13 маловідомих фактів про Otoy: айтівець, який став репером і виступив на Євробаченні

Otoy
Молодий і зухвалий Otoy здивував масового глядача появою на сцені Євробачення-2023. Але він уже декілька років на вустах у нішевої авдиторії завдяки своїм музичним та соціальним висловлюванням.

Напередодні першого київського концерту Otoy ми познайомилися ближче.

13 фактів про Otoy

Otoy

  1. Справжнє ім’я Otoy – В’ячеслав Дрофа. Український реп-виконавець, музикант, автор пісень. В’ячеславу 24 роки. Народився у Львові, мешкає у Києві.
  2. З 15 років працює в IT-сфері – зараз обіймає посаду UX Director в одній з IT-компаній, яка консультує, проєктує та розробляє продукти для фінансово-технологічних стартапів та міжнародних банків.
  3. Заявив про себе як музикант у 2020 році – музичний маніфест Corruption закликав іти на вибори та вийшов у день тиші.
  4. Крізь свою творчість артист висловлює власну громадянську та соціальну позицію, розповідає про Україну та наші реалії. Його альбом «Околофронт» (2022) був визнаний одним із найкращих музичних альбомів про війну. Один з особливих треків – «Мій брат» – Otoy присвятив двоюрідному брату Дмитру, бійцю полку «Азов», який загинув при прориві на «Азовсталь».
  5. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну артист заснував фонд «Агов», який забезпечував потреби сімей захисників «Азовсталі». Зараз займається фандрейзингом коштів на військові потреби бригади «Азов».
  6. Вільно володіє англійською мовою, за останній час дав інтерв’ю найвпливовішим світовим ЗМІ: Billboard, BBC, Rolling Stone, The Associated Press, The Independent, NBC News. Виступає з благодійними концертами за кордоном.
  7. Виступив у другому півфіналі Євробачення-2023 як запрошений артист від України – зачитав реп на вірші Тараса Шевченка «Садок вишневий коло хати».
  8. Має 15 тату, які роблять його образ впізнаваним. Найважливіше татуювання – надпис «Моє тіло містить душу» – називає своїм життєвим постулатом.
  9. Нещодавно Otoy представив другий альбом воєнного часу «Недовготривалі відносини», який за першу добу очолив  топчарт Apple Music і став єдиним українським альбомом у вкладці «Хіп-Хоп».
  10. Самостійно режисує і монтує всі свої відеокліпи.
  11. Став одним із перших українських артистів, який потрапив до програми Apple Music Up Next, що підтримує та просуває молодих виконавців.
  12. Цієї весни оголосив про початок співпраці з продюсеркою Іриною Горовою та ії лейблом відкритого типу Pomitni (ех.MOЗGI Entertainment).
  13. 30 червня у Stereo Plaza Otoy відіграє перший сольний концерт у Києві.

Читайте також

Віра Кекелія рекомендує: топ-5 улюблених фільмів про кохання

Віра Кекелія рекомендує: топ-5 улюблених фільмів про кохання

Світлана Лобода зі сцени відповіла на заяву Колі Сєрги

Світлана Лобода зі сцени відповіла на заяву Колі Сєрги

Стоянов
Попередній матеріал

Топ-4 українських балети за участю Олександра Стоянова

Валерій Харчишин
Наступний матеріал

Валерій Харчишин — про особисте життя, політику і ставлення до артистів, які втекли за кордон

Новини партнерів