10 вистав, які варто подивитися в Молодому театрі у лютому

Молодий театр афіша
Молодий театр представив розклад вистав на останній місяць зими.

1. УБИТИ ЧИ ЛЮБИТИ, 8 лютого

Інтригуюча комедія за п'єсою Р. Тома «Вісім жінок».

Різдвяний вечір. Вісім красунь, що очікують на затишне родинне свято. Серед них – один чоловік, який займає особливе місце в житті кожної. Чим же займуться напередодні свята ці восьмеро? Вони точно не сумуватимуть! А вдаватимуть впливових, успішних, розумних, закоханих, спонтанних, веселих, романтичних, ерудованих, досвідчених, мудрих, спокійних жінок, справжніх матерів, професіоналів своєї справи. Гратимуть успіх, спокій, витримку, істерику. Гратимуть одна для одної. До останнього пострілу…

2. ЖАГУЧА ТАЄМНИЦЯ, 8, 10 і 22 лютого

За мотивами новел Стефана Цвайга, в який задіяні наймолодші актори театру. Цей дім схожий на вулик погано завуальованих таємниць, що готові вилетіти зі своїх схованок і боляче вжалити. Чому професор так прискіпується до свого учня? Чи не тому, що його дружина надто лагідна до юнака? Навіщо баронові заводити дружбу з хлопчаком-підлітком? Чи не заради симпатії його вродливої матері? Хто ця бідна дівчина, що шантажує поважну пані і вимагає щоразу більше грошей? Що переможе: кохання, страх чи почуття обов'язку, коли тримаєш у руках папірець з призовом на військову службу? Як багато запитань! І чи знайдуть наші герої на них відповіді?

3. САМЕ ТАМ! САМЕ ТОДІ!, 9 лютого

Він та вона – двоє хороших, трішки дивних, трішки сумних, трішки кумедних людей. Вони випадково зустрілись у ресторані при готелі, провели ніч у ліжку, а на ранок зрозуміли, що їм неймовірно легко разом, що вони можуть усе одне одному розповісти – про своїх чоловіка та жінку, про дітей, про мрії…

Випадкова інтрижка стала коханням, яке дано відчути лише раз у житті. Тому вони стали зустрічатись раз на рік на тому самому місці протягом усього життя. Ця історія починається як анекдот, але не закінчується! Вона продовжується саме там, саме тоді.

4. ТЯЖКІ ВИПРОБУВАННЯ, 9 лютого

«Якщо ви любите потворну жінку, то ваше кохання може тільки зростати все більше, оскільки воно стає все більш і більш потворним». Артур Міллер

Пекло починається з тебе. І закінчитися може лише в тобі. Але існують люди, які скоріше дозволять, аби усіх перевішали, ніж визнають свою провину. Історія Джона Проктора починається зі зради.

З незатишної хати з простиглим коханням дружини Елізабет він вважав за краще втекти до лісу, де часто палає заборонене вогнище, а в горщику бурлять солодкі пристрасті. Та зілля, що здавалося життєдайним, виявилося смертельним. 17-річна дівчина-сирота Абігейль Вільямз свого більше ніколи не втратить, а отримавши, нікому задарма не віддасть.

Те, що почалося як банальний адюльтер, перетворюється на судовий процес зі звинуваченнями у відьомстві та змові з дияволом… який, здається, і сам не проти вплинути на хід справи. Проктор, його дружина та багато місцевих мешканців потрапляють за ґрати. А далі – кожен за себе. Можна зізнатися і отримати свободу або ж сказати правду і померти. Хто з них вибереться з цього пекла?

5. ОСІННІЙ БЛЮЗ, 10 лютого

За кіносценарієм Інгмара Бергмана "Осіння соната".

Одна все життя була зіркою, а інша так прагла її любові... Напруга між двома жінками зростає з кожною розмовою, спільним обідом і навіть новим платтям. Мати й дочка, що не бачилися вічність, намагаються пробачити одна одній старі образи і знайти шлях до примирення. Та стримати почуття, що роками ховаєш десь глибоко в душі, не так уже й легко... Чи є шанс у родини, яка звикла жити без любові і співчуття, відродити втрачене?

