Неймовірно смачно! Борщ від Лесі Нікітюк: покроковий рецепт

Леся Нікітюк
Улюблена ведуча глядачів Нового каналу розповіла, як готує традиційну українську страву.

У кожної господині свій борщ. Завдяки різноманіттю рецептур ця традиційна українська страва, яку визнали спадщиною ЮНЕСКО, в усіх українок має особливий колір та смак. Секрети приготування передаються з покоління в покоління. Своїм рецептом борщу в YouTube-проекті «Такі страви» поділилася ведуча проектів Нового каналу Леся Нікітюк.

Читайте також

Смачніше, ніж у ресторані! Курка в кисло-солодкому соусі за рецептом Ектора Хіменеса-Браво

Смачніше, ніж у ресторані! Курка в кисло-солодкому соусі за рецептом Ектора Хіменеса-Браво

Борщ як спадщина ЮНЕСКО: секретний інгредієнт за рецептом Олени Фроляк

Борщ як спадщина ЮНЕСКО: секретний інгредієнт за рецептом Олени Фроляк

Інгредієнти

  • Вода – 1,5 л
  • Свинячі ребра – 0,5 кг
  • Картопля – 0,5 кг
  • Морква – 250 г
  • Буряк – 250 г
  • Капуста – 200 г
  • Томатна паста – 25 г
  • Цибуля – 80 г
  • Цукор – чайна ложка
  • Борошно – чайна ложка
  • Оцет – 0,5 чайної ложки
  • Сало – 40 г
  • Часник – три-чотири зубчики
  • Чорнослив – 50 г
  • Сіль, перець.

Приготування

  1. Закип’ятити воду з лавровим листом та перцем горошком.
  2. Обсмажити ребра на пательні близько 10 хвилин. Додати їх у киплячу воду. Продовжити варити ще протягом 20 хвилин.
  3. Картоплю нарізати кубиками й додати у каструлю.
  4. Приготувати засмажку. Натерти буряк, моркву та цибулю. Протушкувати овочі на пательні, змащеній соняшниковою олією. Додати томатну пасту, борошно, цукор та оцет. Протушкувати ще 10 хвилин. Готову засмажку додати в каструлю.
  5. Дрібно нарізати сало та підсмажити його на пательні. Додати туди ж часник і цибулю. Як буде готово, все перетовкти в ступі й додати в каструлю разом із капустою та чорносливом. Накрити каструлю кришкою, вимкнути вогонь.
  6. Завершити приготування додаванням дрібно нарізаної свіжої зелені кропу та петрушки.

рецепт борщу

рецепт борщу

Смачного! Мирних і теплих вам свят, українці!

Педан
Попередній матеріал

Думка Олександра Педана про найоплачуваніші професії післявоєнного майбутнього

чай
Наступний матеріал

Фірмовий чай від кулінарної зірки: «Так зігріває, що всі хвороби виходять»

Новини партнерів