспеченою булочкою паве.

— Sasha Norova вибирає курячі котлети з овочами гриль — легку, збалансовану страву з авторським підходом шефа.

— London Elektricity не може втримати себе від борщу із салом — коли спробував, відгук був лаконічним і щирим: «Amazing».

London Elektricity їсть борщ з салом у Києві

  • Не тільки вино, а і коктейлі

У ресторані діє коктейльна карта з класичними коктейлями та їх авторськими варіаціями: від Negroni до Forest Mood, від Mojito до Pornstar Martini. Також у наявності є пиво; сидри Ysla з лемонграсом, грушею чи айвою; вина з Франції, Італії та Нової Зеландії, безалкогольні варіації на Aperol Spritz і Pina Colada, лимонади з манго та маракуєю; міцний алкоголь; чаї і якісна кава.

  • Тематичне меню на фестивалях

До кожного великого заходу шеф Сергій Романчук створює авторське меню, натхненне темою фестивалю, сезоном або настроєм події. Це можуть бути як оновлені традиційні страви, так і неочікувані кулінарні експерименти.

Так, до фестивалю «Свято Купала» було розроблене меню з сучасними галушками ручної ліпки — кожна страва приготована зі свіжих локальних інгредієнтів, соуси виготовляються на кухні, без напівфабрикатів:

галушки з м’ясом — ніжний телячий фарш з грибним соусом, смаженими гливами та томатами чері;

галушки з телячим язиком — телячий язик у поєднанні з грушею конфі, соусом блю чіз та сиром горгонзола;

галушки з курячою печінкою — з соусом жу, цибулевим мармеладом, трюфельним медом і в’яленими томатами чері;

галушки з вишнею — ніжним соусом англез, вишневим конфі та мигдальними пластівцями.

А вже на пивний фестиваль GARDEN BEER WEEKEND #5 шеф зробив ставку на гриль, фритюр і яскраві закуски під хмільні напої. Головною зіркою стануть смажені у казані карасі — хрумкі, соковиті, зі смаком літа і дитинства, подані у сучасному стріт-фуд форматі. Не менш цікаві мідії чорноморські у вершковому соусі, що подаються з хрумким багетом — щоб вмочити останню краплю соусу. А також креветка королівська в соусі — ніжна, ароматна, з яскравим морським характером.

Окрім цього, буде представлена повна лінійка м’яса на вогні: шашлики зі свинини та курятини, соковиті братвурстські та мюнхенські сосиски, мисливські ковбаски, курячі крильця одразу в кількох варіаціях — у медово-гірчичному соусі, класичні Red Hot, BBQ та «Бон-Бон». А поруч із цим — увесь звичний асортимент страв, які заведено поєднувати з пивом.

Ресторан «В’ЯВА» — це не про haute cuisine, а про чесну, актуальну, гармонійну гастрономію в контексті культурного дозвілля. Це місце, де можна з’їсти добре, не втрачаючи ритму вечора, і водночас — де вечеря може стати частиною враження, а не просто тлом. 

Читайте також
Десять портретів українських жінок, які рятують життя на фронті
Десять портретів українських жінок, які рятують життя на фронті
OKS з великим концертом у V'YAVA
OKS з великим концертом у V'YAVA

Овочі й фрукти без ілюзій: 5 міфів, у які варто перестати вірити
Попередній матеріал
Овочі й фрукти без ілюзій: 5 міфів, у які варто перестати вірити
Новини партнерів