Аліна Паш отримала премію Євросоюзу Music Moves Europe Awards 2022

Аліна Паш
Українська співачка Аліна Паш, учасниця Нацвідбору на Євробачення-2022, здобула перемогу у міжнародній премії для молодих артистів, які презентують сьогоднішнє і майбутнє звучання Європи.

«Дякую за те, що моя культура, яку я несу, може бути помічена десь ще у Європі, у світі. Це так особливо для мене. Тому що я відчуваю це місією своєї душі», – сказала Аліна Паш у момент нагородження, стримуючи сльози.

Церемонія нагородження відбулася ввечері 20 січня під час однієї з ключових подій музичної індустрії – фестивалю-шоукейсу ESNS (Eurosonic Noorderslag) у Гронінгені, Нідерланди.

Поруч з Аліною переможцями Music Moves Europe Awards 2022 стали Denise Chaila (Ірландія), Дeva (Угорщина), Meskerem Mees (Бельгія), Mezerk (Франція) і Blanks (Нідерланди). Престижну нагороду від журі Grand Jury Prize було присуджено Meskerem Mees, а нагороду Public Choice за результатами голосування публіки отримала одна з номінанток цього року – Ladaniva (Вірменія). 

Аліна Паш

Аліну Паш та інших переможців Music Moves Europe Awards було обрано експертним журі, до складу якого увійшли Gemma Bradley (BBC Radio 1), Cindy Castillo (Mad Cool Festival), Kevin Cole (KEXP), Bryan Johnson (Spotify) і почесний член журі – українська реперка alyona alyona, переможниця минулого року у номінації Public Choice 2021.

Читайте також

alyona alyona, Юлія Саніна, Артем Пивоваров та ONUKA презентували кліп на спільну пісню

alyona alyona, Юлія Саніна, Артем Пивоваров та ONUKA презентували кліп на спільну пісню

Оголошено фіналістів Нацвідбору на «Євробачення-2022»

Оголошено фіналістів Нацвідбору на «Євробачення-2022»

У різні роки серед переможців премії MME Awards, яка співфінансується Євросоюзом і вручається за популярну сучасну музику, були Rosalía, Meduza, Bishop Briggs, Aya Nakamura, girl in red і Pale Waves.

Цитати журі MME Awards 2022 

Про номінантів: «Це було надзвичайно – відкривати так багато талановитих європейських артистів. Це зробило наше завдання дуже привабливим, але й складним. Усі номінанти здивували нас музичним розмаїттям та артистизмом». 

Про Alina Pash: «Сильний віжуал, сильний продакшн. Справді захоплююча та унікальна артистка. Дійсно, можна відразу сказати, які цінності вона відстоює».

Про Meskeream Mees: «Ми були одностайні у виборі переможця в номінації Grand Jury. Автентичний, містичний і позачасовий прекрасний голос. Meskerem Mees виділяється своїми душевними піснями та бездоганним виконанням. У неї це просто є!»

Про Blanks: «Супер-помітний витончений синт-поп з відлунням 80-х. Не тільки в артистизмі та записі, але і в написанні пісень».

Про Denise Chaila: «Розумна лірика, справжня пристрасть і сила під час виконання. Одна із найцікавіших артистів цього року».

Про Дeva: «Сподобалася атмосферність, яку вона привносить у свої треки, і її справді неземний голос».

Про Mezerg: «Він робить щось божевільне! Гарне шоу, хороша музика, прекрасно в цілому!»

Призовий пакет 

Кожен із п’яти переможців Music Moves Europe Awards отримав по 10 000 євро. Переможниця Grand Jury Award додатково отримала ваучер на екологічну логістику гастролей (зелений тур) на суму 5 000 євро, а переможниця Public Choice Award отримала 5 000 євро. Кожному номінанту також була надана можливість відвідати день бізнес-освіти на ESNS вартістю 1250 євро, який включатиме доповіді, зустрічі з експертами і тренінги для удосконалення навичок інтернаціоналізації своєї кар’єри.

Про премію

Music Moves Europe Awards – це премія Європейського Союзу за популярну сучасну музику. Мета нагороди – відзначити нових європейських артистів та підтримати їх у розвитку їхньої міжнародної кар’єри. Номінантами цього року були Alina Pash (Україна), Anna (Італія), Balkan Taksim (Румунія), Blanks (Нідерланди), Denise Chaila (Ірландія), Дeva (Угорщина), DORA (Іспанія), Francis of Delirium (Люксембург), Friedberg (Австрія), Jada (Данія), Ladaniva (Вірменія), Meskerem Mees (Бельгія), Mezerg (Франція), Nenny (Португалія) і Zoe Wees (Німеччина). 

Премія MME Awards є наступницею премій European Border Breakers Awards (EBBA) і Music Moves Europe Talent Award (MMETA), які підтримуються та вручаються Європейським Союзом з 2004 року. Премія має бездоганний «послужний список», нагородивши таких виконавців, як Stromae, Adele, Mumford & Sons, Dua Lipa, Rosalía, Meduza, Lous and the Yakuza, Inhaler і минулорічну переможницю alyona alyona. З тих пір кожен із цих артистів досяг нового рівня слави та успіху у світовій музичній індустрії.

Аліна Паш

Аліна Паш

Фото: пресслужба

Олена Кравець
Попередній матеріал

Рідкісний випадок: Олена Кравець вийшла у світ з 18-річною донькою Машею

Похорон Гаспара Ульєля
Наступний матеріал

Прощання з Гаспаром Ульєлем у Парижі: Катрін Деньов, Венсан Кассель, Леа Сейду та інші

Новини партнерів