6 найкращих турецьких серіалів про кохання, від яких перехоплює подих

Серіал "Постукай в мої двері"
Важко знайти людину, яка хоча б раз у житті не переглядала серіали турецького виробництва. Адже їх відрізняє від інших особлива експресивність, складні долі героїв і несподівані любовні перипетії.

Турецькі серіали дають змогу познайомитись ближче з історичними подіями цієї країни, спостерігати за драматичними любовними історіями та проживати усю палітру емоцій разом з їхніми героями. Тож ми підготували для вас добірку найцікавіших серіалів турецького виробництва, які триматимуть вашу увагу до самого кінця.

«Величне століття. Роксолана»

Рік випуску: 2011

Жанр: історична драма

Актори: Халіт Ергенч, Мер’єм Узерлі, Селен Озтюрк, Бурак Озчівіт

Коли ми говоримо про найкращі серіали, то неможливо не згадати «Роксолану». Цей серіал вже став класикою турецького кіновиробництва, завоювавши прихильність мільйонів глядачів по всьому світу. Кінороботу зняли на реальних подіях, в основі якої - період царювання Сулеймана I, правителя Османської імперії. Події припали на XVI століття.

Глядачі спостерігають за історією українки, Анастасії Лісовської, яку татари взяли в полон під час чергового походу. Обставини складаються так, що дівчина потрапляє у Стамбул до палацу султана Сулеймана I. Українка закохується у правителя без тями й вирішує будь-якими методами досягти його прихильності. У хід йдуть всі засоби: інтриги, хитрощі та жіноча мудрість.

Зрештою, Роксолані вдається стати фавориткою серед наложниць султана. Вона змінює імʼя на Хюррем, приймає іслам, виходить заміж за Сулеймана I та народжує від нього дітей. Утім, не все так просто, адже жінку починають ненавидіти в палаці…

«Постукай в мої двері»

Рік випуску: 2020-2021

Жанр: мелодрама

Актори: Ханде Ерчел, Керем Бюрсін, Несліхан Єлдан, Еврім Доган

Цей серіал дуже швидко став популярним завдяки харизматичним акторам, які ніби були створені для своїх ролей. Насамперед глядачі знайомляться з історією студентки Еди Їлдиз, яка працює флористом. Дівчина мріє стати ландшафтним дизайнером, тому вступає на навчання в престижний італійський університет.

Утім, під час навчання Еда дізнається, що грант, який покриває її навчання, скоротили. Щоб з’ясувати причину такого рішення, дівчина йде на зустріч з власником компанії, яка фінансувала її навчання. Його звати Серкан Болат, і він є відомим турецьким архітектором. Зустріч між Едою і Серканом змінює все, адже з першого погляду між ними зароджується хімія.

«Корольок – пташка співоча»

Рік випуску: 2013

Жанр: мелодрама

Актори: Фахріє Евджен, Бурак Озчівіт, Бенгю Ергін, Нуркан Сірін

В основі драми - однойменний роман Решата Нурі Гюнтекіна, події якого відбуваються під час Першої світової війни. Дівчина Фаріде ще змалечку проявляє активність, життєрадісність та схильність до пригод. За таку вдачу її називають інші - Корольок, як пташку.

Однак, попри весь оптимізм, життя Фаріде мало схоже на казку. У дитинстві в неї помирає мама від туберкульозу, тож батько перевозить її у пансіон, що у Франції. Згодом стає відомо, що тато Фаріде помер. І на виховання дівчину бере тітка Бесіме, що має двох синів - Кямрана і Неджміе. Фаріде відчуває, що закохується в Кямрана, але схоже, він не збирається відповідати їй взаємністю. Глядачів чекають справжні любовні перипетії, від яких неможливо відірватися.

«Вітер кохання»

Рік випуску: 2019

Жанр: мелодрама

Актори: Акін Акінозу, Ебру Шахін, Гюльчин Сантирджиоглу, Сера Кутлубей

Мелодрама переносить глядачів у вир справжніх почуттів, де бажання помсти змінюється сильною закоханістю. За сюжетом - хлопець Міран ще у ранньому дитинстві став сиротою. Його вихованням займалась бабуся Азізе. Жінка підозрює у вбивстві рідних Хазара Шадоглу. Тож вона всіма силами намагається вплинути на Мірана, щоб той відімстив за смерть батьків.

Хлопець планує діяти через доньку Хазара - Реян, підкоривши її серце. Під час зустрічі Міран сам несподівано закохується в дівчину та між ними зароджуються справжні почуття. Однак на заваді їхнім стосункам стануть рідні, які спробують розірвати цей союз.

«Почуй мене»

Рік випуску: 2022

Жанр: драма, мелодрама

Актори: Рабіа Сойтюрк, Джанер Топчу, Сумеє Айдоган, Берк Хакман

У серіалі ми спостерігаємо за подіями в елітній турецькій школі «Догра», в якій навчаються здебільшого діти багатих батьків. Водночас школярам із простих сімей доводиться несолодко, адже «золота молодь» часто намагається домінувати над ними. Тут є місце і булінгу, і жорстокому поводженню, і навіть вбивствам.

Одного разу на навчання в школу вступає Екім. Подруга дівчини, Лейла постраждала від наїзду авто та опинилася на інвалідному кріслі. Тож Екім переконана, що винуватець навчається у цьому закладі й має намір його знайти.

Утім, на шляху до своєї цілі дівчині доведеться пройти чимало випробувань. Кожна серія закінчується певною загадкою, тому постійно кортить дізнатися, що ж буде далі.

«Заборонене кохання»

Рік випуску: 2008-2010

Жанр: драма

Актори: Берен Саат, Ківанч Татлітуг, Небахат Чехре, Сельчук Йонтем

Основою сюжету «Забороненого кохання» є життя Аднана Зіягіля, який пережив страшне горе - смерть дружини. Єдиною радістю для чоловіка залишаються діти - Ніхаль і Бюлент. Аднан веде усамітнений спосіб життя у розкішному будинку в Стамбулі. Допомагає йому у господарстві покоївка і племінник. Та все раптово змінюється, коли чоловік зустрічає дівчину Біхтер. Він відчуває сильний потяг до молодої красуні, і це взаємно. Між ними спалахують нестримні почуття.

Ложку дьогтю вносить мати Біхтер - Фірдевс, яка лише нещодавно втратила чоловіка. Дівчина вважає винною свою маму у смерті батька. Натомість Фірдевс вважає себе кращою кандидатурою для Аднана, ніж її донька. І починає конкурувати зі своєю рідною людиною за прихильність цього чоловіка. Любовний трикутник може закінчитися досить несподівано.

Читайте також

7 іспанських серіалів, які захочеться дивитися до кінця

7 іспанських серіалів, які захочеться дивитися до кінця

Про війну, історію та любов: 6 потужних українських серіалів

Про війну, історію та любов: 6 потужних українських серіалів

Фото: IMDb

Відео: Youtube

дзюдоїстка Анастасія Чижевська
Попередній матеріал

У Франції презентували фільм про 5 атлетів світу, серед яких є українка

Конотопська відьма
Наступний матеріал

18+: вийшов трейлер фільму «Конотопська відьма»

Новини партнерів