Як правильно збивати температуру малюку

Як правильно збивати температуру малюку
Підвищення температури у дитини викликає в батьків панічні настрої та бажання якнайшвидше дати їй протизапальний засіб.

Однак застосування знеболювальних не завжди є доречним, адже висока температура є нормальною реакцією імунної системи на віруси та бактерії, допомагає йому успішно боротись з ними.

Для збивання температури у малюків в доречних для цього ситуаціях може використовуватись Нурофен або інші засоби з парацетамолом. При покупці препарату слід вивчати вікові обмеження щодо його приймання. Також варто дотримуватись деяких порад, щоб усунути температуру правильно.

Коли слід збивати температуру

До допомоги ліків слід вдатися у наступних випадках:

  1. Температура тіла підвищилась до 38 градусів і більше.
  2. Гарячка в малюка супроводжується судомами та іншими небезпечними реакціями.
  3. Дитина молодше трьох місяців або має нервові порушення (тоді температуру слід збити до нормальних значень у будь-якій ситуації).

Температура тіла 37-37,5 градусів є нормальною для дитини та дозволяє боротись з хворобою. Збиваючи її, батьки лише зменшать захисні спроможності імунної системи та ускладнять одужування.

Як проходить збивання температури

Зниження температури можна проводити як фармацевтичними, так і фізіологічними засобами. Найкращим рішенням буде дати дитині жарознижувальний препарат на основі парацетамолу. Хоча при так званій рожевій лихоманці можна застосовувати додаткові процедури:

  1. Зменшити кількість шарів одягу на дитині або повністю роздягнути її.
  2. Обмити малюка водою кімнатної температури.
  3. Поставити компрес або розтерти тіло водно-оцтовим розчином.

Категорично забороняється використовувати компреси й водні розтирання, якщо температура води нижча загальної температури тіла малюка. Занадто холодні компреси не дадуть бажаного результату, а температурні показники лише поповзуть догори. Приймання жарознижувальних препаратів передбачає дотримання визначеного дозування відповідно до ваги та віку дитини. Для малюків віком до трьох років приймання жарознижувальних здійснюється не в формі таблеток, а клізми. Цей метод застосовується при температурі тіла вище 38,5 градусів. Батькам важливо зберігати спокій та не вдаватись до неконтрольованого вживання ліків. Також необхідно підтримувати водний баланс та збільшити споживання дитиною рідини. Якщо постійно збивати температуру, організм малюка не зможе навчитись справлятись з вірусами та бактеріями, які оточують його усюди. Температура 37-37,5 градусів є одним зі способів такого навчання та успішної боротьби, якій іноді варто просто не заважати.

Читайте також

Догляд за речами дитини від перших днів життя: що потрібно знати і на що звертати увагу

Догляд за речами дитини від перших днів життя: що потрібно знати і на що звертати увагу

Як не помилитися у виборі табору для дитини?

Як не помилитися у виборі табору для дитини?

Haier
Попередній матеріал

Гармонія у всьому — від стилю до унікальних технологій у холодильниках Haier

Новини партнерів