Перші результати проекту Переможці

Соломия Витвицкая вручила украинским протезистам сертификаты на обучение в Канаде
На кошти, зібрані від продажу спеціального благодійного випуску журналу Viva!, присвяченого проекту «Переможці», п'ятьох українських фахівців пройдуть тижневий курс навчання на базі реабілітаційно-протезного центру в місті Гамільтон (Канада).

14 квітня у Львові, куратор проекту «Переможці», волонтер, ведуча новин ТСН на телеканалі 1+1 Соломія Вітвіцька вручила протезистам відповідні сертифікати. Путівки на навчання, з урахуванням витрат на переліт та перебування, отримали: Юрій Яськів (Львів) Олександр Стеценко (Київ); Ганна Макаренко (Дніпропетровськ) Оксана Литвиненко (Харків); Михайло Єзгор (Миколаїв). Забезпечити подорож вдалося з надійною підтримкою міжнародного благодійного фонду Save Lives Together, який є офіційним партнером "Переможців". До речі, всі охочі допомогти у розвитку протезування в Україні можуть зробити це з будь-якої точки світу тут: http://www.savelivestogether.org/projects/project-victorious/

У рамках «Переможців», від продажу журналу VIVA!, ми вручаємо сертифікати спеціалістам, зокрема з тих міст, де вже побував проект. Це Київ, Харків, Дніпропетровськ. Також фахівцю з Миколаєва та львівському протезисту, - прокоментувала подію Соломія Вітвіцька. - Я сподіваюся, що цей досвід буде використаний в Україні, оскільки розвиток сучасного протезування передбачає, що у нас теж будуть спеціалісти.

Вручення сертифікатів відбулося у рамках вже другого етапу проекту підтримки протезування в Україні, організованого Канадсько-Українським Фондом Міжнародної підтримки* на базі Львівського Казенного протезного підприємства. Запланована програма навчання в Канаді для українських протезистів набула більшого масштабу саме завдяки меценатській участі цього канадського фонду.

* У Львові дев'ять спеціалістів з Канади, Великобританії та США з метою розвитку протезування та протезної реабілітації в Україні ділилися з українськими колегами досвідом та новітніми технологіями. У рамках проекту українські протезисти та реабілітологи відвідали одноденні семінари з ерготерапії та фізіотерапії. Завдяки команді американської організації Wounded Warrior Ukraine також відбувся тренінг з подолання посттравматичного синдрому.

Перші результати проекту
</em >

Перші результати проекту
</em >

Перші результати проекту

Перші результати проекту
</em >

Перші результати проекту
</em >

Перші результати проекту
</em >

Перші результати проекту

Спільно із закордонними колегами вітчизняні медики встановили протези десяти українців, які втратили кінцівки. Серед них бійці АТО, а також тяжко поранені під час бойових дій на сході країни. Під час протезування українські фахівці познайомились із приладами та компонентами, яких ще немає на ринку України.

Навчання вже дало відчутні результати, адже українські медики навчилися працювати з найновішими «біонічний». протезами, навіть у особливо складних випадках. Протезисти з Харкова, Львова та Києва тепер офіційно зможуть протезувати біопротези за державний рахунок у межах граничних цін, а також проводити їхнє подальше обслуговування. А це означає, що потреба відправляти пацієнтів на протезування за кордон зникає.

Канадсько-Український Фонд Міжнародної Підтримки продовжуватиме роботу у напрямку вдосконалення протезної галузі в Україні. Команда «Переможців» пишається партнерством із цим фондом, який був організатором виставки в Торонто у березні.

Соломия Витвицкая вручила украинским протезистам сертификаты на обучение в Канаде
Попередній матеріал

Перші результати проекту "Переможці"

Соломія Вітвіцька та герой АТО Назар Барилко побували у Франції
Наступний матеріал

Viva! Победители: Соломія Вітвицька та герой АТО Назар Барилко побували у Франції

Новини партнерів