«Київський півмарафон незламності» зібрав понад 400 тис. грн для Медичного батальйону «Госпітальєри»

Київський півмарафон незламності
30 квітня у Києві відбувся благодійний забіг «День 431: Київський півмарафон незламності» від Run Ukraine.

Офлайн-забіг проходив на ВДНГ у Києві та онлайн по всьому світу, щоб зібрати кошти для Медичного добровольчого батальйону “Госпітальєри”, що бере участь в російсько-українській війні з 2014 року. Під час забігу вдалося зібрати понад 400 тисяч гривень на покупку вузлових турнікетів.

Київський півмарафон — бігова подія, що понад десятиліття об’єднувала професійних атлетів та любителів з усієї країни. Цьогоріч півмарафон зібрав 2139 бігунів: 1800 учасників у офлайн-форматі та більше 300 бігунів, які брали участь в форматі онлайн. Генеральним партнером заходу стала компанія Favbet.

Київський півмарафон

”Київський півмарафон — знакова спортивна подія для столиці. Звісно, цим ковтком спортивного свята ми завдячуємо, в першу чергу, нашим військовим та всім, хто сьогодні боронить Україну та наближає нашу перемогу. 

Сьогодні разом з департаментом молоді та спорту КМДА, партнерами, які підтримали захід та учасниками, ми вкотре показали світу Незламність українського духу. Та зібрали кошти на покупку дорогих вузлових турнікетів для медичного батальйону "Госпітальєри”, — розказує Вікторія Веремієнко з команди Run Ukraine.

”Цієї миті наші бойові медики працюють на фронті Заради кожного життя. Це гасло нашого батальйону з 2014 року. Зараз ж Заради кожного життя біжите ви. Це неймовірно, що своїм маленьким хобі ви можете зробити великий внесок у наш батальйон, у справу медиків на фронті, у нашу спільну перемогу”, — прокоментувала  під час заходу Ольга Федорова  (позивний Мурка), прессекретар Медичного Добровольчого Батальйону УДА Госпітальєри.

Переможцями заходу на основній дистанції в абсолюті стали Роман Романенко (1:07:45) та Ольга Гавлицька (1:30:09).

”Я вдячний Run Ukraine за проведення змагань в цей складний час. Організація як завжди на високому рівні, сьогодні тут зібралось багато учасників, це вкотре доводить, що подібні події потрібні.

У нас на дистанції 21 км була дуже запекла боротьба, але на останніх метрах мені вдалось вирватися вперед. Звісно, я радий”, — прокоментував перемогу Роман Романенко.

Переможці дистанції 21 км в абсолюті:

  • Чоловіки:

1. Роман Романенко — 1:07:45

2. Ігор Порозов — 1:07:50

3. Дмитро Сірук — 1:07:50

  • Жінки:

1. Ольга Гавлицька — 1:30:09

2. Людмила Пушкіна — 1:31:41

3. Роксана Бондаренко — 1:34:50

Окрім основної дистанції, 21.0975 км, учасники долали також 10 км та 5 км. Також відбулись дитячі старти.

Завдяки підтримці генерального партнера Favbet, який вже неодноразово сприяє проведенню спортивних заходів Run Ukraine, призовий фонд змагань склав 62 тисячі гривень. Серед бігунів, які пробігли півмарафон, було визначено по 3 призера в абсолюті серед жінок та чоловіків. Також грошові призи отримали переможці на дистанціях 10 км та 5 км.

Всі учасники заходу, які подолали свою дистанцію, отримали пам'ятну медаль фінішера.

Організатор — Run Ukraine

Генеральний партнер — Favbet

Спортивний партнер — Under Armour

Довідка:

Favbet — міжнародна компанія онлайн та офлайн-розваг, заснована у 1999 році. Компанія працює за міжнародними та регіональними ліцензіями в Україні, Хорватії, Румунії та на Мальті, та пропонує спортивний беттінг та інше. У 2020-му створили благодійний фонд Favbet Foundation, що відкрито підтримує освітні, спортивні ініціативи, та активно допомагає ЗСУ та постраждалим від війни.

Run Ukraine — організатор наймасштабніших бігових заходів України. З 2010 року компанія провела понад 30 міжнародних змагань для любителів бігу та спортивних ентузіастів. Місія Run Ukraine — організовувати спортивно-масові події найвищого рівня, надихати та мотивувати людей займатися бігом.

Читайте також

Важкохвора Сельма Блер з тростиною знялася у фотосесії для Vogue

Важкохвора Сельма Блер з тростиною знялася у фотосесії для Vogue

Олена Шоптенко розповіла про життя за кордоном і підрослого сина: інтерв'ю Viva.ua

Олена Шоптенко розповіла про життя за кордоном і підрослого сина: інтерв'ю Viva.ua

Світлана Лобода
Попередній матеріал

Світлана Лобода вирушила в світовий тур, де збирає гроші для українців

Молодий театр
Наступний матеріал

Українці в Британії: Молодий театр підкорив Шекспірівський фестиваль

Новини партнерів