«Гамбіт Королеви»: як пройшов перший показ стрічки з Алісією Вікандер та Джудом Лоу у Києві

кінопрем’єра
12 червня у столичному кінотеатрі Сінема Сіті ТРЦ Ocean Plaza відбувся допрем’єрний показ історичного трилера “Гамбіт Королеви”.

Головні ролі у фільму з конкурсної програми Каннського кінофестивалю виконали лауреатка премії “Оскар” Алісія Вікандер (“Лара Крофт”, “Дівчина з Данії”, “Ex Machina”) та номінант на премію “Оскар” Джуд Лоу (“Шерлок Холмс”, “Молодий папа”, “Фантастичні звірі”). Стрічка знаного режисера-візіонера Каріма Айноуза знята за бестселером письменниці Елізабет Фрімантл та розповідає про напружений останній рік шлюбу короля-тирана Генріха VIII (Джуд Лоу) та його шостої дружини - королеви Кетрін Парр (Алісія Вікандер). Єдиної, яка пережила короля та не втратила свого статусу.

Першими стрічку побачили зіркова танцівниця та хореограф-педагог Ілона Гвоздьова, модель Олімпія Вайтмусташ, амбасадор ювелірного бренду Zarina Заріна Нетовкіна, стиліст Марина Березовська, дизайнери Євген Єрьомін, Ольга Федорущенко, Тетяна Абрамова, Оксана Набока та Анна Шаш, телеведучі Костянтин Грубич та Слава Соломка, співачка Софія Єгорова, акторка Влада Дедкова, піарниця Юліана Ходаковська, інфлюенсери Яна Вінн, Аліса Дікалова, Оксана Андрієць, Максим Кірєєв, Марта Скальська, психолог Анна Запорожська, редакторка Лала Цукерман, представники преси та інші гості. Фільм представила головна редакторка Marie Claire Ukraine Ірина Татаренко: “Я люблю історичне костюмоване кіно. Мене захоплює вміння режисера та команди занурити глядача в епоху, про яку йдеться на екрані. Через кольорові рішення певні сцени фільму скидалася на сюжети на гобеленах, які були популярні за часів правління Генріха VIII. Та понад усе я ціную сміливість та зухвалість у творчості. Таким для мене свого часу став фільм «Одного разу в Голлівуді» Тарантіно, і фільм «Гамбіт королеви» Каріма Айноуза – з цієї когорти. Не можу не відзначити талант та сміливість Джуда Лоу. Згодьтесь, це ризик для актора зважитися на роль потворного смердючого аб’юзера, коли тебе всі люблять та знають як серцеїда, причому як на екрані, так і в реальному житті!”

Читайте також

Топ-4 комедії на думку Тараса Цимбалюка: фільми для тих, хто любить чорний гумор

Топ-4 комедії на думку Тараса Цимбалюка: фільми для тих, хто любить чорний гумор

ТОП-5 улюблених фільмів і серіалів Володимира Дантеса

ТОП-5 улюблених фільмів і серіалів Володимира Дантеса

“Гамбіт Королеви” прославився своєю автентичністю: від костюмів, створених лауреатом премії “Оскар” Майклом О’Коннором за макетами та малюнками рального вбрання пізнього Відродження, до зйомок не в студійному павільйоні, а в справжньому маєтку часів Тюдорів Хеддон-Холл. Фільм пропонує ревізіоністський погляд на роль Кетрін Парр в історії британської Корони. Парр, за думкою істориків та авторів фільму, була не просто “жінкою, з гарним характером, яка могла контролювати пориви старіючого короля”, як частіше її згадують у поп-культурі. А, навпаки,  бунтівницею за натурою, однією з перших жінок, чиї трактати видавалися публічно, філософом, політичним діячем, улюбленою мачухою та наставницею  для майбутньої королеви Єлизавети І, заклавши основи “Золотого віку” британської монархії.

Гості вечора отримали подарунки від українського бренду парфумерії 13PERFUMES, що стало невеличким оммажем до знімального процесу фільму, адже і Джуд Лоу, і Алісія Вікандер активно використовували парфуми та запахи для того, щоб перевтілитися у своїх персонажей.

Історичний трилер “Гамбіт Королеви” з неочікуваним перевтіленнями від  Джуда Лоу та Алісії Вікандер вже у кінотеатрах України.

Гості кінопрем’єри

Фото: Максим Лісовий

Читайте також

7 іспанських серіалів, які захочеться дивитися до кінця

7 іспанських серіалів, які захочеться дивитися до кінця

6 найкращих турецьких серіалів про кохання, від яких перехоплює подих

6 найкращих турецьких серіалів про кохання, від яких перехоплює подих

ресторан «Прага»
Попередній матеріал

І сад зацвів: ресторан «Прага» відсвяткував 68-річчя

Новини партнерів