Догляд за речами дитини від перших днів життя: що потрібно знати і на що звертати увагу

вухастик
Поради для матусь від дитячої лікарки Марії Авдєєвої та улюбленого домашнього помічника "Вухастика".

У малюка завжди чималий гардероб, який доводиться дуже часто прати. Як потрібно доглядати за речами малюка, щоб уникнути подразнень ніжної дитячої шкіри, які засоби краще обрати – порошок чи гель, на що у складі виробу звертати увагу, у чому особливості продукції без віддушок? На ці та інші запитання ви отримаєте відповіді від наших експертів. 

Поява малюка повністю змінює життя сім’ї і її побут, крихітне немовля потребує уваги та особливого ставлення до всіх аспектів його життєдіяльності –безпека, одяг, температура, їжа, чистота повітря, косметика для догляду за ніжною дитячою шкірою і багато іншого.

У цьому матеріалі ми розкажемо про безпечний догляд за дитячим одягом, види пральних засобів, їхні особливості та дізнаємося поради від дитячої лікарки-дерматовенерологині клініки Ісіда Марії Георгіївни Авдєєвої.

Марія Георгіївна Авдєєва
Дитяча лікарка-дерматовенерологиня клініки "Ісіда"
Марія Георгіївна Авдєєва
Поради експерта

  • Коментар експерта

Шкіра новонароджених і діток раннього віку має низку анатомічних особливостей, які відрізняють її від шкіри дорослої людини. Дитяча шкіра тільки знайомиться із навколишнім світом і різноманітними подразниками, вона ще не пристосована до захисту від них. Тому важливо надавати увагу не лише засобам для догляду за шкірою немовляти, а й пральним засобам, які ми використовуємо для прання дитячих речей, білизни та іншого. Пральні засоби, які використовуються для прання речей дорослих можуть викликати подразнення і контактно-алергічні реакції у дітей, адже у їхньому складі є високі концентрації агресивних хімічних сполук (ПАР, фосфати, відбілювачі, ароматизатори). Тож варто обирати саме дитячі порошки та гелі, звертаючи увагу на склад: у ньому не повинно бути фосфатів, відбілювачів, яскраво-вираженого запаху. Я раджу прати дитячі речі з додатковим полосканням, щоб залишки прального засобу точно не залишились на дитячих речах.

Коли ви вперше використовуєте або змінюєте пральні засоби, обов'язково звертайте увагу на реакцію шкіри дитини. Якщо з'являються подразнення або почервоніння, припиніть використання, замініть пральний засіб і в разі потреби зверніться до лікаря. 

  • Коментар "Вухастика"

У всієї лінійки "Вухастик" спеціально підібрані неалергенні віддушки, які використовуються у дуже малих дозах. Існує також окрема серія повністю без віддушок та барвників, розроблена для найбільш чутливої шкіри немовлят та всіх, хто схильний до алергій.

Особливості прання й сушіння – поради від "Вухастика"

Для гігієнічності дитячі речі краще прати окремо від дуже забруднених дорослих речей. В інших випадках ви можете спокійно прати дитячі і дорослі речі разом, адже "Вухастик" чудово підходить для прання речей усієї сім’ї і він легко впорається з будь-якими забрудненнями. Тож можна економити, обираючи лише один пральний засіб для усієї родини.

Для прання дитячого одягу краще обирати високі температури – вони максимально знищують можливі мікроби. Щодо повного виполіскування, то зверніть увагу на те, що пральний порошок "Вухастик" також дозволить вам зекономити на багаторазовому полосканні, усе завдяки спеціальній технології виробництва сипучих засобів.

Справа у тому, що виготовлення пральних порошків "Вухастик" відбувається баштовим методом – це унікальна технологія, яка не має аналогів в Україні. Завдяки цьому методу перемішування сипучих речовин пральні порошки отримують особливі характеристики – гарну сипучість, пухку структуру та однорідний склад у кожній гранулі порошку, що гарантує 100% виполіскування з волокон тканини, швидке розчинення у воді (до 50% швидше, ніж в інших порошків) і відсутність синтетичного пилу, що значно знижує ризик алергії та астми.

Як і де виробляється дитячий пральний порошок "Вухастик"

Продукція "Вухастика" виготовляється на Вінницькому заводі побутової хімії – одному з провідних виробників мийних засобів в Україні.

Якість є дуже важливою для нас, саме тому виробництво має власну лабораторію, де перевіряють продукцію з кожної партії на відповідність всіх показників. Сучасна лабораторія забезпечує контроль і перевірку продукції на всіх етапах розробки та виготовлення. Під час виготовлення продукції використовується сировина від світових постачальників, висока якість якої підтверджена європейськими сертифікатами відповідності. Крім того, всі рецептури перевірені у Науковому центрі превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки ім. академіка Л.І. Медведя МОЗ України.

Засоби без віддушок та барвників: у чому їхня особливість і кому рекомендовані 

  • Коментар експерта

"Засоби для прання, що не містять барвників і віддушок, підійдуть дітям і дорослим, які мають реактивну, схильну до алергічних реакцій шкіру, також при низці дерматологічних захворювань, як-от атопічний дерматит, себорейний дитячий дерматит, екзема, псоріаз", – зазначає Марія Авдєєва.

  • Коментар "Вухастика"

Засоби без барвників зазвичай випускають в органічних серіях, це переважно нішеві дорогі засоби. Тож технологи розробили для "Вухастика" окрему серію засобів, яка доступна для широкого кола споживачів. Ми піклуємося про українських споживачів, тому вирішили зовсім прибрати компоненти, які можуть викликати алергію. Ці засоби вже доступні всім, хто має схильність до алергій, і за помірну ціну.

Ці загальні правила і рекомендації допоможуть підготуватися до появи дитини в сім'ї. Пам'ятайте, від якості речей, ритуалів їхнього прання, сушіння, прасування та зберігання залежить здоров'я малюка. Докладіть трохи зусиль, аби зменшити ризик появи в нього алергічних реакцій, свербежу та інших неприємних наслідків. Бажаємо приємного й легкого батьківства!

Головний дитячий бренд "Вухастик": якість, безпечність і любов до дітей.

харчування
Попередній матеріал

Стресові калорії: що їсти під час криз

Світлана Леонтьєва
Наступний матеріал

Війна закінчиться, а любов – ні. 7 лайфхаків гармонійних стосунків у парі від відомої телеведучої

Новини партнерів