У Києві відбулась прем’єра фільму «Бачення метелика» про українську войовницю

Бачення метелика
Першими фільм подивилися Ігор Кондратюк, Влад Дарвін, Анастасія Пустовіт, Костя Клепка, В’ячеслав Соломка, Монро, Софія Єгорова та інші.

Прем’єрний показ відвідали телеведучі Ігор Кондратюк, В’ячеслав Соломка, Олеся Турчин, блогери Костя Клепка і Монро, письменник і ветеран Олександр Терен, співаки Софія Єгорова та Влад Дарвін, кураторка Катя Тейлор, акторка Анастасія Пустовіт, продюсерки Юлія Сінькевич і Валерія Сочивець та інші.

Стрічку представила творча команда: режисер Максим Наконечний, продюсерки Ліза Сміт і Дар’я Бассель, виконавиці ролей Ріта Бурковська й Наталка Ворожбит, співавторка сценарію Ірина Цілик, операторка Христина Лизогуб, художниця з костюмів Софія Дорошенко та інші. Також подію відвідали представниці Жіночого ветеранського руху Veteranka, членкині якого брали участь у зйомках.

Стрічка «Бачення метелика» розповідає про аеророзвідницю з позивним «Метелик», яка повертається з полону. Її чекають рідні, друзі, побратими та коханий. Але нове життя приносить і нові виклики.

Це дебютна повнометражна робота режисера Максима Наконечного. Сценарій фільму він написав спільно з письменницею та режисеркою Іриною Цілик («Земля блакитна, ніби апельсин», «Я і Фелікс»). У головній ролі знялась акторка Ріта Бурковська, відома зі стрічки «Парфенон» Мантаса Кведаравічюса. Одну з ключових героїнь картини виконала знана драматургиня Наталка Ворожбит (сценаристка «Кіборгів», сценаристка й режисерка «Поганих доріг»).

Читайте також

Христина Остапчук сказала, хто винен у їх розлученні з чоловіком, і відреагувала на його дівчину

Христина Остапчук сказала, хто винен у їх розлученні з чоловіком, і відреагувала на його дівчину

Топ-5 фільмів для романтичних побачень

Топ-5 фільмів для романтичних побачень

Світова прем'єра «Бачення метелика» відбулася на Каннському фестивалі в програмі «Особливий погляд» — другій за важливістю секції. На Одеському міжнародному кінофестивалі, який у 2022 році відбувся у межах Варшавського міжнародного кінофестивалю, картина здобула нагороду як «Найкращий український повнометражний фільм». Українська прем’єра стрічки пройшла на шостому Київському тижні критики.

Ігор Кондратюк

Костя Клепка, блогер, автор комедійного проєкту «Чоткий Паца»

Монро

Влад Дарвін

Софія Єгорова

Сергій Костецький

Анастасія Пустовіт

В’ячеслав Соломка

Фото: Настя Телікова

івент
Попередній матеріал

Женя Кот з дружиною, Tayanna, Ольга Сумська на ювілейному заході Ілони Гвоздьової

Рекордний тунець: Ектор, Середюк та Андраде провели у Києві незвичайний аукціон
Наступний матеріал

Рекордний тунець: Ектор Хіменес-Браво, Середюк та Андраде провели у Києві незвичайний аукціон

Новини партнерів