4 речі, які потрібно зробити перед першим сексом з новим партнером: чек-лист від сексологині

чек-лист від сексологині
Учасниця реаліті «Пара на мільйон» на Новому каналі Катя Гурська нагадала про наслідки незахищеного сексу.

Втратили голову від кохання та не можете дочекатися першої інтимної близькості? Не кваптеся! Адже ваше здоров’я важливіше за необачний порив пристрасті. Що необхідно робити жінкам перед першим сексом з новим партнером, розповіла сексологиня та учасниця реаліті «Пара на мільйон» Катя Гурська.

Читайте також

Тарас Цимбалюк розповів про пошук нової дівчини після розлучення з дружиною

Тарас Цимбалюк розповів про пошук нової дівчини після розлучення з дружиною

Селена Гомес зізналася, що не зможе стати мамою, і пояснила причину

Селена Гомес зізналася, що не зможе стати мамою, і пояснила причину

пара у білизні

«Уявіть, що шлях від першого побачення до першого сексу — це контрольно-пропускний пункт на митниці. Щоб перейти кордон і потрапити на територію іншої країни, треба пройти кілька обов’язкових процедур, — порекомендувала сексологин. — Пам’ятаємо, що на митниці пропускають не всіх, а лише благонадійних громадян».

  1. Підготовчий етап до «проходження митного контролю». Подумайте про наслідки незахищеного сексу — це інфекції, що передаються статевим шляхом, незапланована вагітність. Запам’ятайте: хороша/успішна/добра людина — не діагноз. Не факт, що у випадку вагітності такий партнер візьме на себе відповідальність за дитину та візьме участь у процесі виховання. Відповідальність за наслідки завжди насамперед на дівчині. Тому заздалегідь подумайте, як уберегти себе.
  2. Поговоріть про довідку — попросіть партнера здати аналізи і зробіть це самі. Потрібно здати аналізи на: хламідіоз, гонорею, сифіліс, трихомоніаз, генітальний герпес, папіломавірусну інфекцію, інфекцію, викликану mycoplasma genitalium, гепатит В і С, ВІЛ-інфекцію. «Якщо пристрасть накрила з головою і не можете дочекатися результатів аналізів, використовуйте презервативи й латексні серветки, — порадила сексологиня. — Якщо соромно або страшно говорити про довідку від лікаря або про використання презервативів, згадуйте про наслідки і про те, що проблеми доведеться вирішувати самостійно».
  3. Стежте за реакцією потенційного партнера. Якщо він цілковито підтримує та розділяє вашу позицію — це адекватна реакція. Ваша внутрішня митниця може пропустити цього чоловіка далі. Якщо ж у відповідь на прохання здати аналізи вас принижують та ображають, викиньте таку людину зі свого життя.
  4. Обговоріть з потенційним партнером засоби контрацепції. Якщо ви займаєтеся сексом не з метою завагітніти, звісно. Є різні засоби: презервативи, КОК, спіралі, гормональні імпланти та капсули, гормональні уколи, вагінальне кільце, сперміциди, вазектомія.

сексологиня та учасниця реаліті «Пара на мільйон» Катя Гурська

Фото: Depositphotos, пресслужба

вівсянка
Попередній матеріал

Зірковий рецепт вівсянки: Олена Фроляк розкрила секрет смачного дієтичного сніданку

Надія Матвєєва
Наступний матеріал

9-хвилинне тренування від Надії Матвєєвої, щоб почуватися краще

Новини партнерів