Оголошено фіналістів Нацвідбору на «Євробачення-2022»

Євробачення
Суспільне оголосило фіналістів Нацвідбору на «Євробачення-2022».

Під час пресконференції 24 січня у Радіохабі Академії Суспільного мовлення оголошено список фіналістів Національного відбору на участь у пісенному конкурсі «Євробачення-2022».

Учасники фіналу:

  1.     Alina Pash —Тіні забутих предків
  2.     Cloudless — All be alright
  3.     Kalush Orchestra — Stefania
  4.     Laud — Head Under Water
  5.     Michael Soul — Demons
  6.     Our Atlantic — Моя Любов
  7.     Roxolana — Girlzzzz
  8.     Wellboy — Nozzy Bossy

«Стосовно складу учасників, я вважаю, що ми обрали дуже збалансований склад: як з точки зору музики, так і з потенціалу виконавців до телевізійного шоу. Буде, що подивитися, і буде що послухати. Ми ретельно послухали всі 284 заявки, які нам надіслали. Ми надали змогу конкурсантам з довгого листа взяти участь у прослуховуваннях, бо фізична присутність — значний фактор при відборі. Багато наших уявлень про артистів не збіглися з їхньою поточною формою. Або, навпаки, деякі пісні вже були з сформованою картинкою, а прослуховування дещо змінили наші перші враження. Лонглист було легко сформувати, тим паче, що ми себе не обмежували кількістю учасників. До лонглисту потрапили всі, кого ми вважали гідними для участі у Національному відборі і потенційно ті, хто може представляти Україну та зможуть потрапити до фіналу Євробачення, що є нашою задачею мінімум. Ми виступили під час Нацвідбору і продовжуємо виступати гарантом транспарентності й прозорості. Для нас важливо було донести цінності, місію і відкритість до конкурсу також до наших підрядників. Тому нам важливо було знайти спільну мову і нам вдалося це зробити. В принципі список Оргкомітету не дуже сильно відрізнявся від запронованого нашим підрядником і ми дискутували найбільше тільки по одній позиції», — розповів Ярослав Лодигін, член правління Суспільного, відповідальний за платформу телебачення.

Фінал Національного відбору на «Євробачення-2022» відбудеться у форматі телевізійного концерту 12 лютого о 19:00 в прямому ефірі суспільного телеканалу UA: Преший.

Зазначимо, що до Суспільного надійшло 284 заявки на участь у Нацвідборі. 17 січня було оголошено 27 учасників, які потрапили до лонглиста Національного відбору на участь у пісенному конкурсі «Євробачення-2022».

Господарем цьогорічного «Євробачення-2022» є місто Турин в Італії. У конкурсі візьме участь 41 країна. Великий фінал відбудеться на арені Pala Olimpico 14 травня; півфінали — 10 та 12 травня.

Читайте також

alyona alyona, Юлія Саніна, Артем Пивоваров та ONUKA презентували кліп на спільну пісню

alyona alyona, Юлія Саніна, Артем Пивоваров та ONUKA презентували кліп на спільну пісню

Екс-підопічна Монатика Nino Basilaya: "Характер не дозволяє мені довго сидіти без діла"

Екс-підопічна Монатика Nino Basilaya: "Характер не дозволяє мені довго сидіти без діла"

Фото: Суспільне мовлення

Євробачення
Попередній матеріал

Laura Marti, Wellboy, Laud: хто з зірок потрапив до довгого списку учасників нацвідбору Євробачення

Верка Сердючка
Наступний матеріал

«Батько наш – Бандера»: Вєрка Сердючка в «Дизель Шоу» шокувала неочікуваним репертуаром

Новини партнерів