6. ПОТРІБНІ БРЕХУНИ!, 11 лютого

Багатому, самотньому та невгамовному мсьє Амількару потрібні висококласні брехуни! Художник-невдаха, дівчинка за викликом, актриса одного з театрів... Усіх їх збирають у дивному заміському будинку. Чому? Та тому що їм пропонують надзвичайну роботу – брехати. І за кожну бурхливу фантазію платить мсьє Амількар. Тож роблять вони все рішуче, з блиском в очах і правдиво! Брехуни знайомляться, закохуються до нестями, і...брешуть, все ж таки... брешуть... Чи ні? Розбирайтеся самі! Адже ви теж запрошені на цю скажену комедію!  В головній ролі – Олексій Вертинський.

7. ШЕПІТ ВБИВЦІ, 11 лютого

За мотивами п’єси «Мишоловка» Агати Крісті.

Як часто ви звертаєте увагу на тих, хто оточує вас? Сім дивакуватих персонажів за загадкових обставин зупинилися в одному пансіоні. Опинившись у пастці через негоду, вони лишилися сам на сам зі своїми скелетами у шафі. До того ж – один з них вбивця. Під підозрою опиняється кожен, адже ніхто не впевнений в чесності іншого. Головне – вчасно зупинити вбивцю… Поки не буде пізно.   

8. КРАСУНЯ І ЧУДОВИСЬКО, 12 лютого

Давним-давно в чудовому замку жив прекрасний молодий принц. Він мав усе, чого тільки міг побажати, але був злий і самозакоханий. Одного разу в замок прийшла стара жебрачка і попросила притулку в обмін на одну червону троянду. Але він не пустив стару, оскільки її вигляд викликав у нього огиду. Стара виявилась могутньою чаклункою і перетворила його на страшне Чудовисько. Чари розсіються, якщо він зустріне справжнє кохання, перш ніж опаде остання пелюстка троянди. Минали роки… І він утратив надію. Але одного вечора до замку потрапив неочікуваний гість… 

9. ЗАМАХ НА САМОТНІСТЬ, 14 лютого

"Женитися – не дощик переждать", –  стверджує народна мудрість. Саме тому чоловіки зазвичай неохоче стають до шлюбу. І саме тому деякі жінки вигадують безліч хитрощів, приманок та пасток, щоб окільцювати своїх обранців. Ця війна триває вічність, і не буде їй кінця. 

Вистава за п'єсою найвідомішого ізраїльського абсурдиста Ханоха Левіна у гротесковому прочитанні Молодого театру через призму гумору, відвертості та парадоксу вдивляється в душу звичайнісінької людини, аби знайти відповідь на питання, що найбільше хвилює людство, – як стати щасливим.

10. УКРАДЕНЕ ЩАСТЯ, 15 лютого

Історична драма за твором Іван Франко, яку поставив худрук Молодого Андрій Білоус. Події перенесено із закарпатського села 1870-х років у Харків 1937-го — в часи радянських репресій та розпалу нищення української інтелігенції, коли сусідські доноси та «чорні воронки» серед ночі були невід'ємною частиною життя. Історія кохання, вибору та духовності трьох людей, що уособлює трагедію цілої нації.

Біль, що межує з найвищим піком насолоди, пристрасть — зі зрадою, світле кохання — з найбільшим гріхом, а прощення — зі смертю. Маленькі люди у великій історії.

Читайте також

Що подарувати на День святого Валентина: вішліст до 14 лютого

Що подарувати на День святого Валентина: вішліст до 14 лютого

Антистресовий лютий: розклад вистав у Національній опері України

Антистресовий лютий: розклад вистав у Національній опері України

опера
Попередній матеріал

Антистресовий лютий: розклад вистав у Національній опері України

Театральна афіша на лютий і березень
Наступний матеріал

Театральна афіша на лютий і березень: Ребрик, жагуча таємниця та авто Вертинського

Новини партнерів