Тарас Тополя та Фагот презентували проєкт «Книга-мандрівка. Міста»

Тарас Тополя
Українські зірки підтримали абетку незламних.

16 квітня у Києві представили проєкт про незламні українські міста – «Книга-мандрівка. Міста». Серію книг презентували авторка проєкту Ірина Тараненко разом з Тарасом Тополею та Олегом Михайлютою (Фагот).

Проєкт реалізується у двох форматах: книжки та мультфільми, що опубліковані на YouTube-каналі спільноти «Книга-мандрівка. Україна» та присвячені незламним містам: Харкову, Сумам, Миколаєву, Запоріжжю, Києву та Чернігову, який сьогодні вчергове постраждав від ворожих атак.

Разом з авторами проєкту серії «Книга-мандрівка. Міста» кожне з міст презентували учасники проєкту Olympic Dreams. Юні олімпійці вже стали свого роду амбасадорами «Книги-мандрівки» у світі, і разом зі спортивними здобутками несуть український культурний код, в тому числі й літературну його складову.

Захід відбувся у столичному кінотеатрі «Оскар», де автори проєкту продемонстрували перші шість книг та анімаційних фільмів про незламні міста. Весь наступний тиждень з 17 по 23 квітня за ініціативи Київстар ТБ триватимуть благодійні покази мультфільмів, до яких може долучитися будь-хто охочий.

Проєкт «Книга-мандрівка. Міста» спрямований на те, щоб розповідати про українську культуру й історію та зберігати українську ідентичність.

«Багато років ми перебували в полоні кремлівських наративів, і зараз у наших дітей нарешті є можливість вивчати свою, власну історію, наші традиції, читати книжки нашою власною українською мовою», — зазначила авторка проєкту, співзасновниця анімаційного видавництва Books&Cartoons Ірина Тараненко.

Книги про міста написали відомі українські автори, серед яких Сергій Жадан, Ірена Карпа та брати Капранови, а відомі діячі — озвучили мультфільми. Так, Тарас Тополя став голосом свого рідного міста Києва, а Фагот — Харкова.

Також захід відвідали т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, представники Мінмолоді та спорту, Міносвіти, КМДА, культурні діячі, лідери думок та освітяни. 

Прем’єри мультфільмів та офлайн-презентації книжок про Харків, Чернігів, Миколаїв та Запоріжжя відбулись в цих містах ще в березні та протягом квітня 2024 року.

«Книга-мандрівка. Міста» створено за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI). Партнери проєкту: «Укрзалізниця», «1+1 media», «Київстар ТБ», Novikova Agency, ТРЦ Gulliver, кіномережа «Оскар», ТМ «Моршинська», онлайн-журнал VIVA! та «Кампарі Юкрейн».

Фото: Кирило Авраменко

Без Обмежень
Попередній матеріал

Кругла сума: Сергій Танчинець і «Без Обмежень» здивували обсягом коштів, які зібрали у Києві

Тарас Тополя
Наступний матеріал

Тарас Тополя та Фагот презентували проєкт «Книга-мандрівка. Міста»

Новини партнерів